Video van GSM naar computer

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Synchronisatie


Op veel moderne mobiele telefoons is het mogelijk om (korte) video opnames te maken. Steeds vaker willen mensen deze video's op de computer zetten of bekijken. Echter, de standaard mediaplayer ondersteunt de (video)bestandsformaten niet. Een omgedraaide situatie kan ook voorkomen, dat men video vanaf de computer op de mobiele telefoon wil bekijken. Beide opties zijn mogelijk, maar enige kennis op dit gebied is wel handig. Op deze pagina leggen wij u uit hoe u video van de GSM op de computer kunt bekijken.

Video vanaf de telefoon naar computer
Video's die gemaakt zijn met een telefoon zijn meestal van het bestandsformaat "3gp" of "mp4". De standaard mediaplayer van uw computer kan niets met deze formaten. Om deze filmpjes af te kunnen spelen heeft u dus een geschikte player nodig. Een erg goede player voor filmpjes gemaakt met een telefoon is de Nokia Multimedia Player. Dit programma is gratis hier te downloaden en kan in principe gebruikt worden voor video's gemaakt met alle merken mobiele telefoons. Na installatie zullen alle 3gp en mp4 bestanden standaard door deze player worden gespeeld.

Dit was de eenvoudige stap. Nu moeten de filmpjes nog naar de computer verzonden worden. Dit kunt u op vele manieren doen: Via bluetooth (uw computer én telefoon moeten hier beide over beschikken), via infrarood (uw computer én telefoon moeten hier beide over beschikken), via een datakabel, als e-mail vanaf uw GSM naar uw eigen e-mail adres of als MMS naar uw eigen e-mail adres.

Het overzetten van filmpjes via bluetooth, infrarood of een datakabel is gratis. Het verzenden van video via e-mail of MMS brengt natuurlijk de kosten die uw provider rekent met zich mee.

Kwaliteit
Als u filmpjes die u gemaakt heeft met uw telefoon op uw computer bekijkt, zal u merken dat het beeld erg klein is, de geluidskwaliteit slecht is en dat de video erg korrelig (pixels) is. De kwaliteit kan verschillen per merk of type telefoon, maar is over het algemeen zo slecht om het videobestand klein genoeg te houden om te kunnen versturen via MMS of email.Laatste Nieuws11 Reacties
patrick van der horst plaatste dit 02 mrt 2006

wat makkelijk! top, nu ook tenmiste op de computerfilmpjes bekijken

Suzanna Postma plaatste dit 25 feb 2010

Ik zou heel graag het programma willen downloaden, maar waar vind ik dit.....

Groet,

Suzan

guilliano . plaatste dit 29 dec 2006

Bedankt!! eindelijk!ging heel goed en heel gemakkelijk. Ideaal, kan niet anders zeggen...en ook zo goedkoop.

Petraa Peters plaatste dit 12 aug 2006

YES hy doet het ! ben ik erg blij mee!

Michel Kerkheide plaatste dit 01 mei 2006

Helaas, mp4's gemaakt met mijn nokia N70 zijn niet af te spelen. Alleen het geluid maar geen beeld te zien.

lieven devuyst plaatste dit 22 nov 2008

klik gewoon op het woordje "hier" in de tekst hierboven: "Dit programma is gratis hier te downloaden."

an - plaatste dit 09 aug 2006

Quicktime kan het ook afspelen...

yvonne bogaard plaatste dit 30 sep 2008

wat moet ik downloaden, Ik kan dat namelijk niet vinden.

b de bonte plaatste dit 11 feb 2006

erg goed deze site ik kan nu eindelijk mijn video's afspelen die ik van mijn telefoon op de computer heb gezet hardstikke goed!!

poppe318 plaatste dit 30 jul 2012

kan de filmpjes van mijn gsm overzetten naar mijn laptop ,maar als ik ze dan afspeel op mijn laptop spelen ze ze ondersteboven af. Wat doe ik verkeerd ?

Jennie Jellies plaatste dit 06 sep 2005

Hoihoi, Hardstike goed deze site!!! Iwas al een hele lange tijd opzoek naar een programma dat 3gp kon afspelen!!! en nu eidenlijk gevonden.!!!

Geef ook je reactie