UPC Mobiel nu voor alle UPC-klanten beschikbaar

UPC Mobiel nu voor alle UPC-klanten beschikbaar

16-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie , Diensten , Netwerk


Klanten van kabelaar UPC kunnen vanaf vandaag ook gebruik maken van het mobiele aanbod van UPC. In oktober maakte UPC al bekend met mobiele dienstverlenging te gaan komen.

Vanaf vandaag is het voor alle klanten van kabelaar UPC mogelijk om ook een mobiel abonnement bij UPC af te sluiten. UPC kondigde al in oktober aan dat de kabel provider opnieuw de mobiele markt zou gaan betreden. De afgelopen anderhalve maand heeft UPC met een kleine groep klanten getest met haar nieuwe mobiele dienst verlenging en vanaf vandaag kunnen alle klanten van UPC gebruik maken van het mobiele aanbod van UPC.

UPC Mobiel sluit aan bij de vaste televisie, internet en telefoniediensten die UPC al in grote delen van Nederland aanbiedt via de kabel. Met UPC Mobiel kunnen klanten van UPC al hun telecom-, TV- en internetdiensten bij één aanbieder afnemen.

UPC Mobiel bestaat uit drie SIM-only abonnementen: Basis, Meer en Eindeloos. Het basisabonnement kost €12,50 per maand. Hiervoor krijgen klanten 100 belminuten, 300 MB aan data en gratis SMS. Voor €20,- per maand biedt het abonnement 'Meer' 400 belminuten, 1.500 MB data en gratis SMS. Met het abonnement 'Eindeloos' kunnen klanten voor €35,- per maand onbeperkt bellen, gebruik maken van 4000 MB data en gratis SMS.

Uniek voor UPC Mobiel is de mogelijkheid om de bel-, sms- en databundel te delen met vrienden of familie. Aan één abonnement kunnen maximaal vier mobiele nummers worden gekoppeld. Deze vier nummers maken allemaal gebruik van één centrale bel-, sms- of databundel. Een extra nummer toevoegen aan een abonnement kost 10 euro per maand extra per toegevoegd nummer.

Om ervoor te zorgen dat familie of vrienden die gebruik kunnen maken van de UPC bundels te veel verbruiken of buiten de bundel gaan, kan de abonnementshouder per nummer een maximaal verbruik instellen en bepalen of gekoppelde nummers buiten de bundel kunnen bellen, sms'en of internetten. Op die maneir blijven de kosten onder controle van de abonnementshouder. Bellen buiten de bundel kost bij UPC Mobiel 20 cent per minuut. Internet buiten de bundel kost bij UPC Mobiel 10 cent per MB.

Het is niet de eerste keer dat UPC in de mobiele markt stapt. Tussen 2005 en 2009 bood UPC al onder de naam 'UPC Mobiel' mobiele diensten aan consumenten aan. In 2009 staakte UPC haar mobiele activiteiten. In 2011 kwam UPC met mobiele databundels voor de zakelijke markt, maar deze zijn niet veel later weer stilletjes verdwenen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie