Verkoop Kodak Ektra smartphone in heel Europa van start gegaan

12-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De tweede smartphone die in oktober onder de merknaam van fotografiemerk 'Kodak' werd gepresenteerd, de Kodak Ektra, is vanaf deze week in heel Europa verkrijgbaar.

In het vorige decenium was de markt voor telefoons sterk gesegmenteerd. Er waren bijvoorbeeld cameratelefoons, muziektelefoons, vrouwentelefoons en zelfs game telefoons. Die segmentering is nagenoeg geheel verdwenen omdat de hedendaagse smartphone het eigenlijk allemaal kan. Kodak gaat echter samen met het Britse Bullitt Group terug in de tijd en brengt deze week weer een ouderwets gesegmenteerde camera-smartphone: de Kodak Ektra. Dit is de tweede smartphone die onder het Kodak merk wordt uitgebracht na de Kodak IM5 van begin 2015.

Kodak Ektra
Kodak Ektra

De nieuwe Kodak Ektra is een Android smartphone met de vormgeving van een digitale compact camera met aan de voorzijde een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Het toestel is uitgevoerd met een 21-megapixelcamera van Sony en beschikt over optische beeldstabilisatie en phase detectie auto-focus. De interface van de camerasoftware wordt gekenmerkt door de typische Kodak huisstijl. Aan de voorzijde is de Kodak Ektra voorzien van een 13-megapixel frontcamera, eveneens met phase detectie auto-focus.

De Kodak Ektra wordt aangedreven door de Helio X20 processor van MediaTek die uit maar liefst 10 processor kernen bestaat. Daarbij beschikt de Kodak Ektra over 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten.

De Kodak Ektra is vanaf deze week beschikbaar in heel Europa en kan besteld worden via de website van 'Kodak Phones' voor 499 euro. Aangezien de voorganger van de Kodak Ektra, de Kodak IM5, ook in Nederland door diverse winkels werd verkocht, bestaat de kans dat de Kodak Ektra op termijn ook via Nederlandse (web)winkels verkocht gaat worden. Op dit moment heeft nog geen enkele Nederlandse (web)winkel de Kodak Ektra opgenomen in haar assortiment. Meer informatie en alle specificaties is verzameld op onze uitgebreide Kodak Ektra overzichtspagina.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws2 Reacties
Willem van Leuveren plaatste dit 12 dec 2016

Ik kan deze gsm wel bij Kodak kopen maar dan heb ik een douane heffing en geen btw. aftrek. Wilt u mij op de hoogte houden van de beschikbaarheid in Nederland.

GSM Helpdesk plaatste dit 12 dec 2016

U kunt zich hierboven inschrijven voor onze gratis reminderservice. Zodra het toestel in één of meerdere Nederlandse (web)winkels wordt gespot, wordt u hier dan gratis van op de hoogte gebracht.

Geef ook je reactie