SMS killer van HTC in de winkels

20-04-2007  |  Tim Wijkman van Aalst


Na maanden gewacht te hebben, ligt vanaf vandaag de "HTC S710" ofwel de "HTC Vox" in de winkel. De nieuwste smartphone van HTC heeft een uitschuifbaar QWERTY toestenbord en is erg gunstig van prijs.

Het verhaal van de HTC S710, zoals het toestel heden ten dagen heet, begon midden december 2006. Onder zijn codenaam "HTC Vox" lekte het toestel uit. Veel PDA en smartphone liefhebbers waren op slag verkocht en konden niet wachten tot het toestel verkrijgbaar zou zijn. En... Op 3GSM wat in februari van dit jaar in Barcelona gehouden werd, lag hij dan eindelijk: De HTC S710. Mensen stonden in de rij om het toestel te kunnen bekijken.

HTC S710 eindelijk verkrijgbaar in Nederland
HTC S710 eindelijk verkrijgbaar in Nederland

Nu, weer twee maanden later, ligt het toestel dan eindelijk in de Nederlandse winkels. Bijzonder is dat het toestel ontzettend goed in prijs is, zeker als we kijken naar zijn ruime functionaliteit. Door zijn vormgeving, prestaties en prijs is de run op het toestel erg groot. In sommigen winkels is het toestel alreeds uitverkocht. De HTC S710 belooft dus een echte hardloper te gaan worden. Maar wat maakt de HTC S710 zo bijzonder?

Op de eerste plaats oogt de HTC S710 als een normale telefoon. Het toestel heeft een lekker groot en helder beeldscherm met een verassend goed leesbaar lettertype. Dichtgeschoven heeft het toestel nummerieke toetsen, zodat het toestel zich ook werkelijk als telefoon laat gebruiken. Maar daar blijft het niet bij. De HTC S710 is het eerste toestel wat verkrijgbaar is met het nieuwe Windows Mobile 6 Smartphone edition besturingssysteem.

Door Windows Mobile 6 Smartphone edition is het toestel op de eerste plaats ontzettend gebruiksvriendelijk en zijn de mogelijkheden eindeloos. Met een standbytijd van 300 uur en een beltijd van 220 minuten scoort het toestel beter dan menig PDA.

HTC S710 een telefoon voor SMS verslaafden
De HTC S710 is niet alleen mooi vormgegeven, maar ook nog eens erg praktisch. Wanneer het toestel wordt opengeschoven, verschijnt een volwaardig QWERTY toetsenbord, waarmee razand snel SMS, MMS of e-mail berichten getypt kunnen worden. Het toestel zou dus eigenlijk niet mogen ontbreken in de collectie van de SMS verslaafde...

De HTC S710 heeft een volwaardig QWERTY toetsenbord
De HTC S710 heeft een volwaardig QWERTY toetsenbord

Als we gaan kijken naar de technische kant van de HTC S710, dan vallen de volgende zaken op: Het toestel heeft een 2 megapixel camera die opmerkelijk mooie foto's schiet. Het toestel heeft een 201 MHz processor van Texas Instruments en aan boord is 128 MB ROM geheugen en 64 MB RAM geheugen. Hiervan is circa 40 MB werkelijk bruikbaar voor opslag. Is het interne geheugen niet voldoende, dan kan het eenvoudig uitgebreid worden tot 2 gigabyte middels MicroSD en TransFlash geheugenkaarten.

Met zijn Quad-band werking met EDGE en UMTS ondersteuning, ondersteund de HTC S710 vrijwel álle type netwerken. Enkel het snellere HSDPA wordt niet ondersteund. Voor mensen die graag met het toestel kostenloos willen internetten via het eigen draadloze netwerk, is WiFi ondersteuning voor Wifi b/g netwerken ingebouwd.

De volledige specificaties van het toestel hebben wij voor u op een rij gezet op onze HTC S710 specificatie pagina. De HTC S710 is vanaf vandaag verkrijgbaar en is gratis verkrijgbaar met bepaalde abonnementen of los verkrijgbaar voor een prijs vanaf 354 euro.Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie