E-mailbox instellen in uw mobiele telefoon

05-08-2008  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Messaging


Vrijwel alle mobiele telefoons bieden tegenwoordig standaard een zogenaamde "e-mail client" (e-mail programma) waarmee het mogelijk is om direct vanaf de mobiele telefoon e-mails op te halen, te lezen en e-mails te verzenden. GSM Helpdesk Nederland merkt echter dat veel mensen problemen hebben met het instellen van hun mailbox op de mobiele telefoon. Op deze pagina geven wij een algemene handleiding over het instellen van een e-mailbox op een mobiele telefoon en geven wij u een handreiking wat u precies moet instellen. Voor specifieke instructies met betrekking tot uw mobiele telefoon verwijzen wij u naar de handleiding van uw mobiele telefoon.

Gegevens verzamelen
Voordat u uw mail op uw mobiele telefoon in kunt stellen, moet u eerst een aantal gegevens verzamelen die u straks in moet vullen op uw mobiele telefoon. Zorg ervoor dat u de volgende gegevens bij de hand heeft:
  • Uw volledige e-mail adres: (bijvoorbeeld "[email protected]")
  • Uw loginnaam voor uw mailbox (bijvoorbeeld "info" of "[email protected]" of wellicht zelfs een speciale accountnaam)
  • Uw wachtwoord van uw mailbox
  • De inkomende POP3 of IMAP4 server van uw mailbox (Deze gegevens kunt u eventueel overnemen vanuit uw e-mail instellingen in uw e-mail programma op de computer)
Met bovenstaande vier gegevens bent u in principe klaar om uw mailbox in te stellen.

Server voor uitgaande e-mail:
Meestal lukt het iedereen wel om de mailbox zover in te stellen in de mobiele telefoon dat het ontvangen van e-mail mogelijk is. Het verzenden van e-mail is echter vaak problematisch. Dit komt omdat mensen vaak als uitgaande mailserver de SMTP server van hun internet provider of van hun mailbox gebruiken. In vrijwel alle gevallen werkt dit niet.

Servers voor uitgaande e-mail, zogenaamde SMTP servers, zijn hele gevoelige servers en internet providers zijn hier heel voorzichtig mee. Een slecht beveiligde SMTP server kan misbruikt worden om grote hoeveelheden SPAM te versturen.

Om te voorkomen dat iedereen ter wereld gebruik kan maken van een SMTP server van een bepaalde internet provider, stellen internet providers de server zo in dat alleen eigen klanten vanaf het eigen netwerk e-mail kunnen versturen via de SMTP server. Ziggo klanten kunnen dus gebruik maken van de SMTP server van Ziggo zolang zij via het Ziggo netwerk verbinding maken. UPC klanten kunnen gebruik maken van de SMTP server van UPC zolang zij zich op het UPC netwerk bevinden.

Heeft u een laptop of mobiele telefoon en wilt u vanaf een andere locatie verbinding maken met uw mailbox om mail te versturen, dan bevindt u uzelf meestal op een ander netwerk van een andere internet provider. In dat geval staat de SMTP server van uw eigen provider thuis op op kantoor het niet toe dat u mail verstuurt aangezien u niet via het eigen netwerk verbinding maakt. U heeft hiervoor dus een andere SMTP server nodig. In de regel moet u hiervoor de SMTP server gebruiken van de internet provider waarmee u op dat moment verbinding maakt.

Wanneer u mail wilt versturen vanaf uw mobiele telefoon moet u dus de SMTP server gebruiken van uw mobiele telecom aanbieder (bijvoorbeeld Vodafone, KPN, T-Mobile, Telfort, Proximus, Mobistar of Base).

Op onze helpdesk-pagina over uitgaande e-mail en SMTP servers voor mobiele telefoons en tablets kunt u de instellingen voor alle Nederlandse mobiele aanbieders vinden.

E-mail instellen in uw mobiele telefoon
U heeft zelf de gegevens voor de inkomende mail opgezocht en hierboven staan de gegevens voor de uitgaande e-mail. Daarmee bent u nu klaar om de e-mail in te gaan stellen in uw mobiele telefoon. Kijk in de handleiding van uw mobiele telefoon of uw mobiele telefoon een e-mail optie heeft. Is dit het geval dan kunt u het beste de handleiding volgen bij het instellen van uw e-mailbox. Aangezien dit voor iedere telefoon anders is, kunnen wij hier helaas geen universele handleiding voor geven, maar wij zijn ervan overtuigd dat u de door u verzamelde gegevens en bovenstaande SMTP instellingen er zeker uit moet komen. Mocht u er niet uit komen, meldt u dan gratis aan op ons Support forum en stel daar gratis uw vragen.Laatste Nieuws49 Reacties
Koen de koster plaatste dit 04 okt 2008

Ik heb gisteren een viewty gehaald. Ik kan wel e-mail ophalen maar versturen lukt niet. Ik heb al meerdere smtp instellingen geprobeerd. waaronder 2 die ik via bellen naar HI heb ontvangen. de mail wordt wel in de outbox gezet en is uiteindelijk dan ook weg. het staat dan in verzonden items. maar komt niet aan. Ik weer contact met HI gezocht en die sturen me naar LG.... werkt dus ook niet. ik heb een mail adres bij vevida. dus pop.vevida.nl voor inkomende mail.

Koen de koster plaatste dit 04 okt 2008

Trouwens ook de door julie opgegeven smtp gebruikt. maar ook die werkt niet????

marco huijgens plaatste dit 08 feb 2009

Ook ik krijg het niet voor elkaar om de juiste instellingen voor het versturen erin te krijgen.Ik ben een ziggo klant en heb een telfort abbo via kpn.

Evert Vermeer plaatste dit 12 sep 2008

Ik mis de gegevens voor Versatel in dit artikel. relay.versatel.nl werkt niet. Wie weet de oplossing.

Yo Boelens plaatste dit 10 mrt 2012

ik heb een LG toestel en wil graag de mail installeren. binnenkomende mail lukt wel, maar mail versturen gaat niet lukken. Mail heb ik van Ziggo en mijn telefoonprovider is Vodafone. Graag reactie, want ik kom er niet uit. Thankx!!

Lean de Groot plaatste dit 20 nov 2010

Provider telefoon: T-Mobile Provider mail: Kpnplanet Ik heb inmiddels zo ongeveer alles geprobeerd maar ik kan nog steeds geen mail versturen..wie kan mij helpen???

Helma Spanhaak plaatste dit 09 jul 2009

Ik heb een lg Renoir Bij mij is het juist andersom. Uitgaande mail lukt, maar inkomende niet. Na het invoeren van alle gegevens (POP3Server + poort) log ik in en krijg vervolgens de melding dat of het e-mailadres of het wachtwoord niet correct is. Heeft iemand hier ervaring mee. Dan hoor ik het graag.

jef bot plaatste dit 25 mei 2010

gewoon dus : als je belt via TRINGG dan ook sturen via de server van tringg SMTP.TRINGG.NL

Lisette Trommelen plaatste dit 25 okt 2010

Hallo,

Ik heb een samsung Jet, en ik wil mijn e-mail instellen op mijn telefoon. Mijn provider is kpn..weten jullie wat het smtp-wachtwoord is??

Mvg, Lisette

Lique de Bétue plaatste dit 16 apr 2011

Dag,

Ik heb een HTC Desire HD telefoon en bij het instellen van mail loop ik vast op de smtp server. (mail.kpnplanet.nl) en krijg de melding de uitgaande server ondersteunt geen authenticatie. controleer de instellingen van de uitgaande server. Wie kan mij verder helpen?

wendeline pompe plaatste dit 06 jun 2009

Ik heb vodafone, en heb alles geprobeerd om mijn email instellingen goed in te stellen, maarh ij wil nog steeds niets verzenden. Ik kan hotmail wel binnenhalen maar geen mailtjes versturen. Heb alles al geprobeerd weet niet wat ik fout doe.. Weet iemand wat de pop3 van hotmail is? ik heb daar staan pop3.live.nl misschien dat dat niet goed is?

wie o wie kan me helpen!

groetjes

dianca visser plaatste dit 11 nov 2011

Ik heb een HTC wildfire s met een Ben abbo. Wil hier mijn planet account op hebben. Mail ontvangen

N. vT plaatste dit 06 jan 2011

Let erop dat bij vodafone de smtp gebruikersnaam van My Vodafone (ofwel je 06 nr) vooraf gegaan moet worden door mail dus mail06...

Jeannette van der Schaaf plaatste dit 15 sep 2012

Zowel Vodafone als KPN konden mijn uitgaande e-mail niet laten werken! Dank voor de zeer duidelijke uitleg betreffende SMTP servers; uitgaande mail over Vodafone (abo) laten lopen was dé oplossing! Super!

dianca visser plaatste dit 11 nov 2011

Vervolg: ... Lukt wel maar mail versturen dus niet. Iemand een idee?

Jeroen van wijngaarden plaatste dit 28 sep 2008

ik zou graag wllen weten of ik op mijn telefoon(samsung f330 met optie om emailaccounts in te stellen) email kan ontvangen met provider upc.

Rudolf Swerissen plaatste dit 29 aug 2011

Beste mensen, wat een fantastisch hulpmiddel. Eindelijk heldere info hoe je een android toestel moet instellen om ook email te kunnen verzenden. Hulde.

Geertje Burgers plaatste dit 30 dec 2012

Ik heb net een Samsung NoteII en kan wel e mail versturen maar krijg maar af en toe mail binnen. Merk dat heel veel email wel op computer komt maar niet op mijn samsung. Eerst werkte het helemaal niet maar dankzij even goochelen heb ik bij uitgaande poort het wachtwoord vragen uitgezet en toen deed hij het wel. Heb UPC als provider. Maar vraag me af waarom niet alle mails binnenkomen?

Gr geertje

Jaap Wester plaatste dit 09 mrt 2011

Bij KPN gemeld dat smtp server van Vodafone bij KPN wifi niet werkt. Is voor me uitgezocht. "smarthost.direct-adsl.nl" werkt bij KPN wifi wel. Nog niet uitgetest bij andere wifi providers. Jaap

Marit Jansen plaatste dit 19 nov 2010

Ik probeer mijn studentmail via mijn mobiel in te stellen. Het gaat om de RuGmail, met ingaande server IMAP en daarnaast moest ik via outlook bij de uitgaande server een SSL instellen met een poort. Dit heb ik allemaal gedaan samen met mijn mobiele provider telfort. smpt.telfortmail.nl. Ik krijg het alleen nog niet in mijn telefoon. Wat zou ik nu nog kunnen proberen?

Ferdinand Van Alen plaatste dit 29 jan 2011

Dank voor de info.

Heb een LG GD880 incombi met een abon. T-mobile > Tele2 -> uitgaande e-mail, lukt helaas dus nog steeds niet ... wie-o-wie heeft hier ervaring mee ?

ckthd42 plaatste dit 01 nov 2012

Met deze hulp eindelijk gelukt de mail in stellen. Maar er is nog één probleem: als ik de mail ophaal op mijn iPhone 4s, komt ie niet meer binnen op mijn computer. Dat doet ie pas als ik op de gsm het mailaccount uit heb gezet. Dan komen de mails wel binnen op de computer. Ze staan dus nog wel degelijk op de server, maar worden niet doorgestuurd naar de computer zolang het account op de iPhone actief is. Iemand een oplossing?

Gaston Housmans plaatste dit 12 dec 2011

Ik heb alles precies gedaan zoals hierboven staat, maar kan nog steeds geen mails versturen. Ik hebeen htc desire s en gebruik upc.

lisdonk plaatste dit 16 jul 2010

Goedemiddag,

Ik heb een Samsung Galaxy S gekocht en wil daar e-mail op hebben. Maar ik krijg het niet voor mekaar om de inkomende mail goed in te stellen van KPN. Weet iemand hoe en wat??

Joost van Lisdonk

andre leatomu plaatste dit 31 mei 2009

hallo, ik heb een LG arena gekocht deze is simlockvrij maar het lukt me niet om het internet in te stellen. Ik heb een telfort abbo. Maar kan nergens de instellingen vinden om deze in te stellen. Zou iemand weten hoe en waar ik deze kan vinden? Alvast bedankt!

Lies Emming plaatste dit 20 mei 2010

Ook mail.kpnplanet werkt niet bij de uitgaan de mail.

Marco Vonk plaatste dit 08 apr 2011

Ik gebruik MTV Mobile die gebruik maken van het netwerk van KPN HI.

Zij geven aan om mail.kpnmail.nl op poort 25 te gebruiken bij de uitgaande instellingen.

ronald Dijkhuizen plaatste dit 07 mrt 2012

ook ik heb een hele tijd zitten hannesen, met een o.a. een tevergeefs bezoek aan een Nokia vestiging, tot bovenstaande artikel mij uit de brand heeft geholpen. Ik heb een internet abo bij KPN en een mobiel abo bij Telfort. voor de inkomende mail is het pop.kpnmail.nl en voor de uitgaande mail dus niet mail.kpnmail.nl maar mail.telfortmail.nl. Dus geen smtp maar mail voor telfortmail.nl zetten

rolf bastiaan plaatste dit 28 sep 2010

Ik heb sinds een maand een Samsung Galaxy I9000. Mijn ingaande mail is van Planet. Kan geen mails versturen. Mijn telefoonprovider is T-Mobile. Heb hun smtp adres ingevoerd maar het werkt niet. Herhaaldelijk heb ik contact opgenomen met T- Mobile. Maar niets werkt. Tecnische dienst van T- Mobile zegt nu dat ik de smtp instellingen van Planet moet gebruiken. Werkt ook niet. Wie weet de oplossing?

Mathieu O plaatste dit 15 nov 2009

Het blijft lasti met al die mobiele uitgaanmailserver adressen. Als je een Gmail account hebt kun je overal met je mobielte of laptop mailen zonder dat je hierbij eerst je uitgaande mailinstelling moet aanpasssen smtp.gmail.com Simpel en gratis.

Kees WERTHER plaatste dit 04 jun 2012

SUPERHANDIG. Ben al een tijd aan het bellen/schrijven met KPN, XS4all, maar zelfs in de KPN winkel konden ze me niet helpen. Kon na synchronisatie niet meer buiten de deur mailen met G3. Na artikel alles duidelijk en alles werkt perfect. Dank!!!

Marthijn van Elewout plaatste dit 07 okt 2009

Hallo,

Ik ben de nog steeds tevreden bezitter van een Nokia N97. Ik heb nog steeds problemen om mijn email in te stellen. Ik ben klant van Vodafone, en mijn mail binnen halen gaat wel, maar met verzenden krijg ik de melding kan het niet verzenden. De uitgaandeserver heb ik gewijzigt naar authsmtp.vodafone.nl Maar helaas kom ik er niet meer uit.

Hopende dat 1 van u mij verder kan helpen, want de site op Vodafone daar kom ik niet uit. Ik wil overigens mijn Chello mail instellen Thx A

samsunglady plaatste dit 11 feb 2011

Heb een Samsung Galaxy S I9000 met @home als internet provider en KPN als telefoon provider. Krijg ook de instellingen voor uitgaande mail niet in orde. Bij wie gaat er een lampje branden?

john willemstijn plaatste dit 09 aug 2010

de uitgaande mail van hi via mail.kpnplanet.nl ipv het smtp adres gaat nu goed. alleen ontvangen lukt nog steeds niet. Ik heb een htc hd 2 en een hi abbonement gr john

lopez plaatste dit 09 feb 2009

heb een blackberry storm simlockvrij vodafone.Maar heb een hi kpn blackberry abbonement.maar ik krijg een smsje van blackberry service dat hij geregistreerd is.Maar vervolgens kan ik geen externe accounts aanmelden zoals gmail of hotmail.dus kan ik niet mailen of mails ontvangen.

cynthia v plaatste dit 19 okt 2009

ik heb een tmobile abbo en een mda touch telefoon. nu kan ik niets meer binnenhalen via mijn zonnetaccount. alles vanuit versatel lukt wel maar dat zonnetaccount doet het gewoon niet meer op mijn mobiel. alle instellingen [ POP3.versatel/zonnet/tele2] zijn geprobeerd niets werkt. vreemde is hij heeft het voor de zomer gewoon altijd gedaan. klantenservice tele2 en tmobile kunnen mij hier niet mee helpen. btw : de instelling van smtp van versatel zoals op deze site werkt perfect /versatelaccount

Jiska Bazuin plaatste dit 28 apr 2009

Dit is echt geniaal. Eindelijk een website die mij precies vertelt wat er mis ging met het versturen van email via mn telefoon. Merci!

alex nette plaatste dit 03 feb 2011

ik krijg het niet voor mekaar het lukt allemaal tot ik hem wil bevestigen en dan zegt tie authenticatie mislukt cotroleer je gerbruikersnaam/wachtwoord maar die kloppen gewoon hoe kandit?

Jolijn van Beukering plaatste dit 13 jan 2014

Had hetzelfde probleem als Kees Werther (4-6-2012) en ik ben benieuwd wat hij precies heeft gedaan aangezien bij mij het probleem niet is opgelost door het invullen van de smtp gegevens van vodafone.

Leo Bilagher plaatste dit 24 mei 2011

Ik heb Telfort thuis en mobiel op mijn telefoon. Als ik thuis ben kan ik mails versturen op mijn laptop via mijn thuisnetwerk. Op mijn mobiel gaat dat via mobiel netwerk en daarmee kan ik ook thuis mails versturen. Maar als ik via wifi op mijn werk inlog kan ik met mijn laptop geen mails versturen. Hetzelfde geld voor mijn mobiel, thuis werkt wel maar onderweg kan ik geen mails versturen. Diverse telefoontjes met Telfort gehad en de smtp staat echt goed voor beide apparaten. Voor mobiel netwerk is dat smtp.telfortmail.nl Voor thuis smtp.telfort.nl Leuk al die beveiliging, maar de klant is er weer de dupe van, we betalen er toch voor dus het hoort gewoon te werken.

Marc vdM plaatste dit 31 jul 2009

ik wist niet dat emailen vanaf een mobiel mogelijk was zonder aanpassing van je telefoon abbonnement! ik zat een beetje met mijn mobiel te spelen en plots kon ik mail verzenden en ophalen! geen enkel probleem met Hi en een @zonnet adres.... de namen van de in- en uitgaande servers werden al op de telefoon aangegeven en heb ik gewoon laten staan.

Lon Gaag plaatste dit 08 mrt 2012

Ik heb een HTC z, met een kpn telefoonkaart gekregen van mijn werkgever, maar nu weet ik wel welke uitgaande server ik moet gebruiken, maar hoe kom ik aan mijn gebruikersnaam en wachtwoord, weet iemand hoe ik deze bij KPN kan aanvragen. Ik had eerder altijd vodafone en dat was veel duidelijker. Hopelijk kan iemand mij helpen.

frank heister plaatste dit 07 mrt 2012

ik heb telfort als mobiele provider. Heb de instellingen als hierboven ingesteld op de nokia c6 en het werkt. Authorisatie uitzetten en verder alles invullen. Heb als gebruikersnaam het 06 nummer ingevuld. Verder alles standaard laten.

Succes een ieder en als je wat aan mijn hulp had, hoor ik het wel.

Ingrid D plaatste dit 11 aug 2011

Graag zou ik willen weten wat de smtp server is van provider hollandsnieuwe. Kan iemand me daaraan helpen?

mrdennis plaatste dit 07 mei 2010

  • Bij Vodafone moet u in uw e-mail instellingen instellen dat voor de uitgaande server ingelogd moet worden met uw MyVodafone gebruikersnaam en wachtwoord. Zonder deze instellingen is het namelijk niet mogelijk om mail te versturen.

En waar moet ik dit instellen? ik maak gebruik van een nokia n97 mini en maak gebruik van planet.

ik heb de smtp server van vodafone eral ingezet maat de extra instellingen weet ik niet waar ik die kwijt moet.?

hoop dat iemand me verder kan helpen.

Sander de Kruijff plaatste dit 21 jun 2009

Hallo, ik ben er nu ook uit.Maar op een andere manier die ik nog niet ben tegengekomen n.l..

Thuis heb ik internet/mail via ONLINE en met mijn GSM zit ik bij Tele2. Instellingen op GSM zijn : Inkomend via POP.ONLINE.NL en uitgaand SMTP.TELE2.NL Nu werkt het helemaal. Groeten Sander

Paul de Lange plaatste dit 18 aug 2009

ik heb net een HTC PRO II aangeschaft, maar ik krijg de e-mail niet ingesteld. Bij HTC zelf werken alleen Engelsen, en Engelsen begrijp ik niet goed. In de telfort winkel hebben ze er ook nog geen verstand van. Wie kan mij stap voor stap helpen???

Rienk Heemstra plaatste dit 29 mei 2011

Ik heb problemen met de instelling van de uitgaande mail. E-mail adres is van zonnet, mijn telefoon provider is Tele2. Zonnet is via versatel overgenomen door Tele2. Ik heb al veel telefoontjes met Tele 2 gehad maar deze weten het zelf niet. Doorverbinden met een andere afdeling kunnen ze goed. Wie kan me helpen met de instellingen voor uitgaande mail.

manuela H plaatste dit 22 mei 2009

hoi hoi eerst kon ik nog wel gmail ontvangen op mijn LG toestel maar nu kan dat ook niet meer. Waar zit dit nu dan weer in?

manuela

Geef ook je reactie