Nederlandse Europarlementariër wil einde aan wegvallende gesprekken bij de grens

Nederlandse Europarlementariër wil einde aan wegvallende gesprekken bij de grens

19-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


Zojuist is in Straatsburg een amendement van de Nederlandse Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) aangenomen op basis waarvan de Europese Commissie moet gaan komen met een plan om een einde te maken aan wegvallende telefoongesprekken rondom de landsgrenzen.

Mensen die regelmatig privé of zakelijk naar het buitenland reizen met bijvoorbeeld de auto of de trein, of mensen die in de grensstreek wonen, worden regelmatig geconfronteerd met wegvallende telefoongesprekken zodra zij in de buurt van de landsgrenzen komen of deze passeren.

De technieken zijn er

Volgens de Nederlandse Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) is dit eigenlijk niet meer van deze tijd. De technieken zijn er om een telefoongesprek dat gevoerd wordt over te laten schakelen naar een buitenlands netwerk zodra iemand de landsgrenzen passeert. Toch wordt dit maar heel sporadisch door providers gedaan.

Om een einde te maken aan deze 'frustratie' heeft van Nieuwenhuizen een amendement in het Europees Parlement in Straatsburg ingediend. Dit amendement is zojuist aangenomen. Dit betekent dat de Europese Commissie met een plan moet komen om het probleem van onderbroken telefoongesprekken op te lossen.

Grensoverschrijdend belverkeer was mogelijk bij T-Mobile

T-Mobile maakte het in 2003 al mogelijk voor Nederlandse klanten om al bellend over de Duitse grens heen te gaan. Daarbij moest de telefoon wel overschakelen op het Duitse netwerk van T-Mobile. Het telefoongesprek dat in Nederland was gestart, kon tegen Nederlands tarief op het Duitse T-Mobile netwerk afgerond worden. Na de introductie heeft T-Mobile hier nooit meer actief aandacht aan besteedt en lijkt deze mogelijkheid ondertussen ook alweer in stilte verdwenen te zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie