Sony Ericsson komt mogelijk met W200i

04-01-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


Sony Ericsson komt waarschijnlijk binnenkort op de markt met een Walkman phone voor het prepaid segment. Het toestel gaat volgens de eerste berichten luisteren naar de naam Sony Ericsson W200i.

Eerder berichtte wij al dat Sony Ericsson bezig is aan de ontwikkeling van een nieuwe Walkman Phone. Vandaag kunnen we meer informatie geven over het toestel. De Sony Ericsson W200i lijkt het kleine broertje te gaan worden van de Sony Ericsson W800i, één van de eerste toestellen uit de Walkman-phone reeks. De vormgeving is iets ronder maar het is qua vormgeving een typisch Sony Ericsson product. Het toestel zal volgens de eerste berichten in het wit en in het zwart verkrijgbaar zijn.

Sony Ericsson W200i
Sony Ericsson W200i

Het toestel is duidelijk bedoeld voor het instapsegment. Het toestel is gemaakt van plastic en zo voelt het ook aan. Aan boord is een eenvoudige VGA camera welke foto's kan schieten van 640 x 480 pixels. Ook op het beeldscherm zijn kosten bespaard. Naar verluid is een CSTN beeldscherm gebruikt voor het toestel met een resolutie van 176 x 220 pixels.

Dat de gebruiker in het instap segment geluid erg belangrijk vind blijkt uit de ingebouwde speaker. Op het prototype van het toestel is het geluid wat de speaker kan voortbrengen "extreem hard" in vergelijking met andere Walkman Phones. Overigens kan het zijn dat het maximale volume nog naar beneden wordt geschoeft in de definitieve versie van het toestel.

De software welke de Walkman functie aanstuurt is identiek aan de Sony Ericsson W800i. Ook een FM radio met RDS is in het toestel aanwezig. De ontvangst van de FM radio is erg goed, zo blijkt uit de eerste tests.

Het toestel wordt standaard voorzien van twee javagames en vier leuke thema's. Daarnaast kan aan ieder contact in het telefoonboek een foto en een ringtone toegewezen worden. Tot slot beschikt het toestel over infrarood maar helaas geen bluetooth.

De Sony Ericsson W200i is nog niet officieel aangekondigd. De verwachtig is dat Sony Ericsson het toestel samen met diverse andere toestellen rondom februari officieel aan gaat kondigen. Het lijkt erop dat Sony Ericsson net als vorig jaar kiest voor een grote introductie van een compleet portfolio aan toestellen voor het komende jaar.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10