Android 5.0 Lollipop update beschikbaar voor de LG G3

16-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie, Toestellen


In steeds meer Europese landen komt de Android 5.0 Lollipop update beschikbaar voor de LG G3. De update zal ook voor de feestdagen in Nederland beschikbaar komen.

LG gaat nog voor de feestdagen haar Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3 uitbrengen in Nederland. Dat heeft LG bij monde van Technical Engineer Guido Hoogvorst aan GSM Helpdesk laten weten.


LG voorziet Nederlandse LG G3 smartphones voor de kerstdagen van een Android 5.0 Lollipop update

LG is één van de eerste smartphone fabrikanten die haar 'paradepaardje' voorziet van Android 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van Android die eind oktober door Google werd gepresenteerd.

Het is behoorlijk uniek dat een smartphone fabrikant al op zo'n korte termijn na het verschijnen van een nieuwe Android versie haar belangrijkste smartphone van een update voorziet. Enkele weken geleden is LG al in Polen gestart met de uitrol van Android 5.0 Lollipop naar de LG G3. De afgelopen dagen verschenen vanuit steeds meer Europese landen berichten dat LG is gestart met de uitrol van de update naar de nieuwste versie van Android.

In Nederland is de Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3 momenteel nog niet beschikbaar, maar zal nog voor de kerst zogenaamd 'over the air' uitgerold gaan worden. Dat betekent dat gebruikers de update zonder tussenkomst van een computer direct op hun toestel kunnen downloaden en installeren.

De Android versie die LG middels de update aanbiedt is Android 5.0 en niet het onlangs verschenen Android 5.0.1. Google bracht deze nieuwere versie van Android ondermeer uit om een SMS bug op te lossen die zich specifiek voordoet op het netwerk van Vodafone Nederland.

Volgens Guido Hoogvorst is de Android 5.0 Lollipop update voor de LG G3 uitgebreid getest en kan LG met zekerheid stellen dat de update voor de LG G3 probleemloos werkt. Daarmee lijkt LG de 'SMS bug' die in de kale versie van Android 5.0 zit zelf al opgelost te hebben.

Volgens Hoogvorst start de update in Nederland op het moment dat andere belanghebbende partijen (telecomproviders en Google red.) groen licht hebben gegeven voor de uitrol van de update. Aangezien de update al klaar staat voor de Nederlandse markt zullen Nederlandse gebruikers van  LG G3 daarmee nog voor de kerstdagen de update aangeboden gaan krijgen.

Over de LG G3
De LG G3 kwam afgelopen zomer uit in Nederland en was op dat moment de eerste 'westerse' smartphone met een zogenaamd Quad HD beeldscherm. Het 5,5 inch grote beeldscherm kent daarmee een resolutie van 1440 x 2560 pixels, de hoogste beeldschermresolutie die momenteel voor smartphones beschikbaar is. De resolutie van het beeldscherm ligt daarmee 1,8x hoger dan de resolutie van Full HD beeldschermen, wat het beeld ongelofelijk scherp maakt.

De LG G3 behoort ook qua technische prestaties tot de meest uitgebreide smartphones van dit moment. Zo wordt het toestel aangedreven door een 2,5 GHz quad-core processor begeleid door 2 of 3 gigabyte werkgeheugen (afhankelijk van de gekozen versie). Voorts is het toestel voorzien van een hoogwaardige 13-megapixelcamera voorzien van optische beeldstabilisatie.

De LG G3 is sinds haar introductie in Nederland al behoorlijk in prijs gedaald. Oorspronkelijk kwam de LG G3 in Nederland op de markt voor 549 euro. Op dit moment biedt Belsimpel de LG G3 al los aan voor 420 euro. Meer informatie, alle specificaties, een volledig nieuwsoverzicht en alle prijzen (zowel los als met abonnement) zijn verzameld op onze LG G3 overzichtspagina.

 

Update 16-12-2014 - 11:04 uur:
De Android 5.0 Lollipop update voor Nederlandse LG G3 smartphones is zojuist beschikbaar gekomen via LG PC Suite en kan dus middels een computer al gedownload en geïnstalleerd worden. De zogenaamde 'over the air update' zal binnen enkele dagen starten.

Update 2 - 16-12-2014 - 15:59 uur
LG is vanmiddag ook gestart met het aanbieden van de zogenaamde 'over the air update'. Dat wil zeggen dat Nederlandse LG G3 eigenaren vanaf nu de update ook zonder tussenkomst van een computer direct op hun smartphone kunnen downloaden en installeren.


Lees ook:
- Review: LG G3
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie