Nieuwe Sony Ericsson SO903iTV Bravia GSM

20-01-2007  |  de redactie


Sony Ericsson heeft in Japan opnieuw de toekomt van de Europese mobiele telefoons laten zien met de introductie van een nieuwe Sony Ericsson Bravia telefoon. Deze zijn gericht op mobiele televisie.

Eerder sprak GSM Helpdesk Nederland al over Bravia telefoons van Sony Ericsson, die de Europese markt zou moeten gaan veroveren. Tot nu toe zijn deze toestellen nog niet officieel aangekondigd voor de Europese markt, maar dit zou kunnen veranderen tijdens het 3GSM Congres in Barcelona, in februari dit jaar. We kunnen echter wel de specificaties en foto's tonen van een nieuw Bravia toestel dat al wel officieel is aangekondigd voor de Japanse markt, namelijk de SO903iTV.

Sony Ericsson SO903iTV
Sony Ericsson SO903iTV

Sony Ericsson richt zich met haar toestellen steeds meer op één specifiek gedeelte van de mobiele telefoon markt, en hier blinkt het toestel dan op uit. Dit zien we ook aan de Walkman Phone series en het Cybershot toestel van Sony Ericsson, die elk respectievelijk gericht zijn op muziek en het maken van foto's. Met dit nieuwe Bravia toestel richt het bedrijf zich op mobiele televisie. In Japan zijn al enkele modellen onder het Bravia merk op de markt.

De Sony Ericsson SO903iTV is een toestel dat erg goed thuis is op het gebied van mobiele televisie. Sony Ericsson gebruikt de Joint Venture tussen Sony en Ericsson om het beste te halen uit elkaars specialisaties. In het Bravia toestel wordt namelijk de schermtechnologie van Sony gebruikt, met mobiele telefoon technieken van Ericsson waardoor een product ontstaat dat weet te presteren. Door gebruik te maken van bestaande productnamen als "Walkman", "Cybershot" of "Bravia", ontstaat bij de consument direct bewustzijn over het kunnen van het product, aangezien de producten kunnen profiteren van eerdere campagnes en bekendheid uit andere marktsegmenten.

De SO903iTV is een toestel waarmee de gebruiker meer kan dan alleen maar mobiele televisie kan kijken. Het Bravia display is haarscherp, en kan ook de mooiste foto's weergeven die zijn gemaakt met de 2 megapixel camera met flitser. Verder kan de gebruiker ook videobellen met een extra camera die rechtsboven het display is geplaatst. Het toestel heeft een behoorlijke geheugencapaciteit die uit te breiden is met MicroSD geheugenkaartjes.

Televisie kijken is natuurlijk niet compleet zonder goed geluid, daarom heeft Sony Ericsson stereo luidsprekers geïntegreerd in het toestel. Het is optimaal televisie kijken met de SO903iTV doordat de antenne een betere ontvangst gegenereert met haar DVB-H functionaliteit. Doordat het clamshell toestel een geheel roteerbaar display heeft kan de telefoon zo geplaatst worden dat de gebruiker moeiteloos televisie kan kijken op het 3 inch display.

Het zal nog even duren voordat we de SO903iTV Bravia kunnen verwachten in Nederland, dit zal waarschijnlijk pas op zijn vroegst eind 2007 zijn. Ook de verkoopprijzen voor het toestel zijn nog niet bekend. De telefoon zal in het rood, zwart en zilver verkrijgbaar zijn.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nieuw

19-07-2019
Xiaomi Mi Max 3
26-03-2019
Sony Xperia L3
26-02-2019
Sony Xperia 1
26-02-2019
Sony Xperia 10