Nummerweergave

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Diensten


Elke mobiele telefoon ondersteunt nummerweergave. Nummerweergave is makkelijk, want u kunt zien wie naar u belt, en u kunt zien wie u gebeld heeft als u een gesprek gemist heeft. Andersom werkt het ook, u kunt uw nummer meezenden of juist niet meezenden wanneer u belt. Voor SMS of MMS kunt u nummerweergave niet uit zetten, uw nummer wordt altijd meegezonden. Op deze pagina geven wij u alle code's voor nummerweergave en geven wij u enkele nuttige tips die van pas kunnen komen. Vaak kunt u nummerweergave ook vanuit het menu van uw telefoon regelen, raadpleeg hiervoor de handleiding van uw telefoon.

Binnen nummerweergave zijn vier categorieën te onderscheiden:
 • CLIP - Calling Line Identification Presentation
  Nummerweergave bij inkomende gesprekken (voor uzelf)
 • CLIR - Calling Line Identification Restriction
  Nummer meezenden bij uitgaande gesprekken (voor ontvanger van uw gesprek)
 • COLP - Connected Line Identification Presentation
  Nummerweergave van het nummer waarnaar wordt doorgeschakeld tijdens een gesprek (voor uzelf)
 • COLR - Connected Line Identification Restriction
  Nummerweergave van het nummer waarnaar wordt doorgeschakeld bij inkomende oproepen (voor beller)
Nummerweergave kunt u activeren en annuleren. U kunt ook de status van de nummerweergave opvragen. Nummerweergave kunt u meestal vanuit het menu in uw telefoon (meestal onder oproep instellingen) instellen. Omdat het te ver voert om voor elke telefoon uit te leggen hoe u bij dit menu moet komen, geven wij u op deze pagina de directe opdracht code's. In principe verzendt uw telefoon dezelfde code's wanneer u de nummerweergave in zou stellen vanuit het menu. Over het algemeen worden de netwerkcodes voor COLP en COLR niet ondersteund door netwerken.

Over de opbouw van opdrachtcode's kunt u elders in deze GSM helpdesk terecht. Ik laat het op deze pagina bij het weergeven van de opdrachtcode's voor nummerweergave.

CLIP, Nummerweergave bij inkomende gesprekken (voor uzelf):
Activeren: *30# [zend]
Annuleren: #30# [zend]
Status opvragen: *#30# [zend]

CLIR, Nummer meezenden bij uitgaande gesprekken (voor ontvanger van uw gesprek):
Activeren: *31# [zend]
Annuleren: #31# [zend]
Status opvragen: *#31# [zend]

CLIR, éénmalig uw nummer wel of niet meezenden (voor ontvanger van uw gesprek):
Meezenden: *31#telefoonnummer [zend]
Niet meezenden: #31#telefoonnummer [zend]

COLP, Nummerweergave van het nummer waarnaar wordt doorgeschakeld tijdens een gesprek (voor uzelf):
Activeren: *76# [zend]
Annuleren: #76# [zend]
Status opvragen: *#76# [zend]

COLR, Nummerweergave van het nummer waarnaar wordt doorgeschakeld bij inkomende oproepen (voor beller):
Activeren: *77# [zend]
Annuleren: #77# [zend]
Status opvragen: *#77# [zend]

De kosten
Het activeren, deactiveren of controleren (status opvragen) van nummerweergave instellingen is gratis. Ook het ontvangen of verzenden van nummerweergave is dus gratis. Houd er rekening mee dat COLP en COLR over het algemeen niet worden ondersteund door netwerken

Nummerweergave in het buitenland
In het buitenland kunt u niet altijd nummerweergave zien. Soms krijgt u enkel "*oproep*" in uw scherm te zien, soms "Privé nummer" of "nummer onbekend", maar bij sommige netwerken komt de nummerweegave toch door en kunt u zien wie naar u belt. Nummerweergave in het buitenland is gratis, maar werkt dus niet altijd en is afhankelijk van het netwerk waarmee u belt. Het kan ook voorkomen dat wanneer u in het buitenland gebeld wordt, er een raar nummer in uw scherm komt te staan dat geen verband heeft met de beller. Dit zijn waarschijnlijk storingen in het netwerk.Laatste Nieuws13 Reacties
samia chia plaatste dit 03 jan 2014

De laatste weken wordt ik weleens onbekend gebeld en afgeluisterd, als ik daarna bij mijn oproepen wil kijken is die oproep dus verdwenen uit me telefoon wat kan dit betekenen?

T. Kikkert plaatste dit 15 okt 2009

Hoi,

Gewoon intypen op je telefoon wat er staat: *#31# [zend] en voor dat zend kun je ook "bellen" lezen, op een nokia 6300 het groene knopje. Na korte tijd krijg je dan de Status van Nummer meezenden bij uitgaande gesprekken...

Sanne K plaatste dit 23 sep 2010

Ik heb een Nokia 3500c en sinds er nummerbehoud is uitgevoerd door Telfort ivm een abonnement, verschijnt er geen nummer meer in beeld bij een inkomende oproep. Voorheen was dit wel het geval. De code die hier staat (*30#) doet het niet. Dan verschijnt in beeld 'unknown application'. Lijkt mij vreemd, aangezien de nummerweergave bij inkomende oproepen ooit wel heeft gewerkt. Heeft iemand een idee hoe ik het weer kan laten werken? Alvast bedankt!

Angelique Cruijssen plaatste dit 02 sep 2010

Ik heb een Nokia N97 mini en bij smsjes laat hij wel het nr zien, maar niet de bij behorende naam. Dus als ik een smsje binnen krijg moet ik eerst bij mijn contacten kijken van wie dat nummer is! Hartstikke onhandig.... weet iemand hoe ik dat kan veranderen???

Martin Veldhuis plaatste dit 25 sep 2010

Ik heb zakelijk een Nokia 2700 Classic en prive een Samsung M150. Bij de Nokia kan ik op de telefoon nummerweergave aan- of uit zetten, maar dat betreft dan alleen CLIR. Bij de Samsung heb ik van de provider een telefoonnummer gekregen om dit te kunnen instellen, maar dan gaat het over CLIP en CLIR tegelijk.

Nu vraag ik mij dus af: is nummerweergave een functie van de telefoon of van het netwerk?

Haka 48 plaatste dit 12 aug 2011

Sinds enige tijd werkt de nummerherkenning niet meer op mijn Nokia 6500 slide. Ik zie dus nog wel een nummer van de beller of bij de Sms, maar de naam komt niet meer altijd tevoorschijn, ook niet van nummers die vroeger wel herkend werden. Ik denk dat dit is sinds ik bezig ben geweest met de Ovi suite, maar ook bij nieuw ingevoerde nummers werkt het niet meer. Is hier een oplossing voor?

ellion wammes plaatste dit 23 feb 2012

Hallo,ben sindskort ook overgegaan naar ah mobiel en sinds die tijd kan ik ook niet meer zien wie me belt. Heb al het ondestaande geprobeerd maar geen resultaat. Wie helpt? Gr ellion

Fokko Keun plaatste dit 09 mrt 2009

Ben op zoek naar het antwoord Ik heb hetzelfde probleem bij de weergave met de 6300

Dank voor uw antwoord

Fokko Keun

Thom Ummels plaatste dit 03 feb 2012

Ik heb sinds kort AH mobiel prepaid, die werkt op het Telfort netwerk. Maar vanaf het allereerste begin zijn alle nr's die ik ontvang onbekend! Ik dacht dit nu uitgezet te hebben via het klantenservice nr 1200 maar nog steeds zonder succes. Wie kan mij helpen hiermee? Is er iets wat ik nog kan doen of iemand hierover kan bellen?

Theo Groothusen plaatste dit 07 sep 2008

Met een Nokia 6310(i) kon ik op het tsl. zelf nummer niet meezenden in- of uitschakelen, maar op een Nokia 3109 kan ik dit nergens vinden. Ik lees in bijgaand verhaal dat CLIP en CLIR via het netwerk zu werken, maar bij mij geeft het tsl. UNKNOWN APPLICATION als ik CLIR probeer te verzenden, dus dit schijnt door het KPN-netwerk ook niet te worden ondersteund te worden.

M.vr.gr.

Peter Huizinga plaatste dit 21 feb 2011

Van anderen hoor ik dat mijn nummer (van mijn Nokia N8) niet weergegeven wordt op hun telefoon. Onder Instellingen-Bellen-Oproep vind ik de button "Identificatie verzenden" En die staat op "ja". ??? Via deze helpdesk ben ik er inmiddels achter dat ik een CLIR code moet verzenden. Heb ik gedaan. Na *#31# wordt keurig aangegeven dat er geen identificatie wordt meegezonden. De aanzetcode *31# levert een eerste reactie "verzoek wordt verwerkt" gevold door "verzoek niet voltooid". Help!

Robin Salden plaatste dit 08 dec 2012

bij mij werkte die code ook niet ...best even klantendienst bellen , zij lossen dat wel op

Karel Koolhoven plaatste dit 29 jun 2017

Sinds kort heb ik een Motorola G5. Ik krijg de nummerweergave niet ingesteld. Weet iemand hoe dat moet? Bij voorbaat dank.

Geef ook je reactie