Nieuws

21-06-2018
KPN vervangt Vooral Internet door Zorgeloos-abonnement
Op 1 juli vervangt KPN de Vooral Internet-abonnementen vervangen door Zorgeloos-abonnementen. KPN voert de wijziging naar eigen zeggen door omdat de Vooral Internet-abonnementen niet meer passen binnen het portfolio van de provider. KPN-klanten krijgen binnen de nieuwe opzet twee keer zoveel data en onbeperkt bellen.
21-06-2018
Canal Digitaal en Glasnet gaan samenwerken in regio Rotterdam
Glasnet en Canal Digitaal gaan hun krachten bundelen bij het aanbieden van internet en televisie in de regio Rotterdam. Klanten in Kralingen-West kunnen straks op het nieuw aan te leggen glasvezelnetwerk van L2Fiber Rotterdam kiezen voor een pakket van internet van Glasnet in combinatie met interactieve televisie van Canal Digitaal.
21-06-2018
Nog duizend nepwebshops offline gehaald
Van de 2000 malafide webwinkels die de Consumentenbond in maart 2018 opspoorde, zijn er nog eens 1000 offline gehaald door twee buitenlandse verstrekkers van domeinnamen. Dat heeft de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) aan de Consumentenbond laten weten. In totaal zijn er in drie maanden tijd 1850 nepwebshops offline gehaald.
21-06-2018
Car Connectivity Consortium kondigt standaard digitale autosleutel aan
Een groep autofabrikanten aangevuld met een groot aantal technologiebedrijven heeft een standaard gepubliceerd waarmee auto’s via smartphones kunnen worden ontgrendeld. Tot het nieuw opgerichte Car Connectivity Consortium behoren onder andere BMW, General Motors, Hyundai en Volkswagen en ook LG, Samsung en chipfabrikanten NXP en Qualcomm zijn lid van het consortium.
21-06-2018
Instagram schiet voorbij een miljard gebruikers
Instagram heeft de mijlpaal van een miljard maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd gehaald. Met de bekendmaking van de mijlpaal introduceerde Instagram tevens een nieuwe feature waarmee gebruikers langere video's kunnen uploaden. De feature genaamd IGTV moet vooral gaan concurreren met het populaire YouTube van Google.
21-06-2018
Markt AR, VR daalt in eerste kwartaal - IDC
Het wereldwijd aantal verscheepte virtual en augmented reality headsets is in de eerste drie maanden van dit jaar flink gedaald. Uit nieuwe cijfers van IDC blijkt dat bijna een derde minder apparaten zijn verscheept, goed voor een totaal van 1,2 miljoen. De daling heeft volgens de marktonderzoekers vooral te maken met het feit dat aanbieders VR- en AR-producten niet langer gratis of met flinke korting weggeven.
20-06-2018
'4-naar-3 fusies zijn slecht voor mobiele consument'
De prijzen gaan omhoog zodra het aantal mobiele netwerken teruggaat van vier naar drie. Dat blijkt uit Europees onderzoek. Op de korte tot middellange termijn zijn eindgebruikers slechter af, zelfs als de fusie wordt toegestaan met maatregelen, zoals hulp voor MVNO’s. De situatie is onderzocht in Oostenrijk, Ierland en Duitsland. Tien andere landen zijn gebruikt als vergelijkingsmateriaal. In de drie landen is er bewijs dat de prijzen zijn gestegen, al zijn er ook verschillen.
20-06-2018
Failliet Leapp maakt misschien doorstart
Diverse partijen hebben interesse in een overname van Leapp, dat refurbished tweedehands Apple-producten verkoopt. Dat schrijft de Gelderlander. Het is echter onbekend of het tot een doorstart van het failliet Leapp zal komen.
20-06-2018
Regering kijkt niet naar dekkingskaartje van mobiele aanbieder
De dekkingskaarten van de mobiele operators worden niet gecontroleerd, blijkt uit een nieuw rapport van de toezichthouders in Brussel. Alle vier de Nederlandse mobiele operators hebben zulke kaartjes op hun site staan. Je kan er tot in detail inzoomen om te zien of een netwerk bij je in de buurt goede kwaliteit levert. Daar is echter geen controle op door de ACM of het Agentschap Telecom.
20-06-2018
Cat S61 smartphone nu in de winkels
De bijzondere Cat S61 smartphone ligt vanaf 5 juli aanstaande in de winkels. De telefoon is vanaf vandaag al te pre-orderen op de website van Cat phones en bij diverse verkooppunten, waaronder Vodafone, Media Markt, Belsimpel, Bol.com en Coolblue. De Cat S61 gaat 899 euro kosten.
20-06-2018
Albert Heijn begint met mobiel betalen
In twee supermarkten van Albert Heijn kan nu ook helemaal mobiel betaald worden. Albert Heijn start in Utrecht en Haarlem een proef met digitaal betalen. Deelnemers aan de proef kunnen vanaf 20 juni de Appie app niet alleen gebruiken voor hun boodschappenlijstje en het scannen van de boodschappen, ook het afrekenen gaat in de Appie app.
20-06-2018
Ford bedenkt jas met richtingaanwijzers en remlicht
Fietsliefhebbers in dienst van Ford hebben een unieke wearable bedacht die fietsers makkelijker laat navigeren. Het gaat om een slimme jas waarin de mouwen zijn voorzien van LED-lichtjes die aan de drager aangeven wanneer het tijd is om af te slaan. Deze lichten zijn ook voor andere weggebruikers te zien. Dat geldt ook voor het remlicht.
20-06-2018
Film1 lanceert losse app voor OTT film kijken
Film1 lanceert een losse dienst waarmee films bekeken kunnen worden op elk apparaat. Dat melden bronnen aan Variety. Op dit moment is Film1 beschikbaar op tv via alle grote aanbieders zoals KPN en Ziggo. De dienst is stand alone nog niet te krijgen.
20-06-2018
125 miljoen wearables per jaar, trend naar dure modellen
Dit jaar worden er ongeveer 125 miljoen wearables verkocht, volgens marktonderzoeker IDC. De Apple Watch is de onbetwiste kampioen in deze arena. WearOS van Google (het vroegere Android Wear) volgt op ruime afstand. WearOS krijgt daarbij gek genoeg ook nog concurrentie van Android, verwachten de onderzoekers van IDC.
19-06-2018
Oppo brengt Find X uit met popup camera systeem
Vandaag zal Oppo tijdens een launch-event zijn nieuwste paradepaardje aangekondigen: de Oppo Find X. Het is volgens Oppo een combinatie van ‘technology and art’, wat verklaart waarom het event plaatsvindt in het Louvre in Parijs. Met deze launch is Oppo ook eindelijk officieel beschikbaar in Europa en is grijze import niet meer nodig.


Nu verkrijgbaar

04-06-2018
LG G7 ThinQ
25-05-2018
Motorola Moto E5
23-05-2018
Samsung Galaxy A6
17-05-2018
Nokia 8 Sirocco


Nieuw

30-05-2018
Nokia 5.1
30-05-2018
Nokia 3.1
02-05-2018
Samsung Galaxy A6
02-05-2018
LG G7 ThinQ
19-04-2018
Motorola Moto E5