Geruchten over nieuw T-Mobile toestel

18-04-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


De laatste dagen doen veel geruchten de ronden dat er een nieuw T-Mobile toestel op komst is. Het toestel zou luisteren naar de naam "T-Mobile Wing" en de eerste foto's zijn alreeds opgedoken.

De T-Mobile Wing kan als broertje gezien worden van de zeer populaire MDA Vario en MDA Vario II. Of het toestel ook in Europa onder de naam T-Mobile Wing op de markt zal komen, is onduidelijk. De T-Mobile Wing, welke geproduceerd wordt bij het Taiwaneese HTC, zal later dit jaar ook onder de naam "HTC Atlas" door HTC op de markt gebracht gaan worden.

T-Mobile Wing
T-Mobile Wing

De T-Mobile Wing is met 168 gram iets lichter dan de T-Mobile MDA Vario II. Het toestel moet vooral niet als opvolger gezien worden van de MDA Vario II, maar als goedkopere, minder spectaculaire variant. Volgens de eerste berichten heeft het toestel "slechts" een 201 MHz processor, maar draat het toestel wel op Windows Mobile 6. Daarmee zou de T-Mobile Wing het eerste toestel worden in de T-Mobile familie welke op het nieuwe operating system van Microsoft draait.

Buiten Windows Mobile 6 heeft het toestel niet veel nieuws te bieden. Het beeldscherm is met een QVGA resolutie, ruim 65.000 kleuren en een beeld diagonaal van 2,8 inch eigenlijk gelijkwaardig aan die van de MDA Vario II. Ook het interne RAM en ROM geheugen is met 64 en 128 MB gelijk. Daarnaast is, zo ongeveer standaard voor een PDA, bluetooth en WiFi b/g ondersteuning aanwezig.

Groot voordeel is dat de T-Mobile Wing een uitschuifbaar toetsenbord heeft, net als de MDA Vario I en II. Hiermee is het invoeren van tekst veel makkelijker dan wanneer het via het touchscreen gedaan zou moeten worden.

De T-Mobile Wing is aangekondigd voor de Amerikaanse markt. Het is nog onduidelijk of het toestel ook naar Europa zal komen en onder welke naam. Er gaan geruchten dat de Amerikaanse versie van de T-Mobile Wing uitgebreid wordt met UMTS en HSDPA ondersteuning om vervolgens de oversteek naar het Europese land te wagen.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie