E-mail op de P-serie van Sony Ericsson (UIQ)

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Messaging


Regelmatig krijgen we de vraag hoe een e-mail account bereikt (uitgelezen) kan worden via een UIQ en hoe men mail kan verzenden. Eenvoudig is dit echter niet. Op deze pagina ga ik u stap voor stap uitleggen hoe u uw e-mail account aan kunt maken op uw telefoon. Voordat u verder gaat moet u er zeker van zijn dat uw huidige mailbox een POP3 mailbox is en dat u deze vanaf een ander netwerk kunt uitlezen! Totaal zal u ongeveer tien tot dertig minuten kwijt zijn om alle instellingen en accounts goed aan te maken.

Om e-mail op te kunnen halen moet u beschikken over een internet inbel account bij een internet provider. Ik raad u hierbij Tiscali of Zon aan. Voor deze pagina gebruik ik als voorbeeld de instellingen bij Tiscali. Nederlandse gebruikers kunnen onderstaande instellingen standaard gebruiken, mensen uit andere landen kunnen onderstaande instellingen als richtlijn gebruiken tot het instellen van hun account.

Een internet inbel account is gratis aan te maken bij Tiscali (maar ook bij Zon en Versatel). Zolang u minimaal eens in de dertig dagen gebruik maakt van de internet verbinding blijft uw account actief. De kosten voor het gebruik van deze inbelverbinding zijn de normale gesprekskosten. Bij sommige providers worden de inbelnummers gezien als service nummers en worden apart vermeld op uw factuur, maar de kosten zijn gelijk aan het beltarief. Het instellen van email op de Sony Ericsson P800, P900 en P910i (UIQ toestellen) doet u als volgt:

Stap 1: Om te beginnen moet u dus een inbelverbinding aanvragen bij Tiscali (of andere gratis internet provider). Bij Tiscali kunt u een gratis inbel account aanmaken door HIER te klikken. Nadat u een account heeft aangemaakt (of wanneer u al een account heeft) kunt u de accountgegevens uitprinten. Dit is handig om te bewaren, wanneer u uw telefoon opnieuw moet instellen om wat voor reden dan ook.

Stap 2: Ga in uw telefoon naar het Configuratiescherm Kies voor tabblad "verbindingen" en klik op "Internet-accounts". Klik op "Nieuw". Een nieuw venster zal openen. Selecteer achter "Verbindingstype" eerst "Inbellen" en geef de volgende gegevens in:

Accountnaam: Tiscali Internet
Verbindingstype: Inbellen (dit staat nu al goed)
Gebruikersnaam: [email protected] (verander username in uw username)
Wachtwoord: **** (het wachtwoord dat u bij Tiscali hebt ingevuld)
Telefoonnummer: 0676060000

Stap 3: Klik op "OK" en de internet verbinding staat in het lijstje van "Internet-accounts. Keer terug naar het configuratiescherm en kies voor "Berichtenservice-accounts. Klik op "Nieuw" en vul de volgende gegevens in:

Op het tabblad "Basis":
Accountnaam: Email box (vul hier de naam van uw mailbox in)
Uw naam: Uw naam (deze naam ziet de ontvanger van uw mail als afzendnaam)
E-mail adres: uw email adres (Bijvoorbeeld: [email protected])
Verbindingstype POP3
Internet account: Tiscali Internet (of naam wat u aan uw internet account heeft gegeven in stap 2)

Op tabblad "Postvak IN":
Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam waarmee u uzelf identificeerd voor het openen van uw mail.
Wachtwoord Uw mailbox wachtwoord.
Adres inkomende server: het POP3 adres van de mailbox die u wilt uitlezen (Bijvoorbeeld: netmail.home.nl, pop3.tiscali.nl of mail.gsmhelpdesk.nl)

Op tabblad "Postvak UIT":
Adres uitgaande server: smtp.tiscali.nl
Gebruik SMTP-authenticatie: Nee

U bent nu klaar voor het ophalen, lezen en verzenden van uw email. Dit kunt u doen door naar uw berichten te gaan, vervolgens klikken op uw mailboxnaam (wat nu in het lijstje staat) en vervolgens te klikken op "Oph. en verz.".

Krijgt u tijdens het ophalen van uw mail foutmeldingen, dan heeft u ergens onjuiste instellingen gedaan, een foute POP3 of SMTP server opgegeven, een foute username of password opgegeven of uw inbel account is niet actief of niet goed ingesteld.

LET OP: Tijdens het ophalen van e-mail heeft u een telefoonverbinding. Deze telefoonverbinding kost belminuten. Sluit altijd na het ophalen van uw e-mail de telefoonverbinding af om onaangename verassingen te voorkomen. In de meeste gevallen doet uw toestel dit zelf. U kunt een actieve verbinding herkennen aan het wereldbolletje naast de signaal-sterkte aanduiding.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie