Voicemail van uw GSM (mobiele telefoon) uitschakelen

25-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Instellingen


Wanneer u een telefoon koopt, staat altijd standaard de voicemail aan. Veel mensen wensen dit niet en willen de voicemail uitzetten. Bij veel providers is dit de eerste keer erg omslachtig. Daarom geven wij u op deze pagina voor alle Nederlandse en Belgische providers een korte toelichting hoe u uw voicemail kunt uitschakelen. Tevens is het verstandig uw voicemail alsmede álle andere doorschakelingen te annuleren voordat u naar het buitenland gaat, dit om (hoge) kosten en verrassingen achteraf te voorkomen. Doorschakelingen annuleren kunt u doen door ##002# (zend) in te voeren.

KPN, KPN Prepaid en Hi Prepaid
Bij KPN Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331. LET OP: Maakt u gebruik van verkort kiezen, draai dan éérst een 0!

Tevens is het voor KPN en Hi klantn mogelijk om de voicemail aan- of uit te zetten via het gratis nummer 1200. Kies hiervoor in het menu de optie 'selfservice'.

Vodafone en Vodafone prepaid
Bij Vodafone staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Zowel abonnees als prepaid gebruikers kunnen de voicemail gratis uitschakelen door te bellen met 12330. Voor het inschakelen van de voicemail belt u met 12331 (eveneens gratis). Daarnaast kunt u uw mobiel ook direct door laten schakelen naar de voicemail (uw telefoon gaat niet over), aanzetten gaat via 12332 en uitzetten gaat via 12333.

Tevens biedt Vodafone de mogelijkheid om de voicemail in- of uit te schakelen via 'My Vodafone' (onder Toestel en Instellingen) op de website van Vodafone. Hiervoor moet u uzelf eenmalig registreren waarna u via de website van Vodafone uw mobiele diensten kunt beheren.

T-Mobile en T-Mobile prepaid
Bij T-Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. De eerste keer kunt u uw voicemail enkel laten uitschakelen door de T-Mobile klantenservice. Zowel abonnees als prepaid gebruikers kunnen dit laten doen via het nummer 1200. Via dit zelfde nummer kunt u uw voicemail ook weer laten aanzetten.

Tevens biedt T-Mobile de mogelijkheid om de voicemail in- of uit te schakelen via 'My T-Mobile' op de website van T-Mobile. Hiervoor moet u uzelf eenmalig registreren waarna u via de website van T-Mobile uw mobiele diensten kunt beheren.

Telfort en Telfort Prepaid
Bij Telfort staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door een gratis SMS te sturen naar 1233 met de tekst 'UIT'. U kunt de voicemail terug aanzetten door de tekst 'AAN' gratis te SMS'en naar 1233

Tevens biedt Telfort de mogelijkheid om de voicemail in- of uit te schakelen via 'Mijn Telfort' op de website van Telfort. Hiervoor moet u uzelf eenmalig registreren waarna u via de website van Telfort uw mobiele diensten kunt beheren.

AH Mobiel
Bij AH Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Ben
Bij Ben staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door op de website van Ben in te loggen op 'Ik Ben' en te klikken op 'Mijn abonnement'

Bliep
Bij Bliep staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door op de website van Bliep in te loggen en te klikken op 'instellingen'.

Hema Mobiel
Bij Hema Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Hollandsnieuwe
Bij Hollandsnieuwe staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door op de website van Hollansdnieuwe in te loggen op 'Mijn Hollandsnieuwe' en te klikken op 'instellingen'.

Lebara Mobile
Bij Lebara Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail uitschakelen door een gratis SMS te sturen naar 1233 met de tekst 'UIT'. U kunt de voicemail terug aanzetten door de tekst 'AAN' gratis te SMS'en naar 1233

Lycamobile / Lyca Mobile
Bij Lycamobile / Lyca Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt de voicemail van Lycamobile / Lyca Mobile uitschakelen door de code ##002# in te toetsen op uw mobiele telefoon en vervolgens op de bel-toets te drukken. Bij sommige klanten blijkt dit niet te werken. Zij kunnen bellen naar de klantenservice via 1200 of op 020-754 3030 om de lycamobile voicemail uit te laten zetten.

Medion Mobile (Aldi Talk)
Bij Medion Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Ortel Mobile
Bij Ortel Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Rabo Mobiel
Bij Rabo Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Robin Mobile
Bij Robin Mobile staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Simpel
Bij Simpel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail bij Simpel alleen laten uitschakelen door de klantenservice. Hiervoor belt u met het nummer 0900-1418 (35 cent per gesprek).

Simyo
Bij Simyo staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Sizz
Bij Sizz staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt uw voicemail gratis uitschakelen door te bellen met 12330. Voor het inschakelen van de voicemail belt u met 12331 (eveneens gratis). Daarnaast kunt u uw mobiel ook direct door laten schakelen naar de voicemail (uw telefoon gaat niet over), aanzetten gaat via 12332 en uitzetten gaat via 12333.

Tele2 Mobiel
Bij Tele2 Mobiel staat de voicemail na aanschaf standaard aan. U kunt de voicemail van Tele2 Mobiel uitzetten door vanaf uw mobiele telefoon te bellen naar de klantenservice op het nummer 1200. Ook het aanzetten van de voicemail dient via de klantenservice te gebeuren door eveneens te bellen naar 1200 vanaf uw mobiele telefoon.

U kunt uw Tele2 Mobiel voicemail ook uitschakelen door de code ##002# in te toetsen op uw mobiele telefoon en vervolgens op de bel-toets te drukken.

Yes Telecom
Bij Yes Telecom staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Youfone
Bij Youfone staat de voicemail na aanschaf standaard aan. Om uw voicemail te annuleren belt u gratis met 12339. Een ogenblik later krijgt u de melding dat uw voicemail is uitgeschakeld. Wilt u uw voicemail weer aanzetten, bel dan 12331.

Belgische providers (Proximus, Mobistar en Base)
Voor zover bij ons bekend is het bij Belgische providers niet mogelijk de voicemail uit te schakelen. Voicemail is bij alle Belgische providers een gratis dienst. Belgische GSM gebruikers kunnen de voicemail ook gerust in het buitenland aan laten staan, dit brengt geen extra kosten met zich mee, mits de gebruiker zijn berichten niet in het buitenland beluistert, aangezien dit berekend wordt als een internationale oproep.Laatste Nieuws53 Reacties
mieke de Zeeuw plaatste dit 15 jul 2010

Fijn dat jullie zo goed en direct uitleggen hoe je een voicemail uit kan schakelen ...super !!!!!!!

erik Mulder plaatste dit 04 feb 2010

Leuk en handig artikel. Prettig dat het er is. Ben er nu achter hoe je de voicemail kunt uitschakelen. Bedankt voor de uitleg.

Jelina Kopje plaatste dit 20 jun 2012

Super!! lekker duidelijk, het is me eindelijk gelukt! :D

L L plaatste dit 10 aug 2012

Had ik deze site maar eerder gevonden. Geweldig, Dank je wel. Binnen 1 minuut opgelost.

Meltem Yalcin plaatste dit 29 aug 2013

In een woord: SUPER! Eindelijk er van af!

Stella Alders plaatste dit 18 mei 2013

Dit is echt een uitkomst, en je had wel gelijk met Lyca, bij sommige klanten lukt `t niet om voicemail uit te zetten zonder de klantenservice te bellen.

002# al verscheidene malen geprobeerd, maar tot op `t heden nog niets. Ik bel dinsdag wel even met de klantenservice, en die is gratis, dacht ik zo.

Bedankt voor je site....heel, heel makkelijk.

Gerrit Klaver plaatste dit 01 nov 2009

Ohww.. Heerlijk eindelijk voicemail uit.

Met dat standaart menu van KPN kun je helemaal niks in plaats dat ze even dit nummer doorgeven om het uit te zetten.

Maar nee ze verdienen aan Voicemail dus willen ze het zo lang mogelijk aan houden.

Ik ben hier erg blij mee. Bedankt.

jan boel plaatste dit 21 sep 2012

Die verrekte voicemail uit kunnen zetten bij KPN, maar kreeg toen vervelende sms bij elk gemist gesprek. Bel ....nmr om u voice mail aan te zetten. Echt niet! bel 12337 ben je ook van die sms af, bij kort draaien is nmr 012337 Veel rust

Greetje Verver plaatste dit 19 jul 2010

DANK JE WEL!!!!!!

Mike W1 plaatste dit 21 nov 2013

Heel hartelijk dank! Het is vrijwel niet te vinden hoe je de voicemail kunt uitschakelen, alleen op deze site kon ik het vinden! Echt top. We bellen nooit. Ja, 1x per half jaar, anders verloopt het beltegoed, maar voicemail?? We zouden niet weten waar dat was/is. Dus: uitschakelen... klaar!

Cor Bergwerf plaatste dit 21 dec 2013

Ik heb een iPhone 5s, ik ben er ondertussen van overtuigd dat de virtuele toets voicemail via Tele2 niet werkt,echter weet iemand welke code je moet gebruiken na inbellen met nummer 1233. Tele2 verwijst naar hun forum maar daar kom ik helaas niet verder.

Jo N plaatste dit 28 jul 2006

Bedankt voor deze nuttige info. Via KPN (Simyo-gebruiker) kon ik makkelijk de voice mail gelijk uitzetten. Ik heb mijn mail naar de simyo helpdesk niet afgewacht, dus weet nog niet of zij mij snel en duidelijk van dienst geweest zouden zijn.

Antoine van de Kruijs plaatste dit 20 aug 2010

Zou het niet handig zijn van de providers, dat een voicemail pas ingesproken kan worden als de telefoon bijv. 10 keer is overgegaan? Het is ooit knap lastig om je telefoon binnen 4 keer te beantwoorden, als je hem veilig hebt opgeborgen in je werkbroek of overall!

sjap mart plaatste dit 26 feb 2010

nou geweldig is dit altijd die rot voicemail of mensen die hem laten gaan en er niks op staat maar kost je een hoop geld om af te luisteren. echt toppie bedankt !!!

jeroen reusen plaatste dit 25 okt 2008

perfecte info

Heleen E plaatste dit 05 feb 2014

Bedankt voor de tip! Na lang in de wacht staan en een ontzettend "spontane" , haha, medewerker van Lyca aan de lijn te hebben gehad is mijn voicemail uitgeschakeld.

Maar dan wel na een aantal onlogische "controlevragen" waarbij je bijna je hele administratie overhoop moet halen voor de "broodnodige" info!

Maar goed, geen onnodig ingesproken berichten meer.

bol rof plaatste dit 29 sep 2012

hoe zet je de voicemail voor gt-mobile uit?

Rob Ypma plaatste dit 07 aug 2006

Prima instructie! Goede service, bedankt.

Jo C plaatste dit 12 apr 2011

Simyo werkt inderdaad net zo als KPN: Je kunt je voicemail aanzetten door te bellen met 12331. Je kunt je voicemail uitzetten door te bellen met 12339.

Eric Horst plaatste dit 28 jun 2013

Bij Lyca Mobile gaat het toch niet zo eenvoudig als vermeld.Ik heb een email naar hen toegestuurd met de vraag waarom het uitzetten van m'n voicemail niet simpeler kan.Ik kreeg vervolgens een email terug met de mededeling dat ze de volgende vier gegevens van mij nodig hadden: 1:telefoonnummer 2:simkaartnummer 3:datum laatste opwaardering 4:meest gebelde nummer M.a.w.:Lyca laat duidelijk blijken dat ze liever hebben dat men de voicemail aan laat staan. Groet,Eric

Jan Wilmink plaatste dit 27 feb 2009

UITSTEKEND artikel!!! Ik had de gebruiksaanwijzing van mijn mobiele telefoon al een paar keer doorgespit maar vond nergens de informatie over hoe de voicemail eenvoudig uit te schakelen was. Sterker nog, in de index stond dat woord niet eens vermeld. Dus.... als iedere telefoonverkoper deze site bij een aankoop zou verstrekken maakt hij een heleboel mensen gelukkig!

Greet Mees plaatste dit 22 mrt 2013

By De Belgische provider Proximus is voicemail uitschakelen wel mogelijk...! Even naar hun servicenummer 6000 bellen en vragen om Voicemail van je gsmnummer te nemen... Onmiddelijk ok. Mvg

gerard bezem plaatste dit 23 jan 2009

Hartelijk bedankt dat ik op een eenvoudige manier (door te bellen) mijn voicemail af kan zetten.

Frans Scheeren plaatste dit 12 aug 2005

Eindelijk iemand die mensen de weg wijst om van de standaard voicemail af te komen. KPN gaf geen enkele medewerking en/of informatie. Zelfs de consumentenbond wist dat het probleem bestond, maar kon/wilde niets ondernemen.

eindelijk ben ik nu van de irritante voicemail verlost.

BEDANKT

Bas Leenmans plaatste dit 05 aug 2010

Super....thanks voor de snelle informatie :-)

Lies x x x x plaatste dit 30 sep 2012

Bij tele2 werkt het niet met ##002# daar ben je gewoon verplicht de klantenservice te bellen! Mijn mobiel gaf aan voicemail gewist en toen belde ik met mijn huis telefoon naar mijn mob en hoppa gewoon weer voicemail. :(

Els Venz plaatste dit 26 aug 2012

Bedankt voor deze super handige lijst en zo makkelijk uitgelegd, Maker ik vind je TOP!!! nu even iedereen in mijn lijst deze link sturen!!! :-))

Rinus Vriend plaatste dit 29 mei 2008

Doorschakelingen annuleren kunt u doen door ##002# (zend) in te voeren. Dit zag ik staan op deze site, maar op mijn toestel kan ik geen spaties en ook geen haakjes invoeren.

Sylvia Bennink plaatste dit 27 jun 2013

Hoe een klusje waar je tegenopziet in een minuutje geklaard is. Met het doorschakelverhaal als bonus. Heel erg bedankt.

F. Zouteriks plaatste dit 06 dec 2012

Ontzettend bedankt!! Lange tijd zitten klooien maar na jullie uitleg zo gepiept.

pip vos plaatste dit 29 jan 2006

Wat heerlijk om zo'n eenvoudige en duidelijke uitleg over het uitzetten van de voicemail te krijgen zeg! ik zat al een eeuwigheid achter de computer te zoeken en de kpn werkte ook niet echt mee! BEDANKT!!

Sloege Durk plaatste dit 04 okt 2008

Bij Telfort en zelfs bij Simpel was mijn voicemail binnen 60 seconden uitgeschakeld, nadat ik "Uit" had geSMS-ed naar 1233. Bij Orange is het een crime: inloggen op hun webside geeft alleen de optie om een betaald nr. te bellen, dat wegens drukte onbereikbaar is. Er wordt kennelijk van alles aan gedaan om het uitzetten van de voicemail te ontmoedigen.

darkforce170 -- plaatste dit 10 aug 2006

thx!! ik zat hele maal met mn mobiel in de shit!! thx voor het helpen ;)

Guus Dewulf plaatste dit 06 okt 2005

Ik sluit mij helemaal bij Frans aan. Eindelijk rust! Bedankt voor deze service!

Harry Gazelle plaatste dit 01 nov 2013

Tele2 uitzetten voicemail: kan ook snel via chat sessie klantenservice mobiel(code ##002# werkt niet). Binnen enkele minuten geregeld: via vraag en antwoord.

Bert De groot plaatste dit 11 nov 2010

Geld, daar draait het bij KPN en consorten om. Hoe simpel blijkt het met de informatie op deze site te zijn om die ongewenste VoiceMail uit te zetten. Maar de geldbeluste providers verstoppen deze informatie. Hoezo Koninklijk??

Jacques Collaert plaatste dit 02 okt 2013

Ik heb Aldi Talk met Medionmobile. Ik wil de mailbox volledig uitschakelen. Medion gebruikt het netwerk van KPN. Ik woon in België. Bel ik 12339 dan krijg ik als antwoord "uw pincode heeft te weinig belkrediet" Mijn belkrediet bedraagt 17€. Wie weet raad? Dank bij voorbaat. Collaert Jacques

Bas Jacobs plaatste dit 24 mei 2010

Fijn! Ik vind het zo ontzettend belachelijk dat providers de voicemail misbruiken om meer te verdienen. Een tijd geleden wilden ze je laten betalen voor oproepen die niet beantwoord worden. Dit hebben ze nu voor elkaar met die k*t-voicemail.

Moderne maffia

law nope plaatste dit 20 okt 2012

Om de voicemail van t mobile ongeveer na een minuut aan te laten gaan kun je de volgende code intoetsen *61+31624 je eigen 06nr1130# Groeten law

Luc Zilverberg plaatste dit 16 nov 2012

ALDI - TALK gaat over het net van de KPN dus daar gelden de zelfde nummers voor om de voice mail aan / uit te zetten PS: lekker goedkoop bellen hoor met ALDI TALK en overal goede ontvangst, ook handig voor een extra nummer of nummer op vakantie. Mvg Luc

Gerard van Tuyn plaatste dit 15 jul 2012

Bedankt voor de uitleg. Ik heb KPN als telefoon provider(?) met een Mobile telefoon. Als iemand mij opbelde en ik was niet snel genoeg bij de telefoon begon na 4 keer overgaan de voicemail te kakelen. Ik ben er nu vanaf en de telefoon blijft nu rinkelen tot dat de batterijen op zijn of de opbeller heeft er genoeg van.

marie-Louise Rutten plaatste dit 21 aug 2012

Na 1uur zoeken, 1uur automatische klantenservice nog steeds de voicemail aan. Door deze pagina binnen 5sec uit. ##002# Yes. Super bedankt

Marion Landman plaatste dit 01 okt 2010

GEWELDIG thanx

henk cl plaatste dit 22 dec 2012

hartelijk dank voor u hulp eindelijk van die voicemail kpn verlost. geweldige site ga zo door groeten en fijne feestdagen voor u allen.

henk

Pierre Verhoeven plaatste dit 11 mei 2013

Hartstikke mooi zo'n overzicht v.w.b. het uitzetten van de voicemail op een eenvoudige manier naar de afzonderlijke Providers.

Mieke Marinus plaatste dit 17 sep 2013

Bij tele2 werkt de code ##002# dus niet... Alleen bellen naar de klantenservice is afdoende om je VM uit te schakelen , wel zo geregeld gelukkig !!

Angélique J. plaatste dit 24 okt 2006

Ik heb net voicemail van Hi en Orange uitgeschakeld, gaat goed.Gewoon even goed luisteren in keuzemenu!

Hans Beuken plaatste dit 24 aug 2012

Voor vectone en delight mobile kun je de voicemail uitschakelen met ##002#

RIEKY BERENDSEN plaatste dit 06 jan 2013

ook ik ben erg gelukkig met deze site Hartelijk dank voor de oplossing

Wladimir Kropotkin plaatste dit 01 dec 2015

ah mobiel prepaid / kpn - die geen spelers op de markt zijn en met het vastrecht en evenals het eigen risico van tenminste 400 euro de stray doggy free style supporters op handen dragen en de handen boven het hoofd houden - gebeld worden zonder nummer om dan tegen hoge gesprekskosten de ingesproken onzin te moeten verwijderen .. dan grenst de dank aan hondsdolheid .. 12339 : simpeler kan het gewoon niet .. mijn hartelijke dank en de hartelijke groeten, anton groeneveld ....

Frans van Koppen plaatste dit 01 nov 2009

Top!!! een half uur zitten stoeien op de site om het uit te kunnen zetten zonder succes, google "kpn voicemail uitzetten" en daar staat gewoon een simpele oplossing voor een simpele vraag. Top!!

Leny Frijns plaatste dit 19 aug 2012

Wat een super handige pagina. Dank je wel voor degene die dit heeft opgesteld.

Margot van Trier plaatste dit 19 nov 2006

Ik heb sinds een aantal weken een Hi abbonement, maar kreeg daar ook de standaard voicemail bij, die met 1 gratis belletje uit te zetten is: perfect..

Mijn oude provider: Orange, daarentegen heeft een grapje bedacht.

Ik heb mijn smart (automatisch beltegoed) om laten zetten naar normaal beltegoed. Eenmaal thuisgekomen staat ineens een voicemail op mijn telefoon.

trieste zaak...

Geef ook je reactie