Apple iPhone nu eindelijk realiteit

10-01-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


Na maanden van speculaties rondom een eventuele Apple iPhone is gisteren tijdens Macworld in San Francisco de Apple iPhone aangekondigd en wordt daarmee de eerste telefoon welke draait op MacOS X.

De Apple iPhone is op de eerste plaats een juweeltje om te zien. Het toestel heeft een zeer futuristische vormgeving, zoals Apple dat in zijn meeste producten laat zien. De Apple iPhone draait op het Apple besturingssysteem MacOS X en is geheel te bedienen middels het touch-screen.

Apple iPhone
Apple iPhone

Met de Apple iPhone zet Apple niet alleen in op de mobiele telefoniemarkt, maar zet ook een nieuwe stap in de markt van de muziekspelers. De Apple iPhone zal namelijk verkrijgbaar zijn in een variant met 4 gigabyte opslag en een variant met 8 gigabyte opslag.

Erg bijzonder aan het toestel, we noemde het al eerder, is dat het toestel het eerste toestel ter wereld is welke draait op het MacOS X besturingssysteem. Volgens Apple-topman Steve Jobs is Apple met de Apple iPhone de concurrentie vijf jaar vooruit. Het besturingssysteem op het toestel is niet zomaar een besturingssysteempje, maar een krachtig en dynamisch operating system welke de gebruiker nooit in de steek zal laten.

Het toestel heeft een 3,5 inch touch-screen beeldscherm en beschikt over bluetooth ondersteuning. Op het toestel is ook internet eenvoudig te gebruiken middels de Safari internet browser. Internetten is mogelijk via een EDGE en WiFi netwerken, alsmede via het normale GSM / GPRS netwerk.

Apple gaat met de Apple iPhone de directe concurrentie aan met ondermeer Nokia, welke onlangs een nieuwe versie van de Nokia N91 aankondigde. Ook de N91 heeft een hardeschijf van 8 gigabyte. De Nokia N91 draait op het Symbian besturingssysteem dat, volgens Apple, niet kan tippen aan het nieuwe besturingssysteem voor de Apple iPhone.

De Apple iPhone zal in juni in de Verenigde Staten op de markt komen. De vier gigabyte versie gaat 499 dollar kosten, de acht gigabyte versie gaat 599 dollar kosten. De Apple iPhone zal ook naar Europa komen, maar wordt pas tegen het eind van het jaar in Europa verwacht.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie