MMS

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Messaging


MMS staat voor "Multimedia Messaging Service" (MultiMedia Bericht Service). U kunt een MMS bericht samenstellen als uw toestel dit ondersteunt. Op internet bieden websites ook MMS aan zodat u vanaf internet een MMS kunt versturen. De maximale grootte van een MMS is per provider verschillend. Sommige providers staan MMS berichten van maximaal vijftig KB toe, anderen tot honderd KB.

Een MMS kan tekst, beeld (foto of video) en geluid bevatten. Een MMS kan ook veel meer tekst bevatten dan een SMS. Een SMS ondersteunt namelijk maar maximaal 160 letters (karakters). Een MMS is duurder, maar vooral bij lange berichten haalt u de kosten in vergelijking met een SMS er al snel uit. Uitgaande dat een MMS van dertig kb (een foto en bijvoorbeeld 3000 karakters tekst) ongeveer € 0,50 kost, kost dezelfde hoeveelheid tekst (dus de foto nog niet eens meegerekend) bijna negentien SMSjes, wat dus neerkomt op ongeveer € 4,20. Wilt u een kleine boodschap doorgeven, dan is SMS uiteraard nog altijd voordeliger.

Het voert hier te ver om voor elk type toestel te gaan uitleggen hoe u een MMSje samenstelt, daarvoor verwijs ik u dus naar de handleiding van uw telefoon.

LET OP: U kunt geen MMSjes versturen of ontvangen als u niet over de juiste MMS instellingen beschikt. Vaak kunt u deze instellingen op de website van uw provider opvragen. Wanneer u de instellingen niet kunt opvragen op de site van de provider, raad ik u aan te bellen met de klantenservice.

MMS ontvangen zonder een geschikt MMS toestel
Wanneer iemand u een MMS stuurt en u beschikt niet over een MMS toestel, zal uw provider u een SMSje sturen met daarin het bericht dat u een MMS heeft ontvangen. In dit SMSje staat tevens een berichtcode en een website adres. U kunt uw MMSje dan online bekijken op de aangegeven URL in combinatie met uw mobiele telefoonnummer en bericht code. Mensen zonder MMS toestel kunnen dus toch MMSjes ontvangen, zij het wat omslachtiger.

Een MMS wordt via een GPRS dataverbinding verzonden. Het versturen van een MMS kan best wel een tijdje duren, variërend van enkele tientallen seconden tot meer dan 2 minuten (afhankelijk van het bereik van uw netwerk en de drukte op het netwerk). U betaalt een vast bedrag voor een MMS, het maakt dus niet uit hoe lang het duurt voordat een MMS is verzonden.

TIP: Een MMS kan zowel naar een telefoonnummer als een e-mail adres gezonden worden. Wanneer u dus weet dat de ontvanger van uw MMS geen MMS toestel heeft, kunt u de MMS beter naar zijn e-mail adres sturen. Hiermee weet u zeker dat de ontvanger uw MMS ook werkelijk leest. Wanneer u de MMS zou zenden naar een ongeschikte telefoon, moet de ontvanger de MMS online op de website van de provider openen, waar veel ontvangers geen zin in hebben.Laatste Nieuws2 Reacties
bruce de nooier plaatste dit 17 jun 2013

Ik heb geen geschikt toestel om mms te ontvangen dus krijg ik een bericht dat ik de mms kan bekijken via de kpn site. Ik vul op de site mijn nummer met de ontvangen code in en...niets.... Kpn "helpdesk"gebeld.. en die sturen me van kastje naar de muur. Waar ligt het aan dat ik niet de mms kan openen? Bvd.' bruce

Olivier Jacquet plaatste dit 29 sep 2005

MMS staat voor 'Multimedia Messaging Service' en niet voor MultiMedia Message zoals vermeld op de site.

Geef ook je reactie