Sony Ericsson kondigt W200i aan

08-01-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


Vandaag heeft Sony Ericsson de Sony Ericsson W200i officiëel aangekondigd. De W200i is een zeer betaalbare walkman phone gericht op het instapsegment (bijvoorbeeld prepaid bellers).

Alreeds op 19 december wist GSM Helpdesk Nederland te melden dat Sony Ericsson werkte aan een nieuwe Walkman Phone luisterend naar de naam W200i. Deze berichten werden vandaag officiƫel bevestigd door Sony Ericsson met de introductie van het product.

Sony Ericsson W200i
Sony Ericsson W200i

De Sony Ericsson W200i is de jonste telg in de Walkman Phone familie en moet de Walkman Phone bereikbaar maken voor iedereen. Het toestel is, uiteraard, geheel op muziek luisteren gericht. Op het intern geheugen van 27 MB kunnen al enkele MP3 bestanden gezet worden, daarnaast kan het geheugen uitgebreid worden tot 2 gigabyte middels Memory Stick Micro geheugenkaarten. Standaard levert Sony Ericsson een kaartje van 128 MB mee, wat genoeg ruimte biedt voor ongeveer 2 CD's aan muziek.

Naast een MP3 speler beschikt het toestel over een kraakheldere FM radio met RDS. Hierdoor komt de gebruiker nooit zonder muziek te zitten. Het toestel wordt standaard geleverd met een stereo headset met Bass Reflex. Aangezien het toestel is voorzien van een luidspreker, is muziek ook over de luidspreker te beluisteren.

Naast muziek functionaliteiten is er een VGA fotocamera met 4x digitale zoom aan boord. Het triple-band toestel heeft daarnaast ook een flink uithoudingsvermogen. Onder ideale omstandigheden is een standbytijd van 360 uur en een beltijd van 7 uur mogelijk. Daarnaast maakt de accu het mogelijk om tot 18 uur naar muziek te luisteren.

Ook de mobiele internetter zal het toestel kunnen waarderen. Een volwaardige HTML internet browser maakt het mogelijk om met het toestel op het echte internet te surfen. PC Synchronisatie voor het overzetten van contacten en e-mail functionaliteiten op het toestel maken het toestel tot een zeer uitgebreide telefoon.

De Sony Ericsson W200i zal in de periode tussen april en juni 2007 op de Nederlandse markt in de verkoop gaan voor een losse toestelprijs van circa 159 euro. Het toestel zal dan zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar zijn.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie