Uitgebreide maar betaalbare Motorola Moto G4 Plus nu ook verkrijgbaar in Nederland

14-06-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Precies een week nadat de Moto G4 al aankwam in de Nederlandse winkels, is nu ook de iets uitgebreidere Moto G4 Plus gearriveerd. De smartphone is desondanks nog steeds opvallend scherp geprijsd met een verkoopadviesprijs van 269 euro.

De in mei gepresenteerde Motorola Moto G4 Plus, alweer de vierde telg in de befaamde Moto G serie, is aangekomen bij onder andere Belsimpel, Mobiel.nl en Coolblue. Met een verkoopadviesprijs van slechts 269 euro is de Moto G4 Plus gepositioneerd in het centrum van het mid-end segment maar qua kwaliteit en specificaties schurkt het toestel haast tegen het high-end segment. Die combinatie is afgelopen jaren al erg succesvol gebleken, waarmee de nieuwe Moto G4 Plus zonder twijfel weer een succesnummer in spé lijkt te zijn.

Motorola Moto G4 Plus
Motorola Moto G4 Plus

De Motorola Moto G4 Plus heeft een behoorlijk groot Full HD beeldscherm van 5,5 inch. In het toestel is een IPS-LCD beeldscherm gebruikt dat bekend staat om haar hoge helderheid, goede afleesbaarheid bij fel licht en vooral ook relatief laag energieverbruik.

Snel en energiezuinig

De Motorola Moto G4 Plus wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 617 chipset. Op deze chipset is een 64-bit octa-core processor geplaatst opgebouwd uit een snelle 1,5 GHz quad-core processor en een energiezuinidge 1,2 GHz quad-core processor. Door dit zogenaamde 'big.LITTLE' principe weet de Moto G4 zowel krachtige prestaties weg te zetten als energiezuinig te zijn op het moment dat die rekenkracht niet nodig is.

De rekenkracht van de octa-core processor wordt ondersteund middels 2 gigabyte werkgeheugen. Standaard beschikt de Moto G4 over 16 gigabyte interne opslagcapaciteit, uiteraard uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten.

Uitgebreide camera

Op cameragebied is de Motorola Moto G4 Plus uitgerust met een uitgebreide 16-megapixelcamera. Daarmee is de Moto G4 Plus uitgebreider dan de 'normale' Motorola Moto G4, die over een 13-megapixelcamera beschikt. De camera wordt begeleidt door een krachtige dual-tone flitser en beschikt over uitgebreide fotografie mogelijkheden zoals gezichtsherkenning, auto-focus en HDR. Aan de voorzijde is een 5-megapixel frontcamera geplaatst voor videogesprekken en selfies.

Nagenoeg 'stock' Android

De Motorola Moto G4 Plus draait direct uit de doos op Android 6.0.1 Marshmallow, op het moment van schrijven van dit artikel de meest recente versie van Android. Groot voordeel is dat er geen zware en vertragende interfaces over de Moto G toestellen gezet worden. Gebruikers van het toestel kunnen dan ook genieten van een nagenoeg originele versie van Android wat de snelheid en her energieverbruik zonder twijfel ten goede komt. Daarbij heeft het verleden bewezen dat Moto G toestellen zeer goed up-to-date gehouden worden en in de toekomst dus diverse Android updates voor het toestel verwacht kunnen worden.

De Motorola Moto G4 Plus is tot slot uitgerust met een behoorlijke krachtige accu met een capaciteit van 3.000 mAh en een vingerafdruksensor. Ook de vingerafdruksensor is een toevoeging waarover enkel de Moto G4 Plus beschikt, maar de 'normale'  Moto G4 moet missen.

Prijs en beschikbaarheid

De Motorola Moto G4 Plus is vandaag in de eerste Nederlandse winkels gespot. Onder andere Belsimpel, Mobiel.nl en Coolblue kunnen het toestel vanaf vandaag direct uit voorraad leveren. De Motorola Moto G4 Plus heeft een verkoopadviesprijs van 269 euro gekregen. Meer informatie en alle specificaties van de Moto G4 zijn verzameld op onze uitgebreide Motorola Moto G4 overzichtspagina.

Combineren met een abonnement?

Vanwege haar scherpe verkoop adviesprijs van 269 euro is de Motorola Moto G4 Plus een ideale smartphone om te combineren met bijvoorbeeld een sim-only abonnement. Door een abonnement en toestel los van elkaar af te sluiten en aan te schaffen bent u vandaag de dag vaak goedkoper uit dan wanneer u een toestel in combinatie met een abonnement afneemt bij een provider. Wilt u weten welke abonnement voor u het voordeligste is? Gebruik dan het abonnementsadvies van GSM Helpdesk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie