PUK Code

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Instellingen


Wat is een PUK code, wat kunt u ermee en waar moet u op letten? Dat zijn onderwerpen die op deze pagina behandeld worden.

De afkorting PUK betekend "Personal Unlock Kode", vrij vertaald: "persoonlijke ontgrendel code". Een PUK code zal u in de praktijk maar weinig gebruiken. U krijgt enkel met een PUK code te maken wanneer u driemaal een foute pincode heeft ingetoetst, of wanneer u uw pincode bent vergeten. Voor meer informatie over de PIN code kunt u elders binnen deze helpdesk terecht.

Als u een GSM koopt, wordt de PUK code altijd bij de simkaart geleverd op een stukje papier of karton. De PUK code is een standaard code die u niet kunt veranderen. De PUK code moet u goed bewaren op een veilige plaats, wanneer u namelijk driemaal de foute pincode heeft ingetoetst, wordt u gevraagd de PUK code in te voeren. De PUK code bestaat altijd uit acht cijfers. PUK codes worden automatisch gevraagd door uw telefoon als u driemaal de foute pincode heeft ingevoerd. Wanneer u de PUK code heeft kunt u ook direct de PIN code veranderen zonder de oude pincode in te moeten geven. Dit is voor alle toestellen hetzelfde. LET OP: Ga niet met deze functie rommelen als u niet beschikt over de PUK code, na negen foute invoeren, wordt uw simkaart definitief geblokkeerd en kan niemand deze meer voor u deblokkeren.

**05*PUK*nieuwePIN*nieuwePIN#

Als u bovenstaande code heeft ingetoetst, moet u op "ok" of de verzendtoets drukken en uw PIN code is veranderd in de nieuwe PIN code. U moet uw nieuwe PIN code tweemaal invoeren, dit is om tikfouten te voorkomen.

Wat nu als u uw PUK code niet meer heeft of u de PUK code negen keer fout heeft ingevoerd? Dan heeft u een groot probleem. U kunt uw GSM niet meer ontgrendelen als u uw PIN code drie keer fout heeft ingetoetst. U kunt uw simkaart dan niet meer gebruiken. U kunt in dat geval het beste contact zoeken met uw provider voor een nieuwe simkaart. Hier zijn helaas meestal kosten aan verbonden.Laatste Nieuws23 Reacties
Patrick Raken plaatste dit 05 apr 2007

heldere uitleg en eindelijk iemand die vertelt dat de puk code uit 8 cijfers bestaat. Je wordt gek van de PIN PUK IMEI SPCK GIDLOCK en NCK verhalen zonder een voorbeeld of omschrijving van de code zelf. Bedankt

ZoekDekking.nl plaatste dit 10 nov 2008

De K van PUK staat niet voor Kode, maar voor Key.

Sylvia Faessen plaatste dit 07 aug 2010

Hartelijk dank voor deze duidelijke uitleg. Zit dus niets anders op dan een gehele nieuwe simkaart aan te vragen bij de T-mobile winkel.

youri kersten plaatste dit 07 mei 2012

mijn broetje heeft geprobeerd mijn telefoon te ontgrendelen dat lukte niet en ging naar puk code maar als ik nu de puk code invoer blijft hij toch de toegang weigeren wat nu

Piet Snikkel plaatste dit 27 sep 2010

Kode met een K!!!...wat een flapdrol!!..staat voor Key idd..en Nee is er nog hoop als je je PUK code niet meer weet...je Provider heeft vaak ook je PUK code.

R B plaatste dit 03 okt 2008

Duidelijk verhaal en mijn probleem is opgelost. Dank!

Da Dor plaatste dit 08 jun 2011

Ik heb oude tel met sim kaart PUK ingevoerd en tel vraag PIN nieuwe pin 2x ingevoerd tel geeft foutmelding en vraagt weer PIN met mededeling u heeft nog 8 kansen....wat gaat hier fout?

Jac Matijsen plaatste dit 19 apr 2007

Ik had een verkeerde PIN code daardoor werd mijn GSM Geblokkeerd en heb ik de PUK code ingevuld met daaropvolgend een nieuwe PIN code zoals gevraagd. Alleen dit accepteerd hij/zij niet. Komt dit vaker voor nu moet ik een nieuwe SIM kaart aanvragen en ben mijn Zakelijke tel een dag kwijt dit is niet zo fijn wel rustig. Jac

piet hein bob plaatste dit 29 dec 2010

ik heb minder geluk gehad, ik heb namelijk 10 keer de verkeerde puk code ingevoerd en heb dus mijn sim kaart geblokkeerd, ik heb gelukkig nog wel een andere liggen, maar wel mooi in 1 keer al mijn contacten/smsjes en saldo weg :(

Mike Oke plaatste dit 20 feb 2013

Bedankt! Met jullie hulp heb ik de sim van mijn collega kunnen unlocken. Ik had eerst KPN gebeld maar volgens hun was de sim kaart al geblokkeerd door hun omdat wij al een nieuwe sim kaart hadden ontvangen. Gelukkig kon ik na unlocken de contacten van mijn collega veiligstellen en teruglezen op de nieuwe sim kaart.

Jessica van Vliet plaatste dit 05 dec 2011

Ik wil graag het volgende weten. Mijn zoon heeft zijn PIN code tot 3 maal toe fout ingetikt. Nu word er dus om de PUK code gevraagd. Dat is niet erg, want die hebben we. Het probleem is, zodra ik de gsm aanzet, meld hij: PUK code geblokkeerd, alleen SOS oproepen. Ik kom dus niet in het menu waar ik de cijfers in kan voeren. Het is een Samsung Wave gsm. Iemand een tip voor ons? Bedankt alvast!

Jessica

Dianne Goes plaatste dit 29 dec 2013

Ik heb het kaartje waar het simkaartje uit is gedrukt. Daarop staan echter 16 cijfers, in 4 rijtjes van 4 cijfers. Welke 8 van deze cijfers vormen nu de PUK code? Ik heb de eerste 8 cijfers geprobeerd; zonder resultaat. Ook de laatste 8 lossen het probleem niet op. En ik kan ook geen * intoetsen dus ook geen *05PUKcode etcetera. Mijn provider is Tele2, ik weet niet of dat nog iets uitmaakt. Help!

peter origginalbrass.nl plaatste dit 23 okt 2010

hoe zo nieuwe simkaart aanvragen en of betaalen "?

PUK-code gratis online opvragen Heb je een abonnement bij KPN dan kun je hem zo opvragen

en in de winkels proberen ze altijd een nieuwe aan te smeren want daar verdiennen ze op !!!

gr peter

Sjaan Voornemens plaatste dit 15 mrt 2011

Ik ben nog niet oud (onder de 16) en ik was mijn pincode helemaal vergeten.:$ Toen vroeg ik het aan iedereen en die zeiden wat je dan moest doen maar ik begreep er geen ene barst van.. Ik dacht misschien op internet!! Ik keek en bij de eerste site heb ik al uitleg.:O Ik was blij en ik dursf het niet tegen mijn moeder te vertellen.:$ Echt een S U P E R uitleg! heel erg bedankt. Groet Sjaan Voornemens.

iris poelmans plaatste dit 09 jul 2010

mijn neef heeft mijn pin code geblokeert en nu moet ik mijn puk code ingeven maar ik weet mijn puk code niet meer wat moet ik nu doen????

Remco Lette plaatste dit 06 apr 2009

Hallo, ik ben mijn PIN-code vergeten en nu moet ik mijn PUK-code invoeren die op mijn Sim-Kaart hoort te staan, maar ik had nog helemaal geen simkaart! Wat kan ik nu nog doen om weer op mijn mobiel te kunnen?

jolanda aalbers plaatste dit 29 jul 2009

sim kaart in een nieuwe telefoon plaatsen na puckkode 2keer nieuwe pincode. de telefoon geeft aan dat de pincode onjuist is wat gaat er fout.

jana cuypers plaatste dit 02 jun 2013

heb 3x verkeerde pink code in ge geven nu heb ik mijn puk code nodig maar heb er gaan er was ook geen puk code bij men simkaart wat nu ?

J. Dijkstra plaatste dit 10 mei 2011

Ik heb 3x mijn verkeerde pincode ingevuld, en moet nu dus mijn Puk-code invullen.

Het probleem is, dat ie het niet doet! Het is de goede code, maar er komt de melding: SIM-fout te staan. En ik moet eerst mijn pukcode invullen, op 'OK' drukken, en dan pas mijn nieuwe pincode..

Hopelijk kijkt iemand nog op deze site! HELP!

Jolanda Krottje plaatste dit 11 feb 2011

Hoe vaak kan je de puk code gebruiken?

Rens Koster plaatste dit 21 nov 2016

wat als ik nu mijn PUK code ben vergeten?

Henny Uhl plaatste dit 22 nov 2016

Heb een oude Nokia 3900 (uit 2007 )mobiel. Oude simkaart was geblokkerd. Nieuwe gekregen. Werd gevraagd om mijn nieuwe pincode in te voeren, welke met de kaart is meegeleverd evenals de pukcode. Pin is gelukt, alleen weet ik niet hoe en waar ik de puk in mijn telefoontje moet invoeren Iedere keer melding geen bereik. Kunt u mij daarbij helpen?

isis gerrits plaatste dit 23 feb 2017

wat is mijn puk code?

Geef ook je reactie