Bluetooth: Bestanden verzenden van computer naar GSM

18-08-2006  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Synchronisatie


Wanneer u op uw computer over bluetooth beschikt (middels bijvoorbeeld een USB bluetooth stick / bluetooth dongle), en uw telefoon beschikt ook over bluetooth ondersteuning, dan is het vaak mogelijk om vanuit uw computer bestanden of foto's naar uw telefoon te sturen via bluetooth. Op deze pagina leggen wij u stap voor stap uit hoe dit werkt.

Op voorhand willen wij u waarschuwen voor een aantal dingen: Een mobiele telefoon kan lang niet met alle bestanden overweg. Stuurt u een foto naar uw toestel, gebruik dan bij voorkeur bestandenformaten als .jpg, .gif, .bmp of .png. Wilt u MP3 of muziek bestanden naar uw toestel sturen, controleer dan eerst of uw toestel met die bestandformaten overweg kan. Daarnaast kunnen sommige mobiele telefoons, en dan met name Samsung toestellen, én toestellen die voorzien zijn van specifieke provider / netwerk software, problemen geven bij het ontvangen van bestanden.

Een TIP vooraf:
Werkt u onder Windows XP en heeft u service pack 2 geïnstalleerd, installeer dan NIET de CD die bij uw bluetooth stick / bluetooth dongle geleverd wordt. De Windows XP drivers werken mamelijk een stuk beter! Heeft u de bluetooth software al wél geïnstalleerd? Haal dan de bluetooth stick uit uw PC en dé-installeer deze software dan (dit kunt u doen in het Configuratiescherm onder “Software”). Start vervolgens uw computer opnieuw op en stop de bluetooth stick / bluetooth dongle in een andere USB poort. Laat Windows de bluetooth stick zélf installeren (gebruik dus niet de meegeleverde CD-rom).

In deze handleiding gaan wij uit van de Windows XP service pack 2 drivers. De handleiding bestaat uit twee delen. In deel 1 leest u hoe u uw computer in moet stellen om makkelijk bestanden te kunnen verzenden. Deel 2 legt u uit hóe u bestanden kunt verzenden via bluetooth. Als u deel 1 van de handleiding heeft uitgevoerd, hoeft u in het vervolg énkel deel 2 nog te volgen.


Deel 1: Uw computer instellen voor bluetooth

Stap 1:
Ga naar het startmenu, klik op “Instellingen” en kies vervolgens voor “Configuratiescherm”. (zie afbeelding 1)

Afbeelding 1: Ga naar het configuratiescherm
Afbeelding 1

Stap 2:
Dubbelklik op het icoon “Bluetooth apparaten”. Een nieuw venster zal openen. (zie afbeelding 2)

Afbeelding 2: Klik op het icoon Bluetooth-apparaten
Afbeelding 2

Stap 3:
Ga naar het tabblad “Opties” en vink onderaan de optie “Het Bluetooth-pictogram in het systeemvak weergeven” aan en klik vervolgens op “Toepassen” en “OK”. Het venster zal daarna sluiten. (Op afbeelding 3 is deze optie geel gemarkeerd)

Afbeelding 3: Vink op tabblad Opties de onderste optie aan
Afbeelding 3

Stap 4
Naast de klok op de startbalk (rechtsonder in uw scherm) is een blauw bluetooth pictogram verschenen en zal hier ook blijven staan. U zal merken dat dit in de toekomst érg handig is voor het verzenden (en ontvangen) van bestanden via bluetooth met uw computer.


Alle vier de bovenstaande stappen doorlopen? Dan is uw computer voldoende ingesteld voor het verzenden van bestanden via bluetooth. Wilt u in de toekomst deze pagina nogmaals gebruiken als hulp bij het verzenden van bestanden via bluetooth? Dan hoeft u vanaf nu alleen nog deel 2 van deze uitleg te doorlopen.


Deel 2: Het verzenden van bestanden via bluetooth van uw computer naar een mobiele telefoon

Stap 1:
Klik met de rechtermuisknop op het bluetooth pictogram dat naast de klok (rechtsonder in uw scherm) op de startbalk staat. Kies daar voor de optie “Bestand verzenden” (zie afbeelding 4). Een nieuw venster zal openen.

Afbeelding 4: Klik met de rechtermuisknop op het bluetooth pictogram
Afbeelding 4

Stap 2:
Om het bestand te kunnen verzenden naar een mobiele telefoon, moet u eerst het apparaat selecteren. Zet EERST bluetooth op uw telefoon aan en zorg dat uw telefoon zichtbaar / waarneembaar is. Klik dan achter het veld “Verzenden naar” op de knop “Bladeren” (in afbeelding 5 is deze knop geel gemarkeerd).

Afbeelding 5: Klik op de knop Bladeren om een apparaat te zoeken
Afbeelding 5

Stap 3:
Uw computer gaat zoeken naar bluetooth apparaten in de omgeving van de computer (Zie afbeelding 6).

Afbeelding 6: Uw computer gaat zoeken naar apparaten
Afbeelding 6

Stap 4:
Na verloop van tijd geeft de computer alle gevonden apparaten weer. Selecteer het apparaat waarnaar u een bestand wilt verzenden door er één keer op te klikken en klik vervolgens op “OK”. (zie afbeeldng 7)

Afbeelding 7: Selecteer uw telefoon
Afbeelding 7

Stap 5:
U ziet dat u terug bent gekomen in hetzelfde scherm als beschreven in stap 2. Echter staat nu achter “Verzenden naar” de naam van het apparaat waarnaar u een bestand wil gaan sturen. Vink de optie “Een sleutel gebruiken” UIT (in afbeelding 8 is deze optie geel gemarkeerd). Klik vervolgens op “Volgende”.

Afbeelding 8: Vink de optie Een sleutel gebruiken uit
Afbeelding 8

Stap 6:
Klik op de knop “Bladeren” om het bestand op te zoeken wat u naar uw mobiele telefoon wilt gaan sturen. (Zie afbeelding 9)

Afbeelding 9: Klik op Bladeren om een bestand te selecteren
Afbeelding 9

Stap 7:
In dit voorbeeld gaan we het bestand “Photo-011.jpg” versturen dat op het bureaublad van de computer staat. Selecteer uw bestand door één keer op het bestand te klikken en klik vervolgens op de knop “Openen”. (Zie afbeelding 10)

Afbeelding 10: Selecteer het bestand
Afbeelding 10

Stap 8:
U ziet dat u terug bent gekomen in hetzelfde scherm als beschreven in stap 6. Echter staat nu achter “Bestandsnaam” het bestand dat u wilt gaan verzenden naar uw mobiele telefoon. Klik nu op “Volgende”. (Zie afbeelding 11)

Afbeelding 11: Klik op Volgende om het bestand te verzenden
Afbeelding 11

Stap 9:
Het bestand wordt nu verzonden naar uw mobiele telefoon (Zie afbeelding 12). U krijgt als het goed is op uw telefoon een melding dat een ander apparaat iets naar uw telefoon probeert te sturen. Accepteer het bestand. Daarmee zal uw telefoon het bestand gaan ontvangen. Op Samsung toestellen kan dit soms problemen geven.

Afbeelding 12: Het bestand wordt verzonden
Afbeelding 12

Stap 10:
Nadat het bestand is verzonden krijgt u de melding zoals weergegeven in afbeelding 13. Klik nu op voltooien en u heeft succesvol een bestand verzonden naar uw GSM.

Afbeelding 13: Het bestand is verzonden
Afbeelding 13Laatste Nieuws16 Reacties
Peet mijn idee plaatste dit 02 jul 2008

Je kan proberen software te downloaden voor bijvoorbeeld je nokia, ga naar de nokia site en download dan pc suite...andere merken weet ik niet...maar in ieder geval komt je telefoon dan bij je verkenner te staan...

Jan Beton plaatste dit 13 okt 2009

nou wil ik een filmpje op mijn mobiel zetten. Het filmpje is rond de 175MB dus past niet op de telefoon zelf. Maar ik heb een geheugen-kaart van 2GB. en op de telefoon zelf staat niks meer aan bestanden. Alleen maar wat dingen in de geheugen kaart. Maar als ik dat filmpje op mij mobiel wil zetten dan heb ik niet genoeg ruimte. Dus wil ik hem op mijn geheugenkaart zetten, maar hoe ik dat?? ik heb alles geprobeerd bij instellingen enzo, maar ik kan het niet vinden. hoe zet ik het op geheugenkaart?

chiel die hoef je niet te weten plaatste dit 22 apr 2007

Ja, werkt heel goed, maar als ik mp3'tjes op mijn mobiel wil zetten dan moet ik wel heeeel vaak heel de tijd die wizard volgen, bestaat er niet een manier om meerdere bestandjes tegelijk te versturen

Cynthia bladiebla plaatste dit 12 jul 2008

Ik krijg het niet voor elkaar: De bestandsoverdracht is mislukt omdat de ontvangende Bluetooth-computer of het ontvangende apparaat niet heeft geantwoord.

Als u het bestand naar een andere computer met Windows XP hebt verzonden, dient die computer de wizard Bestandsoverdracht via Bluetooth uit te voeren. Controleer of het profiel OBEX File Push is geïnstalleerd als u het bestand aan een Bluetooth-apparaat hebt verzonden.

Tell me what to do...!! En kun je ook vanaf limewire overzetten??

Lotte Hartog plaatste dit 24 mei 2011

ik probeer het over te zetten precies volgens de stappen hierboven maar mijn laptop kan mijn telefoon niet vinden... wat te doen??

Nikki prive plaatste dit 09 sep 2008

Ik probeer bestanden van computer naar gsm te sturen met BlueSoleil (een bluetooth stic)van gsm naar computer lukt perfect en mijn gsm word herkend op mijn computer maar als ik een foto naar mijn gsm wil sturen en ik doorloop alle stappen en klik op \'bladeren\' vind die mijn gsm en geen enkele gsm terug ik weet niet wat ik kan doen kheb al alle mogelijk manieren geprobeerd

Myrthe Versteeg plaatste dit 02 feb 2010

Het is me gelukt om een muziektrack vanaf mijn computer op het geheugenkaartje van mijn telefoon te krijgen via bluetooth. Ik heb een Sony Ericsson W205. Het lukt me alleen niet om die muziektrack in de Walkmanfunctie te krijgen. Wie kan mij helpen?! Begin een beetje radeloos te worden.

MVG Myrthe

Zohra de Maan plaatste dit 05 jul 2007

Heej Chiel; Ik heb het gevonden; open gewoon je map met muziek, daarna selecteer je d.m.v je CTRL-toets in te houden de nummers die je wilt overzetten naar je mobiel. Daarna rechter-muis knop inhouden en kies "kopieer naar Bluetooth apparaat". Werkt 100% zeker! Het idee van de gsmhelpdesk.nl werkt trouwens ook fantastisch :)

Annelies maris plaatste dit 19 apr 2008

Dit kon ik allemaal maar hoe zet je nu eigenlijk bestanden van je gsm naar je pc ;) bv een foto als ik die stuur vind ik die nergens trug ...

sofie 007 plaatste dit 14 nov 2010

Hej! Ja, dit is ook mijn vraag.. Ik heb een Nokia N79 en alles lukt perfect, tot er plots opkomt dat ik niet genoeg ruimte heb... Terwijl ik een gehuegenkaart heb van 2 GB, die nog grotendeels vrij is... hoe kan ik de bluetooth bestanden naar mijn geheugenkaart versturen??

Robert Smith plaatste dit 03 nov 2011

Hallo,

Als ik meerdere (mp3) bestanden wil verzenden d.m.v. ctrl toets intehouden selecteerd het gewoon een ander nummer maar niet twee nummers. Ook had ik alle muziek via de USB bleutooth gestuurd mijn mobiel, toen ik per ongeluk alles verwijderde. Nu wil ik het er weer op zetten (via bleutooth USB) maar telkens als ik het accept op mijn mobiel staat er dat er geen verbinding mogelijk is. Kunnen jullie mij helpen? veel dank!

eef c plaatste dit 03 mei 2010

Ik heb ook alles ingesteld, alles maakt verbinding, de pc vindt mijn gsm en verbindt, mijn gsm vindt mijn pc en verbindt.. Maar het bestand kan niet worden verzonden, geen enkel. 'omdat geen verbinding kan worden gemaakt'...

Ron Leeuw plaatste dit 21 feb 2010

Vooral de tip om niet de meegeleverde software te installeren was een goeie ! Stap 1 sloeg mijn pc gedeeltelijk over en ik kon zo naar stap 2. Jullie zijn alleen vergeten te vermelden wanneer de usb adapter eigenlijk geplaatst moest worden, tijdens de uitleg want een pictogram vinden bij configuratiescherm klopt niet, die krijg je pas als de usb adapter is geplaatst. Ik moest foto's van mijn telefoon op mijn pc overzetten en dat is dankzij jullie vlekkeloos verlopen. Bedankt !!!

niels de vries plaatste dit 11 nov 2009

Hallo Ik wil graag bestanden van mijn telefoon op de computer zetten. Ik beschik over een telefoon met bluetooth ondersteuning en heb een bluetooth stick aangeschaft. Ik kan wel bestanden op mijn telefoon zetten maar niet van mijn telefoon op de computer. Kan iemand mij helpen??

mvg

Niels

John-Peter Veldkamp plaatste dit 21 feb 2008

Prima tip over het niet gebruiken van de software bij de Dongle. Tot grote frustatie tnt elke keer de verbinding verbroken. Nu dus wel gelukt.

Toch nog een vraagje. Bij synchronisatie van de contacten vanuit Outlook naar mijn Nokia, komen in de telefoon de namen vd contactpersonen te staan. Weet iemand of het ook mogelijk is om op naam van het bedrijf te ordenen. Nu kan ik alleen kiezen om te sorteren op voornaam of op achternaam.

f ilsurs plaatste dit 20 jan 2008

Dat wil ook wel eens weten, hoe ik meerdere mp3 bestanden kan overzetten, wie? Bedankt F

Geef ook je reactie