Beveiligingscode

24-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Instellingen


Wat is een beveiligingscode, wat kunt u ermee en waar moet u op letten? Dat zijn onderwerpen die wij op deze pagina behandelen.

De beveiligingscode is een code die op uw toestel zit. De beveiligingscode is dus simkaart onafhankelijk. Wanneer u een andere simkaart in uw toestel stopt, is de beveiligingscode dus nog steeds hetzelfde.

U moet de beveiligingscode zeker niet verwarren met een SIM lock. De functie van de beveiligingscode is ongeveer hetzelfde, maar verschilt op een aantal punten toch enorm. Voor meer informatie over de simlock kunt u elders binnen deze helpdesk terecht.

Op Nokia telefoons kunt u uw telefoon met de beveiligingscode beschermen tegen gebruik door andere simkaarten. Als u een andere simkaart in uw telefoon stopt, moet u eerst de beveiligingscode invoeren om de nieuwe simkaart te kunnen gebruiken (indien uw toestel simlock vrij is). Dit is een beveiliging om diefstal te bemoeilijken omdat het toestel dan voor kleine criminelen niet te gebruiken is. Echter, vooral voor oudere typen van Nokia telefoons is de beveiligingscode heel makkelijk via een datakabeltje uit te lezen (bijvoorbeeld met het programma Logo Manager). Nieuwere typen van Nokia's zijn beter beveiligd. Standaard staat bij Nokia de beveiligingscode ingesteld op 12345, bij andere merken kunt u deze informatie in de handleiding terug vinden.

De beveiligingscode beschermt bijvoorbeeld ook de geprekstellers. Uw telefoon houdt een overzicht bij van de duur van de gesprekken en de totale duur, dit is vooral handig voor abonnementsbellers, want die kunnen hieruit afleiden hoeveel ze gebeld hebben, of ze eventueel over hun belbundel heen zitten en ze kunnen berekenen wat de kosten worden. Om te zorgen dat deze tellers niet klakkeloos op nul gezet kunnen worden, dient de beveiligingscode als "drempel" om een foutje te voorkomen.Laatste Nieuws23 Reacties
choekri boughr plaatste dit 20 okt 2009

ik heb ook een probleem met mijn nokia 6230i ik heb alles geprobeerd om door die beveilingscode te komen niks lukt. heb geen usb kabel en de standaard code helpt ook niet weet iemand nog andere oplossingen

Prodent . plaatste dit 01 dec 2009

Ik heb de algemene oplossing gevonden voor de Nokia modellen. 1. Eerst alles backuppen, BEHALVE de instelleningen 2. Start Nokia PC Suite 3. Start in Nokia PC Suite de Software Updater 4. Laat de tefeloon updaten, ook al is er geen nieuwere versie. 5. Als de telefoon klaar is ongeveer 15 minuutjes zet je de backup terug ZONDER de instellingen terug te zetten en is ie weer helemaal de oude. Met de oude beveiligingscode

Grtz Prodent

Hendrik Last plaatste dit 14 mrt 2006

Toen ik onlangs de gsm-producent mailde (in mijn geval siemens/BenQ mobile) hoe de onbedoelde toestelblokkade op te heffen, kreeg ik als antwoord dat dit kon maar à € 24,95. En dat voor een 5 jaar oud toestel!

nokia 6500 plaatste dit 11 aug 2009

k heb ook een nokia 6500 classic en de code veranderd. aan gesloten op de computer maar de code is nog steeds geen 12345. Wat nu.?

Anton van Oosten plaatste dit 18 mrt 2008

Ik kreeg de vraag om een beveiligingscode in te voeren op een Nokia 6230. Geen code werkte en het toestel kon niet meer worden uitgeschakeld. Na verwijdering en terugplaatsing van de batterij was het probleem opgelost.

peter wijnands plaatste dit 24 jun 2006

ik zit met hetzelfde probleem, een onbekende beveiligingscode van mijn nokia. Bedrijven die sim-locks kunnen verwijderen kunnen ook de beveiligingscode uitlezen, maar daar betaal je voor, terwijl het volgens mij niet meer is dan een bepaalde code intoetsen, net zoals *#o6# om de imeicode op te vragen. De vraag is wat je in moet toetsen om de beveilingscode op te vragen.

Help me AUB Probleem plaatste dit 21 aug 2008

Hallo , ik heb een nokia 5300 en heb men beveiligings code '12345' veranderdt. Maar weet de code niet meer . Zoals al een paar van jullie tips hebben gegeven om de beveiligingscode te herstellen is er geen van gelukt .Kunnen jullie me helpen . Grtjs Big Problem

sarah de groote plaatste dit 07 aug 2009

ik heb dus juist hetzelfde probleem met mijn (nieuwe) samsung star. kan iemand me helpen?

rderaet plaatste dit 20 jun 2006

Ik heb precies hetzelfde meegemaakt met mijn Siemens A52 als Hendrik. Na het plaatsen van een andere SIM kaart vroeg het toestel om de Toestelcode. En ik weet zeker dat ik deze nooit heb ingevoerd! Heb een brief gestuurd naar Siemens tesamen met aankoopbewijs. Deze zegt vervolgens dat dit niet mogelijk is. Ondanks dit feit blijven ze vasthouden aan het bedrag van 24,95 euro. Slechte service!

Luc Vercruysse plaatste dit 04 nov 2013

Reactie op de oplossing voorgesteld door "Alien ten Kleij 20-05-2008": Heb dat zopas uitgeprobeerd en de zaak was meteen ok. Hartelijk dank voor de tip en de kosten die ik allicht heb uitgespaard door de deblokkering met uw hulp zelf te hebben kunnen doen. Ik neem deze gsm-helpdesk-website onmiddellijk op in mijn favorites.

Alien ten Kleij plaatste dit 20 mei 2008

Per toeval ontdekt dat er nog een manier is om de beveiligingscode te herstellen.

Doe de Nokia aan en haal dan zoals eerder gezegd de batterij er uit. Haal ook de simkaart er uit.

Doe de batterij er in en start de telefoon en accepteer dat je zonder simkaart werkt. Nu wordt er weer om de beveiligingscode gevraagd. Type nu de beveiligingscode 12345 in.

Afsluiten en de simkaart weer in. Nu kun je simkaart en de beveiligingscode 12345 invullen en voilà hij doet het weer (althans bij!!!)

Lieven Vandriessche plaatste dit 03 okt 2013

Ik had net hetzelfde probleem als de meeste hier: code nooit gebruitk of gewijzigd, maar bij 'fabrieksinstellingen' steeds de standaard 12345 geweigerd. Ik heb de beveiligingscode gewijzigd: oude cod 12345 en als nieuwe code ook 12345 ingegeven. Opnieuw geprobeerd fabrieksinstellingen te doen en nu lukt de code plots wel... Ik heb een Nokia C2-03

geert berkhout plaatste dit 20 mrt 2011

help , ik ben mijn toetsenboard code kwijt / vergeten .

is daar iets aan te doen heb inmiddels alles geprobeerd niets werkt , ook usb werkt niet hij blijft om de code vragen

alvast dank Gerard

willem van der ven plaatste dit 02 apr 2010

had het zelfde probleem met een nokia 6500 classic alles wat hier stond geprobeerd hielp niet nokia software updater gestart en de zelfde firmware opnieuw geinstalleerd en ja hoor ik kan de beveiligingscode 12345 weer intoetsen het werkt

Marc Revelman plaatste dit 12 jan 2006

Ik heb gemerkt dat deze code ook ongewild geactiveerd wordt: namelijk als je de accu van het toestel (in mijn geval een Nokia) verwijdert ZONDER eerst het toetel uit te schakelen. Dan werkt code 12345 (standaard) niet meer, ook al heb je de code nooit zelf aangepast. Een nieuwe simkaart bestellen helpt niet want zoals gemeld betreft het een code op het toestel, en ook KPN Mobile kan niets meer voor je doen. Opletten dus! Groetjes, Marc

Pascale De Moor plaatste dit 05 aug 2016

hallo, mijn zoontje heeft een wiko en is zijn code vergeten, bestaat hier een oplossing voor?

bui helene plaatste dit 11 jul 2012

ik heb mijn toetsenblokerings code vergetenvan mijn nokia 7310c en ik heb overal op gezocht wa ik moet doen op trg in mij gsm te graken maar het lukt ni ik heb 12345 geprobeert maaar dat gaan niet weet u toevalig wat of hoe ik moet doen om trg op mijn gsm te graken ik weet echt mijn code ni meer heb al mijn codes geprobeer maar niks is juist

Andre v/d Broek plaatste dit 29 okt 2012

ik heb een probleem, mijn zusje heeft mijn patroon op mijn samsung te vaak ingevoerd en nu moet ik een e-mail adres intypen maar ik weet die e-mail niet meer en het wachtwoord niet meer en ik weet het koppelings e-mail niet. EN NU?

G D plaatste dit 27 sep 2008

Ik heb onlangs een nokia 6500 Classic gehaald en mijn beveiligingscode veranderd, maar weet niet meer wat het was. Ik heb alles geprobeerd ook met die usb-kabel, maar niks helpt..

chanty verhoye plaatste dit 17 mrt 2012

hallo

kan er mij soms iemand helpe ? Ik heb namelijk een nokia c3 ik wil mijn gsm aan legen en moet namelijk mijn pincode invoeren ik doet dat maar daar achter moet ik mijn beveiligingscode invoeren die ken ik ook dat is namelijk 12345 maar mijn gsm zegt dat deze code fout is wat moet ik doen ?????????????????

Peter Spanje plaatste dit 28 sep 2008

Hallo, Ik heb een Nokia 2630 met hetzelfde probleem. Ik heb onderstaande codes geprobeerd, maar dit had geen gewenste resultaat. Ik ben ook niet in het bezit van een usb kabeltje. Ik heb de standaard code niet gewijzigd;dit probleem is gekomen nadat ik een bluetooth cradle heb geinstalleerd in mijn auto.

petra Cosijn plaatste dit 01 jul 2009

Ik heb ook een nokia 6300 ik kan ook mijn beveiligscode niet meer in voeren. Dan heb ik nog een probleem ik bel prepaid maar zonder dat ik bel gaat er geld van mijn kaart af

Herman .. plaatste dit 19 jun 2008

lossen alle bovenstaande aanwijzingen je probleem niet op?? lees dit dan even: Ik heb dit probleem ook gehad.. ik heb de bveiligingscode nooit gewijzigd, maar de standaart code: 12345 werd niet toegelaten.. de oplossing: Heb je een USB-aansluiting aan je telefoon, sluit je telefoon dan gewoon aan aan je pc, en de standaart code word weer toegelaten..

Geef ook je reactie