E-mail (Nokia symbian toestellen)

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Messaging


Regelmatig krijgen we de vraag hoe een e-mail account bereikt (uitgelezen) kan worden via een Symbian telefoon en hoe men mail kan verzenden. Eenvoudig is dit echter niet. Op deze pagina gaan wij u stap voor stap uitleggen hoe u uw e-mail account aan kunt maken op uw telefoon. Voordat u verder gaat moet u er zeker van zijn dat uw huidige mailbox een POP3 mailbox is en dat u deze vanaf een ander netwerk kunt uitlezen! Totaal zal u ongeveer dertig minuten kwijt zijn om alle instellingen en accounts goed aan te maken.

Om e-mail op te kunnen halen moet u beschikken over een internet inbel account bij een internet provider. Wij raden u hierbij Tiscali of Zon aan. Voor deze pagina gebruiken we als voorbeeld de instellingen bij Tiscali. Nederlandse gebruikers kunnen onderstaande instellingen standaard gebruiken, mensen uit andere landen kunnen onderstaande instellingen als richtlijn gebruiken tot het instellen van hun account.

Een internet inbel account is gratis aan te maken bij Tiscali. Zolang u minimaal eens in de dertig dagen gebruik maakt van de internet verbinding blijft uw account actief. De kosten voor het gebruik van deze inbelverbinding bedragen de reguliere gesprekskosten. Bij sommige providers worden de inbelnummers gezien als service nummers en worden apart vermeld op uw factuur, maar de kosten zijn gelijk aan het beltarief.

Stap 1: Om te beginnen moet u dus een inbelverbinding aanvragen bij Tiscali (of andere gratis internet provider). Bij Tiscali kunt u een gratis inbel account aanmaken door HIER te klikken. Nadat u een account heeft aangemaakt (of wanneer u al een account heeft) kunt u de accountgegevens uitprinten. Dit is handig om te bewaren, wanneer u uw telefoon opnieuw moet instellen om wat voor reden dan ook.

Stap 2: Ga in uw telefoon naar de toegangspunten (meestal is dit menu -> instrumenten -> verbinding -> toegangspunten). Kies vervolgens voor opties en kies voor Nieuw toegangspunt. Kies eventueel voor standaard inst. gebr.

Stap 3: Voor een Tiscali inbelverbinding voert u de volgende gegevens in op uw telefoon: (voor alle andere inbelverbindingen kunt u onderstaande gegevens als richtlijn gebruiken

Naam verbinding: Tiscali
Drager gegevens: Gegevensoproep
Inbelnummer: 0676060000
Gebruikersnaam: [email protected] (verander username in uw username)
Vraag om wachtw.: Nee (niet nodig)
Wachtwoord: **** (het wachtwoord dat u bij Tiscali hebt ingevuld)
Verificatie: Normaal
Homepage: Geen
Dataoproep: Analoog
Max. snelheid. gegev.: Automatisch

Stap 4: U heeft nu gezorgd dat uw telefoon verbinding met het internet kan maken wanneer dit nodig is. Ga terug naar het standby scherm (dus ga uit alle menu's) en ga vervolgens naar "Berichten"

Stap 5: Wanneer u in het menu "Berichten" bent, kiest u voor "opties" dan voor instellingen en tot slot voor E-mail. Als u nog geen mailbox had aangemaakt, kunt u dit hier doen door te kiezen voor "nieuwe mailbox".

Mailboxnaam: Email box (vul hier de naam van uw mailbox in)
Toegangsp. in gebr.: Tiscali
Mijn e-mail adres: [email protected] (bij een @home adres, gebruik hier uw POP3 mail adres)
Server uitg. mail: smtp.tiscali.nl (bij een andere inbelverbinding moet u hier een andere SMTP server gebruiken)
Berichten zenden: meteen (eigen instelling, wat u het fijnste vind)
Kopie naar mij: ja (eigen instelling, wat u het fijnste vind)
Handtekening opnemen: nee (eigen instelling, wat u het fijnste vind)
Gebruikersnaam: username (username bij uw POP3 mail adres)
Wachtwoord: **** (wachtwoord bij uw POP3 mail adres)
Server inkom. mail: pop3.domein.nl (het adres van de POP3 server)
Mailboxtype: POP3
Beveiliging: uit
APOP beveil. inloggen: uit

Stap 6: Sla vervolgens de instellingen op en uw mailbox is klaar voor gebruik.

Krijgt u tijdens het ophalen van uw mail foutmeldingen, dan heeft u ergens onjuiste instellingen gedaan, een foute POP3 of SMTP server opgegeven, een foute username of password opgegeven of uw inbel account is niet actief of niet goed ingesteld.

LET OP: Tijdens het ophalen van e-mail heeft u een telefoonverbinding. Deze telefoonverbinding kost belminuten. Sluit altijd na het ophalen van uw e-mail de telefoonverbinding af om onaangename verassingen te voorkomen.Laatste Nieuws5 Reacties
M Mols plaatste dit 13 nov 2005

heel erg bedankt voor deze info die over het instellen gaat om te kunnnen email per gsm !! het werkt prima nu

M.Mols

Jan D plaatste dit 11 apr 2008

Uw mailbox hoeft niet POP3 te zijn, Nokia kan ook IMAP mailboxen uitlezen. Ook Gmail is via POP of IMAP op te halen (en via gmail voor mobiel uiteraard).

Thomas Lont plaatste dit 23 mei 2011

Door: Jeroen B. @. Dit heb ik ook op mijn Nokia E72 gehad. Ik werd er gek van. Meteen een LG P 500 met Android gekocht. Nergens last meer van. En een perfekte verbinding.

daniel burgers plaatste dit 12 sep 2009

ik heb een Nokia N97 en een abonn. van KPN voor de mobiele telefonie. Voor e-mail heb ik Online als provider (ooit begonnen als wanadoo, orange). Ik kan prima internetten, oko prima e-mails versturen, maar ik krijg geen e-mail binnen op de telefoon. Op de oude Nokia N73 ging dat welHet verschil zou kunnen zijn dat de N73 een toegangspunt had dat een POP mail instelling had, maar bij de nieuwe N97 is het geen POP maar IMAP. Wie kan me helpen ?

Kan er ook op POP worden geselecteerd door deN97

Jeroen B. plaatste dit 10 feb 2011

Ik heb een E72 met daarop een Gmail account. Ik wil dat deze continu verbinding houdt, om zo de email binnen te krijgen wanneer deze worden afgeleverd. Echter, nu is het zo dat er geen verbinding is, en als ik mijn mailbox open, hij vraagt om een verbinding te selecteren. Ik heb alles geprobeerd, ik weet echt niet meer welke instelling ik moet hebben.. Help...

Geef ook je reactie