Rob Shuter, topman van Vodafone, maakt vertrek bekend

Rob Shuter, topman van Vodafone, maakt vertrek bekend

20-06-2016  |  Erik Compter  |  Achtergrond informatie


Rob Shuter, CEO van Vodafone Nederland, verlaat na vier en een half jaar de Nederlandse tak. Het telecombedrijf maakt vandaag bekend dat Shuter aan de slag gaat als Group President en CEO van MTN Group in Zuid-Afrika. Naast CEO van Vodafone Nederland is Shuter ook CEO van het Europese cluster binnen Vodafone Group, en ook die functie legt hij neer. Het is nog niet bekend wie de opvolger gaat worden. Vodafone verwacht hierover binnen afzienbare tijd een en ander bekend te kunnen maken.

Rob Shuter begon bij Vodafone Nederland in januari 2012. Onder zijn leiding is Vodafone onder andere actief geworden op de triple play markt via vaste lijnen. Een ander belangrijk traject speelde zich meer achter de schermen af. Het bedrijf heeft een kleine vijf jaar durende operatie achter de rug waarbij de interne IT-infrastructuren zijn overgezet naar een geconvergeerd en krachtiger systeem.

Vodafone Nederland zit op dit moment midden in de voorbereidingen van een fusie met kabelbedrijf Ziggo. Als de mededingingsautoriteiten hun toestemming geven voor deze fusie, zullen beide bedrijven samen gaan. Voor het einde van het jaar zal daar meer duidelijkheid over zijn.

Opvallend is dat T-Mobile vorige week het vertrek van CEO Mark Klein en een groot deel van de directie bekend maakte.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie