Foto's en details van Honor 6 Plus duiken op

16-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie, Toestellen


Het ziet er naar uit dat er een groterere en uitgebreidere verie aankomt van de Honor 6. In China zijn foto's en details opgedoken van de Honor 6 Plus, net als de iPhone 6 Plus een zogenaamde 'phablet' met een beeldscherm van 5,5 inch.

Na de introductie van de Honor 6 in oktober, is een grotere versie van het toestel op komst, zo meldt Gizmo China. Leek de Honor 6 zowel qua naam als qua uiterlijk op de Apple iPhone 6, doet moederbedrijf Huawei er nog een schepje bovenop door de grotere versie van de Honor 6 schaamteloos 'Honor 6 Plus' te gaan noemen.

Fotos Honor 6 Plus uitgelekt
Foto's van de Honor 6 Plus uitgelekt

Op de uitgelekte foto's van de Honor 6 Plus zijn bepaalde details kunstig buiten beeld gehouden. Dit wijst erop dat deze foto's bewust door Huawei zijn uitgelekt. De Honor 6 Plus wordt namelijk in verband gebracht met een duo-camera waarmee naar verluidt 3D opnames gemaakt kunnen worden maar waarmee het ook mogelijk is om foto's te schieten waarop achteraf scherp gesteld kan worden, vergelijkbaar met de camera in de HTC One M8.

De Honor 6 Plus zou aan de achterzijde uitgerust zijn met twee 8-megapixelcamera's. Dat is aanzienlijk beter dan de 4-megapixelcamera in de HTC One M8. Voor zover de naam en het uiterlijk al niet verdacht veel op bepaalde toestellen van Apple leken, gooit Huawei nog een extra knuppel in het hoenderenhok door met droge ogen te beweren dat de Honor 6 Plus dankzij haar duo-camera aanzienlijk betere foto's en video's schiet dan de Apple iPhone 6 (Plus).

Naast details over de camera zijn bij de foto's ook andere specificaties uitgelekt. Zo is duidelijk dat de Honor 6 Plus een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm gaat krijgen, hetzelfde formaat- en resolutie als het beeldscherm van de - juist - Apple iPhone 6 Plus. De Honor 6 Plus zal aangedreven gaan worden door een 1,8 GHz Kirin 930 quad-core processor, een processor van eigen makelijk van Huawei. De processor beschikt over maar liefst 3 gigabyte werkgeheugen en het toestel is standaard voorzien van 32 gigabyte aan oplagcapaciteit. Of er ook een geheugenkaartslot aanwezig is, is nog niet bekend.

Anders dan de Honor 6 zal de Honor 6 Plus volgens Gizmo China niet van plastic maar van metaal gemaakt zijn. Huawei zou voor het metalen frame van de Honor 6 Plus een speciale legering gebruiken om het toestel sterk en licht te maken.

Verwacht wordt dat Huawei de Honor 6 Plus vandaag in China zal gaan presenteren. Mogelijk dat de Honor 6 Plus uiteindelijk ook haar weg naar Europa gaat vinden. Sinds oktober brengt Huawei onder haar achtermerk 'Honor' ook toestellen uit in Europa.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie