Kodak Ektra camera smartphone nu verkrijgbaar in Nederland

16-12-2016  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De tweede smartphone die in oktober onder de merknaam van fotografiemerk 'Kodak' werd gepresenteerd, de Kodak Ektra, is vandaag aangekomen in de eerste Nederlandse winkels.

In het vorige decenium was de markt voor telefoons sterk gesegmenteerd. Er waren bijvoorbeeld cameratelefoons, muziektelefoons, vrouwentelefoons en zelfs game telefoons. Die segmentering is nagenoeg geheel verdwenen omdat de hedendaagse smartphone het eigenlijk allemaal kan. Kodak gaat echter samen met het Britse Bullitt Group terug in de tijd en heeft een ouderwets gesegmenteerde camera-smartphone in de vorm van de Kodak Ektra in Nederland in de de eerste winkels gelegd. Dit is de tweede smartphone die onder het Kodak merk wordt uitgebracht na de Kodak IM5 van begin 2015.

Kodak Ektra
Kodak Ektra

De nieuwe Kodak Ektra is een Android smartphone met de vormgeving van een digitale compact camera met aan de voorzijde een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Het toestel is uitgevoerd met een 21-megapixelcamera van Sony en beschikt over optische beeldstabilisatie en phase detectie auto-focus. De interface van de camerasoftware wordt gekenmerkt door de typische Kodak huisstijl. Aan de voorzijde is de Kodak Ektra voorzien van een 13-megapixel frontcamera, eveneens met phase detectie auto-focus.

De Kodak Ektra wordt aangedreven door de Helio X20 processor van MediaTek die uit maar liefst 10 processor kernen bestaat. Daarbij beschikt de Kodak Ektra over 3 gigabyte werkgeheugen en 32 gigabyte aan interne opslagcapaciteit, uitbreidbaar middels MicroSD geheugenkaarten.

Belsimpel is de eerste Nederlandse (web)winkel die de Kodak Ektra vanaf vandaag uit voorraad kan leveren voor 499 euro. Het is niet bekend of meer (web)winkels van plan zijn de Kodak Ektra toe te voegen aan het assortiment. Meer informatie en alle specificaties is verzameld op onze uitgebreide Kodak Ektra overzichtspagina.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

   Download de Android app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie