'iPhone producent Foxconn wil Sharp overnemen'

'iPhone producent Foxconn wil Sharp overnemen'

21-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Toestellen


Het Chinese Foxconn heeft zich in de strijd gemengd om het noodlijdende Japanse elektronica concern Sharp over te nemen. Naast Foxconn zijn ook de Japanse overheid en investeerders bezig om Sharp te redden van de ondergang.

Volgens The Wall Street Journal heeft het Chinese Foxconn, vooral bekend als assemblagebedrijf voor de Apple iPhone, ruim 4,85 miljard euro over voor de overname van het noodlijdende elektronica concern Sharp. Het bod van Foxconn zou aanzienlijk hoger liggen dan de biedingen die andere partijen hebben gedaan om Sharp van de ondergang te redden.

Sharp is momenteel vooral actief als beeldscherm producent. Het bedrijf fabriceert beeldschermen voor vele toepassingen, waaronder televisies, maar ook voor smartphones en tablets. Op het moment dat Foxconn erin slaagt Sharp over te nemen, krijgt Foxconn niet alleen de technologie in handen om zelf beeldschermen te gaan produceren, maar kan daarmee ook gaan concurreren met haar huidige toeleveranciers waaronder bijvoorbeeld Samsung. Sharp levert op dit moment al een deel van alle iPhone beeldschermen.

Het is de vraag of Sharp in kan en zal gaan op het bod van Foxconn. Het lijkt erop dat het de Japanse overheid er alles aan is gelegen Sharp en alle technologie van Sharp in Japanse handen te houden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie