'Nieuwe investering in FreedomPop maakt uitbreiding naar Nederland mogelijk'

'Nieuwe investering in FreedomPop maakt uitbreiding naar Nederland mogelijk'

21-01-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


De Amerikaanse 'Freemium provider' FreedomPop heeft een nieuwe investering van 50 miljoen dollar weten aan te trekken. Daarmee wil de provider dit jaar actief gaan worden in meer Europese landen, waaronder Nederland.

Al sinds 2014 houdt GSM Helpdesk de Amerikaanse provider 'FreedomPop' in de gaten. FreedomPop is een zogenaamde 'Freemium provider' vergelijkbaar met de Nederlandse aanbieder Choozze, waarbij klanten na een eenmalige betaling de rest van hun leven iedere maand gratis een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms berichten en data mogen verbruiken.

Uitbreidingsplannen

FreedomPop is nu als provider actief in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Dankzij een nieuwe kapitaalinjectie in het bedrijf van 50 miljoen dollar, kan het bedrijf dit jaar in meer landen als Freemium provider actief gaan worden. Onder andere Nederland staat op het lijstje om diensten aan te gaan bieden.

Global Hotspot met gratis dataroaming

Voor Amerikaanse en Britse klanten van FreedomPop heeft de nieuwe kapitaalinjectie meteen grote voordelen. FreedomPop gaat namelijk een zogenaamde 'Global hotspot' verkopen voor 49,95 dollar, waarmee klanten na aanschaf gratis iedere maand 200 MB aan mobiel internetverkeer mogen verbruiken in 25 verschillende landen. Klanten die meer willen verbruiken kunnen voor 10 dollar een aanvullende databundel van 500 MB aanschaffen voor gebruik in deze 25 landen.

In 25 landen bruikbaar, later dit jaar in 40 landen

De gratis- en aanvullende databundels van FreedomPop zijn binnenkort bruikbaar in de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België, Luxemburg, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Ierland, Portugal, Griekenland, Polen, Hongarije, Slowakije, Kroatië, Roemenië, Bulgarije en Tsjechië. Later dit jaar zal het aantal landen waarin FreedomPop gebruikt kan worden verder uitgebreid gaan worden met 40 landen in onder andere Azië en Zuid Amerika.

Sim-only

Klanten van FreedomPop in de Verenigde Staten en Groot Brittannië kunnen ook voor 10 dollar een simkaart aanschaffen die net als de Global Hotspot de mogelijkheid biedt om in 25 landen 'gratis' data te gebruiken en een beperkte hoeveelheid belminuten en SMS berichten te verbruiken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie