Nexus 6 eindelijk verkrijgbaar in Nederland

17-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie, Toestellen


Met anderhalve maand vertraging is de Nexus 6 smartphone nu eindelijk verkrijgbaar in Nederland.

Met anderhalve maand vertraging zijn nu de eerste leveringen van de op voorhand al zeer populaire Nexus 6 smartphone in Nederland begonnen. Diverse (web)winkels hebben een kleine voorraad van de nieuwe smartphone ontvangen.

Nexus 6 vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar
Nexus 6 vanaf volgende week in Nederland verkrijgbaar

De Nexus 6 was in Nederland 'vertraagd' omdat in Android 5.0 Lollipop, de nieuwste Android versie waarop de Nexus 6 standaard draait, een bug is gevonden die zich specifiek voordoet op het netwerk van Vodafone. Door de bug in Android 5.0 Lollipop ervaren gebruikers met deze softwareversie op hun toestel problemen met SMS op het netwerk van Vodafone. Om die reden heeft Google besloten zowel de uitrol van Android 5.0 Lollipop als het uitbrengen van de nieuwe Nexus 6 in Nederland uit te stellen.

Vorige week bracht Google een eerste update voor Android 5.0 Lollipop uit. Deze 'Android 5.0.1 Lollipop' update lost onder andere de SMS bug op. Het was derhalve al de verwachting dat Google deze update spoedig aan Nederlandse gebruikers van Nexus smartphones en tablets ter beschikking zou gaan stellen en daarmee ook de nieuwe Nexus 6 in Nederland op de markt gebracht kon gaan worden.

De Nexus 6 is dankzij haar 'stock Android' en high-end specificaties in de landen waar het toestel nu al te koop is één van de meest populaire smartphones van dit moment. De Nexus 6 wordt gekenmerkt door een 5,9 inch groot AMOLED beeldscherm met een ongekend hoge QHD beeldschemresolutie (1440 x 2560 pixels, oftwel een 1,8x hogere resolutie dan Full HD).

De Nexus 6 wordt aangedreven door een ongekend krachtige 2,7 GHz quad-core processor met 3 gigabyte aan werkgeheugen. Het toestel is standaard uitgevoerd met 32- of 64 gigabyte interne opslagcapaciteit en heeft een hoogwaardige 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Als 'Android visitekaartje' draait de Nexus 6 direct uit de doos op het nieuwe Android 5.0 Lollipop besturingssysteem.

Beschikbaarheid Nexus 6 in Nederland
De Nexus 6 had oorspronkelijk al in november in Nederland in de winkels moeten liggen maar was vertraagd vanwege de SMS-bug in Android 5.0 die zich specifiek voordoet op het Nederlandse netwerk van Vodafone. Dankzij de nieuwe Android 5.0.1 Lollipop update kan de Nexus 6 nu wel in Nederland uitgebracht gaan worden en is vanaf nu op beperkte schaal beschikbaar. In de komende weken zal het toestel breder beschikbaar komen..

De 32-gigabyte uitvoering van de Nexus 6 kost in Nederland 649 euro kosten, de 64-gigabyte uitvoering 699 euro. Meer informatie, alle specificaties en het volledige nieuwsoverzicht is verzameld op onze Motorola Nexus 6 overzichtspagina. De Nexus 6 is nu al in pre-order beschikbaar bij onder andere Belsimpel en Studentmobiel.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie