Huawei rolt eigen betaaldienst uit in China

Huawei rolt eigen betaaldienst uit in China

23-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Connectiviteit , Diensten , Toestellen


Na Apple, Samsung en LG is nu ook Huawei bezig met de uitrol van een eigen mobiele betaaldienst. Samen met de Chinese uitgever van bancaire kaarten UnionPay wordt het voor gebruikers van een Huawei smartphone met een vingerafdruksensor mogelijk om betalingen te doen via hun smartphone.

Huawei is in haar thuisland China gestart met de uitrol van haar mobiele betaaldienst 'Huawei Pay'. Daarmee is Huawei de vierde grote smartphonefabrikant na Apple, Samsung en LG die in mobiel betalen stapt.

Huawei heeft een overeenkomst met het Chinese UnionPay. Dit bedrijf is door de Chinese overheid aangewezen als de enige partij die in China bancaire kaarten zoals creditcards en debitcards mag uitgeven. De mobiele betaaldienst van Huawei komt daarmee in theorie beschikbaar voor alle Chinezen.

Huawei Pay kan gebruikt worden op smartphones van Huawei met een vingerafdruksensor en is vooralsnog alleen voor Chinese gebruikers beschikbaar. Of Huawei ook ambities heeft om Huawei Pay in andere landen uit te gaan rollen is niet bekend.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie