Triple-band toestellen

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Toestellen


Wat zijn triple-band toestellen, hoe kunt u er achter komen of een toestel een triple-band toestel is en wat zijn de voor- en nadelen van een triple-band toestel?

Een triple-band GSM toestel is geschikt voor drie netwerk frequentie's. Over de hele wereld zijn grofweg vier typen GSM netwerken, 850, 900, 1800 en 1900 Mhz netwerken. Meer informatie over deze typen netwerken treft u elders in deze helpdesk. Een triple-band toestel is dus geschikt voor drie van bovenstaande netwerk typen. In de praktijk zijn de meeste triple-band toestellen gemaakt voor de GSM 900, GSM 1800 en GSM 1900 netwerken.

Hoe komt u er achter wat voor toestel u heeft? Grof gezegd kunt u stellen wanneer u een toestel heeft gekocht rond en na 2003, deze in negen van de tien gevallen een triple-band toestel is. Een betrouwbare conclusie kunt u trekken wanneer u op de doos van uw telefoon kijkt, daar staat meestal op aangegeven voor welke netwerk typen de telefoon geschikt is. Staat er enkel "900 Mhz" of "E-GSM 900" op, dan heeft u te maken met een single-band toestel, staat er GSM 900 en 1800 (of iets in die richting) op, dan heeft u een dual-band toestel. Staat er GSM 900, 1800 én 1900 op, dan heeft u een triple-band toestel. Heeft u de doos niet meer, dan kunt u het eventueel ook nog in de handleiding terugvinden. Helaas kunt u er niet achterkomen of u een triple-band toestel heeft door netwerken te checken, zoals dat bij single- en dual-band toestellen wel gaat. Dit komt omdat in Europa geen 1900 netwerken actief zijn. Meer informatie over single-, dual- of quad-band toestellen treft u elders in deze helpdesk.

Wat is het voordeel aan een triple-band toestel? Best veel. U kunt wanneer u naar het buitenland gaat (binnen Europa en Azië en Noord Amerika) over het algemeen van alle netwerken gebruikmaken. Een aantal netwerken werken zelfs op twee frequentie's waardoor u een beter bereik en een betere ontvangst / gesprekskwaliteit heeft. Een nadeel is een iets hoger energie verbruik omdat de telefoon naar meerdere frequenties "luistert".Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie