T-Mobile heeft uitrol HD Voice voltooid

T-Mobile heeft uitrol HD Voice voltooid

17-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


T-Mobile heeft de uitrol van HD Voice op haar complete 3G netwerk afgerond. HD Voice is actief op zowel het reeds vernieuwde gedeelte van het T-Mobile netwerk als op het bestaande- oude gedeelte van het T-Mobile netwerk.

Na KPN en Vodafone biedt nu ook T-Mobile in heel Nederland HD Voice aan. T-Mobile heeft HD Voice op haar complete netwerk geactiveerd. De uitrol van HD Voice is 'enkele weken geleden' afgerond, zo laat Eric Dekker, woordvoerder van T-Mobile, weten.

T-Mobile kondigde de komst van HD Voice in mei van dit jaar al aan. Oorspronkelijk zou HD Voice alleen geactiveerd worden op het vernieuwde deel van het T-Mobile netwerk. Gelijktijdig met de bouw en uitrol van het 4G netwerk van T-Mobile, is de provider ook bezig haar bestaande 2G (GSM) en 3G (UMTS) compleet te vernieuwen.

T-Mobile heeft bij monde van Eric Dekker laten weten dat HD Voice nu ook op het oudere- nog niet vernieuwde deel van het T-Mobile netwerk actief is. Daarmee kunnen T-Mobile klanten in heel Nederland nu een aanzienlijk betere gesprekskwaliteit ervaren tijdens het bellen via het 3G netwerk van T-Mobile.

HD Voice biedt een aanzienlijk betere geluidskwaliteit tijdens gesprekken waardoor het lijkt alsof beide gesprekspartners naast elkaar en zonder telefoon ertussen met elkaar in gesprek zijn. De kwaliteit van HD voice is vergelijkbaar met het luisteren naar een gesprek op de radio.

HD Voice verbetert de geluidskwaliteit tijdens gesprekken significant. Bij normale telefoongesprekken vallen hoge en lage tonen door de compressie van het gesprek weg. Doordat HD Voice meer bandbreedte krijgt, kan meer kwaliteit in het geluid bewaard worden waardoor hoge en lage tonen beter doorkomen, achtergrondgeluid beter weggefilterd wordt en het lijkt alsof de gesprekspartners zonder telefoon ertussen naast elkaar staan.

Omdat HD Voice meer bandbreedte gebruikt dan een normaal mobiel telefoongesprek, kunnen HD Voice gesprekken alleen over het 3G / UMTS netwerk plaatsvinden. Beide gesprekspartners moeten gebruik maken van het 3G / UMTS netwerk. HD Voice gesprekken tussen T-Mobile en andere providers is momenteel nog niet mogelijk. Woordvoerder Eric Dekker meldt wel dat hier ondertussen aan gewerkt wordt, maar dat nog geen tijdspad aangegeven kan worden waarbinnen HD Voice gesprekken tussen providers mogelijk wordt.

Naast de voorwaarde dat beide gesprekspartners verbonden zijn met het 3G netwerk om gebruik te kunnen maken van HD Voice, moeten ook beide toestellen HD Voice ondersteunen. Op dit moment zijn dat overigens nagenoeg alle smartphones die sinds 2012 op de markt zijn gekomen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie