T-Mobile prooi voor investeringsmaatschappijen

T-Mobile prooi voor investeringsmaatschappijen

12-02-2016  |  de redactie  |  Achtergrond , Buitenland , Netwerk


T-Mobile, de Nederlandse tak van Deutsche Telekom, staat op het verlanglijstje van investeerders Warburg Pincus en Apollo. Volgens bronnen van persbureau Reuters komen ze maandag met een bod op de mobiele provider.

Deutsche Telekom en investeerder Warburg Pincus waren niet bereid tot commentaar. Apollo, was niet beschikbaar voor commentaar. Mochten beide partijen inderdaad allebei met een bod komen, dan is de verwachting dat het meer dan 3 miljard euro zal bedragen. Dat is ook wel nodig, want DT zelf hoopt toch op zijn minst 3,6 miljard euro te vangen. Anders houden ze de Nederlandse tak, die zich een zeer competitief speelveld bevindt - wat ook een van de mogelijke verkoopredenen is, toch aan. 

Warburg Pincus is geen onbekende op de Nederlandse markt. Tot begin 2013 hadden ze een groot aandeel in kabelmaatschappij Ziggo, die uiteindelijke werd overgenomen door Liberty Global. Datzelfde Liberty Global werd ook gezien als partij in de overnamestrijd, maar de bronnen van Reuters melden dat dit niet langer meer het geval is. Liberty Global flirt nu via Ziggo met Vodafone en wil mogelijk een samenwerkingsverband starten tussen Ziggo en Vodafone.

 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie