Google komt begin 2015 al met Android 5.1

Google komt begin 2015 al met Android 5.1

18-12-2014  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond informatie , Diensten


Google wil naar verluidt al in het eerste kwartaal van 2015 gaan komen met Android 5.1. Wanneer de informatie klopt, verschijnt de nieuwe versie van Android aanzienlijk sneller dan verwacht.

Google zou van plan zijn om al in het eerste kwartaal van 2015 te gaan komen met Android 5.1. Dat meldt AndroidPit op basis van eigen bronnen.

Wanneer de informatie klopt, verschijnt de nieuwe versie van Android aanzienlijk sneller dan gebruikelijk. Doorgaans zit er gemiddeld een half jaar tussen de introductie van twee Android versies. Het 'huidige' Android 5.0 Lollipop werd eind oktober gepresenteerd en is sinds begin november daadwerkelijk beschikbaar.

Het lijkt erop dat Google met het uitbrengen van Android 5.1 diverse 'losse eindjes' in Android 5.0 snel wil oplossen. Uit een lijsjte veranderingen en verbeteringen die AndroidPit op een rijtje heeft gezet blijkt dat Google een Android 5.1 update onder andere wil gebruiken voor stabiliteitsverbeteringen, een efficiënter gebruik van het werkgeheugen, oplossingen voor plotselinge app-crashes en het energieverbruik verminderen.

Voorts meldt AndroidPit dat in Android 5.1 de 'stille modus' terug gaat komen die ontbreekt in Android 5.0. Vooral het gemis van deze functie heeft de afgelopen tijd tot behoorlijk wat klachten geleidt.

Andere verbeteringen in Android 5.1 zullen onder andere doorgevoerd worden in het gebruik van Wi-Fi netwerken, Google Now, het notificatiecentrum en in de nieuwe Material Design interface van Android 5.0.

Android 5.1 wordt mogelijk al in de loop van het eerste kwartaal van 2015 door Google gepresenteerd en is wellicht al aan het eind van het eerste kwartaal beschikbaar voor de eerste (Nexus) toestellen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie