Kodak presenteert Ektra smartphone met 21-megapixelcamera

24-10-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Het in de fotografie wereld zeer bekende merk 'Kodak' heeft samen met het Britse Bullitt Group haar tweede smartphone gepresenteerd. De Kodak Ektra is vormgegeven als een digitale compact-camera en beschikt over een 21-megapixelcamera.

In het vorige decenium was de markt voor telefoons sterk gesegmenteerd. Er waren bijvoorbeeld cameratelefoons, muziektelefoons, vrouwentelefoons en zelfs game telefoons. Die segmentering is nagenoeg geheel verdwenen omdat de hedendaagse smartphone het eigenlijk allemaal kan. Kodak gaat echter samen met het Britse Bullitt Group terug in de tijd en presenteerd weer een ouderwets gesegmenteerde camera-smartphone: de Kodak Ektra. Dit is de tweede smartphone die onder het Kodak merk wordt uitgebracht na de Kodak IM5 van begin 2015.

Kodak Ektra
Kodak Ektra

De nieuwe Kodak Ektra is een Android smartphone met de vormgeving van een digitale compact camera met aan de voorzijde een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Het toestel is uitgevoerd met een 21-megapixelcamera van Sony en beschikt over optische beeldstabilisatie en phase detectie auto-focus. De interface van de camerasoftware wordt gekenmerkt door de typische Kodak huisstijl. Aan de voorzijde is de Kodak Ektra voorzien van een 13-megapixel frontcamera, eveneens met phase detectie auto-focus.

De Kodak Ektra wordt aangedreven door de Helio X20 processor van MediaTek die uit maar liefst 10 processor kernen bestaat. Daarbij beschikt de Kodak Ektra over 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten.

Kodak en Bullit Group hebben nog niet bekend gemaakt wanneer de Kodak Ektra op de markt zal komen, maar hebben al wel laten doorschemeren dat de Kodak Ektra voor de Europese markt bedoeld is. Het toestel krijgt op het Europese vasteland een verkoopadviesprijs van 499 euro. Meer informatie en alle specificaties zijn verzameld op onze uitgebreide Kodak Ektra overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie