Infrarood: Bestanden verzenden van GSM naar computer

17-02-2006  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Synchronisatie


Wanneer u op uw computer een infrarood poort (ook wel infrarood module of IrDA) heeft, en uw telefoon beschikt ook over infrarood ondersteuning, dan is het vaak mogelijk om vanuit uw telefoon bestanden of foto's naar uw computer te sturen via infrarood. Op deze pagina leggen wij u stap voor stap uit hoe dit werkt.

Op voorhand willen wij u waarschuwen voor een aantal dingen: Sommige mobiele telefoons, en dan met name Samsung toestellen en toestellen die voorzien zijn van specifieke provider / netwerk software, kunnen problemen geven bij het verzenden van bestanden.

Stap 1:
Controleer eerst of uw computer in staat is om bestanden te ontvangen. Ga hiervoor op uw computer naar het Configuratiescherm (Start -> Instellingen -> Configuratiescherm) en klik op het icoontje "Draadloze verbinding".Stap 2:
Controleer of op de tabbladen "Infrarood" en "Foto's verzenden" alle opties aangevinkt staan (Let op: op sommige PC's kunnen onderstaande opties afwijken van dit voobeeld).

In bovenstaande schermpjes kunt u tevens instelllen waar de bestanden die uw computer ontvangt opgeslagen moeten worden. In dit voorbeeld worden de bestanden opgeslagen op de D-schijf, in de map "Documents and Settings".

Stap 3:
Klik na het eventueel wijzigen van opties in bovenstaande schermen op "Toepassen" en "OK". Nu is uw computer klaar om inkomende bestanden te ontvangen.

Stap 4:
Verzend met uw mobiele telefoon het bestand dat u naar uw PC wilt sturen. Voor informatie hoe u bestanden kunt verzenden vanaf uw telefoon via infrarood verwijzen wij u naar de handleiding van uw toestel.

Stap 5:
Uw computer "merkt" dat er een bestand binnenkomt en geeft de volgende melding:Klik op "Ja" om het bestand te ontvangen.

Stap 6:
Het bestand wordt ontvangen:Stap 7:
Het bestand is ontvangen door uw computer. U krijgt de volgende melding:Het bestand dat naar uw computer is gestuurd, is te vinden in de map die u in stap 2 heeft ingesteld.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie