MMS instellingen

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Instellingen


MMS (Multimedia Messaging Service) is een uitgebreide vorm van SMS. In een MMS kan naast een grote hoeveelheid tekst ook geluid, foto's of afbeeldingen en kleine videotjes verzonden worden. Als u een nieuw toestel koopt, moet u vaak eerst uw toestel instellen om MMS te kunnen gebruiken. Op deze pagina leggen wij u eenvoudig uit wat hoe u dit kunt doen.

Stap 1: Uw telefoon configureren
Allereerst moet u uw telefoon van de juiste MMS instellingen voorzien. De volgende telefoonmerken bieden hiervoor een gratis service aan, waarbij u de instellingen via een soort SMS bericht naar uw telefoon kunt laten sturen. Heeft u een ander merk toestel? Neem dan contact op met de klantenservice van uw GSM netwerk aanbieder, vaak kunnen zij u ook gratis van de instellingen voorzien. U kunt daarnaast ook de diensten gebruiken van Bel.nl. Aan de diensten van Bel.nl zijn kosten verbonden.

Stap 2: MMS activeren
Bij de meeste providers kunt u MMS activeren door een MMS bericht te versturen. Hiermee maakt u aan het netwerk kenbaar dat u een MMS geschite telefoon heeft, waarna u ook MMS berichten kunt ontvangen. Uitzonderingen daarop zijn:
 • KPN (Nederland):
  Bij KPN moet u eerst GRPS activeren. Bel hiervoor met uw mobiele telefoon naar het nummer 1200.
  Kies vervolgens voor:
  - keuze 2: Zelfservice
  - keuze 2: Persoonlijke instellingen
  - keuze 2: Activeren van GPRS, MMS, WAP en i-mode
  Verstuur na activatie uw eerste MMS bericht, hierna bent u geactiveerd voor het verzenden en ontvangen van MMS.


 • Orange (Nederland):
  Laat MMS activeren door de klantenservice. Bel hiervoor met uw mobiele telefoon naar het nummer 1200.


 • Proximus (België):
  Activeer zelf de mogelijkheid tot verzenden en ontvangen van MMS via de Proximus website.
U bent nu klaar om MMS te versturen en ontvangen.

Nog enkele belangrijke tips:
 • Heeft uw correspondent geen MMS telefoon? Stuur de MMS dan naar zijn of haar e-mail adres, dát is namelijk ook mogelijk.
 • Het ontvangen van MMS berichten in het buitenland is niet per definitie gratis. Raadpleeg hiervoor de klantenservice van uw provider. MMS ontvangst in het buitenland kan uitgeschakeld worden.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie