Historie Samsung Galaxy Note smartphone serie

27-10-2017  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Historie smartphone series


De Samsung Galaxy Note serie is de serie van meest uitgebreide smartphones van Samsung die gekenmerkt wordt door een meegeleverde S Pen stylus en vindt haar oorsprong in 2011 toen de eerste Samsung Galaxy Note werd geïntroduceerd. Samsung heeft tot op heden ieder jaar een opvolger voor de Samsung Galaxy Note uitgebracht, al zijn niet alle modellen in Europa op de markt verschenen. Hieronder een overzicht van alle toestellen die Samsung tot op heden in de Samsung Galaxy Note serie heeft uitgebracht.
 


Inhoudsopgave

 


Samsung Galaxy Note 8 (2017)

De Samsung Galaxy Note 8 werd op woensdag 23 augustus 2017 in New York gepresenteerd. Het toestel kwam op 15 september 2017 in de winkels te liggen. De Samsung Galaxy Note 8 draagt het typenummer SM-N950F.

Samsung Galaxy Note 8
Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Note 8 is uitgevoerd met een 6,3 inch Super AMOLED beeldscherm. Omdat de beeldschermen over de rand gebogen zijn en boven- en onderaan bijna geheel tot de rand doorlopen, noemt Samsung het beeldscherm in de Galaxy Note 8 een 'Infinity Display'. Het beeldscherm kent een zogenaamde 'QHD+ beeldschermresolutie' (1.440 x 2.880 pixels).

De Europese uitvoeringen van de Samsung Note 8 worden aangedreven door de Exynos 9 processor van Samsung, een octa-core processor opgebouwd uit een 2,3 GHz en een 1,7 GHz quad-core processor. Daarbij heeft het toestel 6 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Er zijn ook (duurdere) uitvoeringen met 128 en 256 GB aan interne opslagcapaciteit in omloop. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 256 GB aanwezig.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 8 uitgevoerd met een dubbele 12-megapixelcamera met 'Dual Pixel' technologie en een diafragma van f/1.7 aan de achterzijde met dual-LED (true-tone) flitser. Aan de voorzijde heeft het toestel een 8-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 8 is verder uitgerust met een 3.300 mAh accu en draaide zowel bij aankondiging als release op Android 7.1.1 Nougat.

Alle specificaties van de Note 8 zijn te vinden op de Samsung Galaxy Note 8 specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 8 is te vinden in het Samsung Galaxy Note 8 nieuwsdossier.

Terug naar boven


Samsung Galaxy Note 7 (2016)

De Samsung Galaxy Note 7 werd op dinsdag 2 augustus 2016 gepresenteerd. Daarbij werd de Samsung Galaxy Note 6 overgeslagen. Samsung deed dit om haar Note-serie in lijn te brengen met de Samsung Galaxy S serie zodat voor consumenten duidelijk was dat zij over de nieuwste producten zouden beschikken. De Samsung Note 7 draagt het typenummer SM-N930F.

Samsung Galaxy Note 7
Samsung Galaxy Note 7

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Samsung Galaxy Note 7 vanaf 2 september 2016 in de Benelux in de winkels zou komen te liggen. Vlak na de introductie werd de releasedatum voor de Benelux al opgeschoven naar 9 september 2016. Kort voor de geplande releasedatum doken echter de eerste incidenten op waarbij Galaxy Note 7 toestellen in brand waren gevlogen waarna Samsung besloot tot een terugroepactie.

De Samsung Galaxy Note 7 is uitgevoerd met een 5,7 inch Super AMOLED beeldscherm waarbij het beeldscherm aan de linker- en rechterzijde over de rand van het toestel is gebogen (het zogenaamde 'Edge-scherm'). Het beeldscherm kent een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels).

De Europese uitvoeringen van de Samsung Galaxy Note 7 worden aangedreven door de Exynos 8 processor van Samsung, een octa-core processor opgebouwd uit een 2,3 GHz en een 1,6 GHz quad-core processor. Daarbij heeft het toestel 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 200 GB aanwezig.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 7 uitgevoerd met een 12-megapixel 'Dual Pixel' camera aan de achterzijde met dual-LED (true-tone) flitser. Aan de voorzijde heeft de smartphone een 5-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 7 was uitgevoerd met een 3.500 mAh accu. De Samsung Galaxy Note 7 draaide bij aankondiging Android 6.0.1 Marshmallow.

Alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 7 zijn te vinden op de Samsung Galaxy Note 7 specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 7 is te vinden in het Samsung Galaxy S7 nieuwsdossier.

Debacle

De Samsung Galaxy Note 7 is uiteindelijk een groot hoofdpijn dossier voor Samsung geworden. Nadat tientallen toestellen uit de eerste productiebatch in brand vlogen of zelfs waren ontploft, besloot Samsung op 2 september tot een eerste terugroepactie, waarbij alle tot dan toe verkochte toestellen werden teruggeroepen.

Op 28 september 2016 bracht Samsung een nieuwe batch veilig gewaande Samsung Galaxy Note 7 toestellen in omloop. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze batch vanaf 16 oktober ook in de Benelux op de markt zou gaan verschijnen. Vrijwel direct werd melding gemaakt van nieuwe incidenten met in brand vliegende of ontploffende Galaxy Note 7 toestellen. Nadat begin oktober een Samsung Galaxy Note 7 in brand vloog in een vliegtuig van America Airlnes was de maat vol en besloot Samsung tot een tweede en finale terugroepactie. Daarbij maakte Samsung bekend dat de Samsung Galaxy Note 7 niet meer terug op de markt zou verschijnen.

Tussen begin oktober 2016 en januari 2017 heeft Samsung samen met diverse externe onderzoekspartijen onderzoek gedaan naar de oorzaak van het debacle met de Samsung Galaxy Note 7. Op 23 januari 2017 presenteerde Samsung samen met externe onderzoekers de bevindingen uit het onderzoek. Hieruit bleek dat de accu van de Samsung Galaxy Note 7 te groot was voor de behuizing waardoor deze kon vervormen en in de accu kortsluiting kon ontstaan. Ook bleek er van alles mis te zijn met de isolatie van de kathode en de anode. Het probleem was daarmee volledig toe te schrijven aan de accu's in de toestellen. De hardware zelf was wel veilig. 

Terug naar boven


Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ (2015)

De Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ werden op donderdag 13 augustus 2015 gepresenteerd gepresenteerd. De Samsung Galaxy Note 5 draagt het typenummer SM-N920F en de Samsung Galaxy S6 Edge+ luistert naar het typenummer SM-G928F.

Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy Note 5

Samsung maakt al tijdens de introductie van beide smartphones bekend dat enkel de Samsung Galaxy S6 Edge+ in Europa op de markt zou gaan verschijnen. De Samsung Galaxy Note 5 is alleen in de Verenigde Staten en enkele Aziatische landen op de markt verschenen. In Europa kwam de Samsung Galaxy S6 Edge+ op vrijdag 4 september 2015 in de winkels te liggen.

De Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn beide uitgevoerd met een 5,7 inch Super AMOLED beeldscherm. Bij de Samsung Galaxy S6 Edge+ is het beeldscherm aan de linker- en rechterzijde over de rand van het toestel gebogen (het zogenaamde 'Edge-scherm'), de Galaxy Note 5 heeft een 'plat' beeldscherm. De beeldschermen van beide toestellen kennen een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels).

Samsung Galaxy S6 Edge+
Samsung Galaxy S6 Edge+

Zowel de Samsung Galaxy Note 5 als de Samsung Galaxy S6 Edge+ worden aangedreven door de Exynos 7 processor van Samsung, een octa-core processor opgebouwd uit een 2,1 GHz en een 1,5 GHz quad-core processor. Daarbij hebben beide toestellen 4 GB aan werkgeheugen en is de Galaxy S6 Edge+ uitgevoerd met 4 GB aan werkgeheugen en beschikken standaard over 32 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

Op cameragebied zijn de Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde met dual-LED (true-tone) flitser. Aan de voorzijde hebben beide toestellen een 5-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ zijn beideuitgevoerd met een 3.000 mAh accu. De Samsung Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ draaide bij aankondiging en release op Android 5.1.1 Lollipop en kan bijgewerkt worden tot aan Android 7.0 Nougat.

Alle specificaties van de Samsung Note 5 zijn te vinden op de Samsung Note 5 specificatiepagina. De specificaties van de Samsung Galaxy S6 Edge zijn verzameld op de Samsung Galaxy S6 Edge+ specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 5 en Samsung Galaxy S6 Edge+ is te vinden in het Samsung Galaxy S6 Edge+ nieuwsdossier.

Terug naar boven


Samsung Galaxy Note 4 (2014)

De Samsung Galaxy Note 4 werd op woensdag 3 september 2014 gepresenteerd voorafgaand aan de IFA 2014 in Berlijn. Het toestel kwam op vrijdag 17 oktober 2014 in de winkels te liggen. De Samsung Galaxy Note 4 draagt het typenummer SM-N910F.

Samsung Galaxy Note 4
Samsung Galaxy Note 4

De Samsung Galaxy Note 4 is uitgevoerd met een 5,7 inch Super AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm heeft een 2K / QHD beeldschermresolutie (1.440 x 2.560 pixels) en was daarmee het eerste Samsung toestel met een dergelijk hoge beeldschermresolutie.

De Europese uitvoeringen van de Samsung Note 4 worden aangedreven door de Samsung Exynos 6 processor, een octa-core processor opgebouwd uit een 1,9 GHz en een 1,3 GHz quad-core processor. Daarbij heeft het toestel 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 256 GB aanwezig.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 4 uitgevoerd met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde met LED flitser. Aan de voorzijde heeft het toestel een 3,2-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 4 is uitgevoerd met een verwisselbare 3.220 mAh accu. De Galaxy Note 4 draaide bij aankondiging en release op Android 4.4.4 Kitkat en kan middels software updates bijgewerkt worden tot aan Android 6.0.1 Marshmallow.

Alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 4 zijn te vinden op de Samsung Galaxy Note 4 specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 4 is te vinden in het Samsung Galaxy Note 4 nieuwsdossier.

Terug naar boven


Samsung Galaxy Note 3 (2013)

De Samsung Galaxy Note 3 werd op woensdag 4 september 2013 gepresenteerd voorafgaand aan de IFA 2013 in Berlijn. Het toestel kwam op woensdag 15 september 2013 in de winkels te liggen. De Samsung Galaxy Note 3 draagt het typenummer SM-N9000 (3G uitvoering) en N9005 (4G uitvoering).

Samsung Galaxy Note 3
Samsung Galaxy Note 3

De Samsung Galaxy Note 3 is uitgevoerd met een 5,7 inch Super AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm heeft een Full HD beeldschermresolutie (1.080 x 1.920 pixels).

De 3G uitvoeringen van de Samsung Note 3 worden aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 800 processor, een 2,3 GHz quad-core processor. De 4G uitvoering van de Samsung Galaxy Note 3 wordt aangedreven door de Samsung Exynos 5 processor, een octa-core processor opgebouwd uit een 1,9 en een 1,3 GHz quad-core processor. Daarbij heeft het toestel 3 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 64 GB aanwezig.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note 3 uitgevoerd met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde met LED flitser. Aan de voorzijde heeft het toestel een 2-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note 3 is uitgevoerd met een verwisselbare 3.200 mAh accu. De Galaxy Note 3 draaide bij aankondiging en release op Android 4.3 Jelly Bean en kan middels software updates bijgewerkt worden tot aan Android 5.0 Lollipop.

Alle specificaties van de Samsung Galaxy Note 3 zijn te vinden op de Samsung Galaxy Note 3 specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note 3 is te vinden in het Samsung Galaxy Note 3 nieuwsdossier.

Terug naar boven


Samsung Galaxy Note II (2012)

De Samsung Galaxy Note II werd op woensdag 29 augustus 2012 gepresenteerd voorafgaand aan de IFA 2012 in Berlijn. Het toestel kwam op maandag 1 oktober 2012 in de winkels te liggen. De Samsung Galaxy Note II draagt het typenummer SM-N7100.

Samsung Galaxy Note II
Samsung Galaxy Note II

De Samsung Galaxy Note II is uitgevoerd met een 5,5 inch Super AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm heeft een 720p HD beeldschermresolutie (720 x 1.280 pixels).

De Samsung Note II wordt aangedreven door de Samsung Exynos 4 processor, een 1,6 GHz quad-core processor. Daarbij heeft het toestel 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 64 GB aanwezig.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note II uitgevoerd met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde met LED flitser. Aan de voorzijde heeft het toestel een 1,9-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note II is uitgevoerd met een verwisselbare 3.100 mAh accu. De Galaxy Note II draaide bij aankondiging en release op Android 4.1.1 Jelly Bean en kan middels software updates bijgewerkt worden tot aan Android 4.4.2 Kitkat.

Alle specificaties van de Samsung Galaxy Note II zijn te vinden op de Samsung Galaxy Note II specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note II is te vinden in het Samsung Galaxy Note II nieuwsdossier.

Terug naar boven


Samsung Galaxy Note (2011)

De allereerste Samsung Galaxy Note werd op donderdag 1 september 2011 gepresenteerd voorafgaand aan de IFA 2011 in Berlijn. Het toestel kwam op donderdag 27 oktober 2011 in de winkels te liggen. De Samsung Galaxy Note draagt het typenummer SM-N7000.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

De Samsung Galaxy Note is uitgevoerd met een 5,3 inch Super AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm heeft een beeldschermresolutie van 800 x 1.280 pixels.

De Samsung Note wordt aangedreven door de Samsung Exynos 3 processor, een 1,4 GHz dual-core processor. Daarbij heeft het toestel 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan interne opslagcapaciteit. Voorts is een MicroSD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten van maximaal 64 GB aanwezig.

Op cameragebied is de Samsung Galaxy Note uitgevoerd met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde met LED flitser. Aan de voorzijde heeft het toestel een 2-megapixel frontcamera.

De Samsung Galaxy Note is uitgevoerd met een verwisselbare 2.500 mAh accu. De Galaxy Note draaide bij aankondiging en release op Android 2.3.5 Gingerbread en kan middels software updates bijgewerkt worden tot aan Android 4.1.2 Jelly Bean.

Alle specificaties van de Samsung Galaxy Note zijn te vinden op de Samsung Galaxy Note specificatiepagina. Een volledig overzicht van al het nieuws rondom de Samsung Galaxy Note  is te vinden in het Samsung Galaxy Note nieuwsdossier.

Terug naar boven
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie