Hollandsnieuwe maakt onoverzichtelijke nieuwe internationale tarieven bekend

Hollandsnieuwe maakt onoverzichtelijke nieuwe internationale tarieven bekend

31-03-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Buitenland , Connectiviteit , Diensten


Vanaf 1 mei gelden binnen de Europese Unie nieuwe regels rondom de maximale tarieven die providers in rekening mogen brengen voor het gebruik van een smartphone in een ander EU land. Hollandsnieuwe gaat deze regels toepassen zoals de EU het heeft bedoeld, wat leidt tot een onoverzichtelijke brij aan tarieven.

De low-cost telelecomaanbieder Hollandsnieuwe heeft de tarieven bekend gemaakt die de provider na 30 april gaat berekenen voor het gebruik van een smartphone in een ander EU land. Per 1 mei treden de nieuwe EU-regels in werking die de opstap vormen naar het volledig afschaffen van deze zogenaamde 'roamingtarieven'. Vanaf 2017 moet het gebruik van een mobieltje in een ander EU land even veel kosten als in het eigen land.

Tussen 1 mei 2016 en de afschaffing van de roamingtarieven in 2017 mogen providers nog een kleine toeslag in rekening brengen voor het gebruik van een telefoon in het buitenland. Het idee is dat klanten in het buitenland hun eigen bel-, sms- en databundel kunnen gebruiken en voor iedere minuut, SMS of MB een kleine toeslag betalen. Vanaf 2017 gaat het bel-, sms- en dataverkeer in het buitenland volledig uit de nationale bel-, sms- en databundel en hoeven klanten geen toeslag meer te betalen.

Hollandsnieuwe nieuwe past regels minutieus toe

Omdat toeslagen bovenop de tarieven voor belminuten, sms'jes en dataverkeer in bundels de tarieven erg onoverzichtelijk maken, hebben KPN en Vodafone besloten alleen de toeslag in rekening te brengen. Hollandsnieuwe kiest wel voor de onoverzichtelijke methode en heeft de prijs voor een belminuut, sms bericht of MB dataverkeer binnen alle bundels uitgerekend en deze verhoogd met een toeslag.

Vanaf 1 mei betalen klanten van Hollandsnieuwe voor het bellen vanuit een EU land afhankelijk van hun aansluiting, abonnement en looptijd van het abonnement tussen de € 0,0605 en € 0,1135 per minuut voor een telefoongesprek van uit een ander EU land. Ook voor SMS en mobiel internet gelden per aansluiting, abonnement en looptijd andere tarieven. Een volledig overzicht van de tarieven per aansluiting, abonnement en looptijd heeft Hollandsnieuwe op een webpagina gezet.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie