Bluetooth: PC en telefoon met elkaar verbinden

24-07-2005  |  GSM Helpdesk Nederland  |  Synchronisatie


Regelmatig krijgen we de vraag hoe een connectie opgezet moet worden tussen een PC en een telefoon. In onderstaande uitleg leggen we stap voor stap uit hoe u een connectie maakt tussen een Nokia telefoon en een computer. Ook leggen we uit hoe u vervolgens Nokia PC Suite kunt verbinden met uw telefoon. Deze handleiding is geschikt voor de meeste Nokia smartphones (symbian) in combinatie met Windows XP servicepack 1.

Allereerst moet u ervoor zorgen dat u éérst de software van uw Bluetooth adapter installeert. Daarna (!) mag u pas de Nokia PC Suite installeren, dit om fouten te voorkomen.

Stap 1: Zoek met uw telefoon naar uw computer met "Nw gepaard appar." (Bluetooth
-> gekoppelde apparaten (tab 2) -> opties -> Nw gepaard appar). Als u uw computer heeft gevonden maakt u verbinding en geeft u een passkey in (bijvoorbeeld 0). Geef dezelfde passkey ook in op uw computer en autoriseer in uw telefoon de verbinding met uw computer (bluetooth -> gekoppelde apparaten (tab 2) -> opties -> Geautoriseerd). Hiermee zorgt u dat uw computer verbinding mag leggen met uw telefoon wanneer nodig.

Stap 2: Zet even de bluetooth op uw telefoon uit en weer aan (om fouten te voorkomen).

Stap 3: Op uw PC: Dubbelklik in de startbalk op het mRouter logo (twee grijze driehoekjes mRouter disconnected) en klik COM 5 aan (dit is op elke computer verschillend, dus u kunt ook meerdere vinkjes zetten). Wanneer u het mRouter logo niet ziet heeft u PC Suite nog niet geïnstalleerd of is deze functie uitgeschakeld. Dit programma heeft u nodig om verbinding te zoeken.

Stap 4: Zoek nu met uw computer naar uw telefoon. Dit kunt u doen door op het bureaublad of in de startbalk op het bluetooth logo te klikken (een blauw logo met een "B" erin Bluetooth logo), vervolgens klikt u met de rechtermuisknop op de explorer die verschijnt, op "Entire Bluetooth Neighbourhood" en in het menu dat u te zien krijgt kiest u voor "search for devices". Klik met de rechtermuisknop op het icoon van uw telefoon wanneer deze is gevonden en kies voor "pair device". Voer nu op uw computer een passkey in en doe dit ook op uw telefoon (beantwoorden met hetzelfde nummer). Nu is de verbinding vanuit de computer ook geautoriseerd.

Stap 5: Maak vanuit uw computer verbinding met uw telefoon door te klikken op het bluetooth logo in uw startbalk (een blauw logo met een "B" erin Bluetooth logo), vervolgens "Entire Bluetooth Neighbourhood" en klik dan op de naam van uw telefoon (als u in uw telefoon een naam heeft ingesteld) zodat een overzicht met services verschijnt. Hier dubbelklikt u op "Bluetooth serial port" en vervolgens maakt uw computer verbinding met uw telefoon. Meestal verschijnt kort daarna een foutmelding, negeer deze en klik zo snel mogelijk op OK...

Stap 6: Na drie tot vijf seconden na de foutmelding ontstaat tussen uw telefoon en uw computer de verbinding alsnog. Is dit niet het geval, probeer het dan gerust opnieuw. Zodra de verbinding er is, zal als het goed is de mRouter ook verbinding maken en kunt u PC Suite opstarten (u kunt dit zien doordat de mRouter verandert in: mRouter connected). Wordt na een aantal keren de M-Router niet actief, probeer het dan op een andere compoort door in de mRouter een andere (of meerdere) poort in te stellen.

Stap 7: Nadat u met PC Suite verbinding heeft, kunt u alles wat u wilt... U kunt ook eventueel andere programma's gebruiken als Epoc FileManager of Oxygen Phone Manager om uw telefoon te beheren.Laatste Nieuws2 Reacties
patrick De Wit plaatste dit 06 mei 2007

Nokia PC suite installeren met Bluetooth is moeilijk als er andere drivers voor Bluetooth dan deze van Microfoft aanwezig zijn. EEnvoudige oplossing: blue tooth software en Nokia Suite verwijderen De Hartdware ook. Computer opruimen ( CCleaner)herstarten. dan de usb dongle inpluggen en Windows laten doen (Bluetooth dongles die niet werken met de windows maar wel met Bluesoleil of andere drivers geven ooit problemen) installeer Blue soleil en andere drivers NIET. dan de PC suite en klaar.

kathleen hoffman plaatste dit 05 jan 2009

ok voor de handleiding die hier beschreven staat. Maar ik heb een Nokia 6124 classic en kan alles synchroniseren behalve mijn adresboek. Blijkbaar zit daar nog een aparte beveiliging in? Kent er hier iemand een oplossing voor?

Geef ook je reactie