VodafoneZiggo voegt 4G frequenties Vodafone en Ziggo samen

VodafoneZiggo voegt 4G frequenties Vodafone en Ziggo samen

27-11-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Netwerk


VodafoneZiggo is begonnen de voormalige 4G frequenties van Ziggo te integreren bij de eigen 4G frequenties om zo meer capaciteit aan het 4G netwerk toe te kunnen gaan voegen.

Met de fusie tussen Vodafone en Ziggo, die eind vorig jaar heeft plaatsgevonden, zijn ook de vergunningen voor het gebruik van frequentiespectrum van beide bedrijven binnen VodafoneZiggo terrecht gekomen. Vodafone bezat al een uitgebreid pakket aan frequentiespectrum voor haar 2G (GSM), 3G (UMTS) en 4G (LTE) netwerk, Ziggo beschikte over frequentiespectrum in de 2.600 MHz band voor de uitrol van een 4G netwerk.

Het voormalige Ziggo spectrum in de 2.600 MHz band wordt momenteel samengevoegd met het spectrum van Vodafone, meldt Telecompaper. Ook Vodafone beschikte al over spectrum in de 2.600 MHz band. Samen met het voormalige spectrum van Ziggo kan VodafoneZiggo het spectrum in de 2.600 MHz band nu verdrievoudigen.

Integratie voormalig Vodafone- en Ziggo spectrum gestart

Voor de integratie van het voormalige Ziggo spectrum is binnen VodafoneZiggo nu een project gestart. Door het in gebruik nemen van het voormalige Ziggo spectrum kan VodafoneZiggo de capaciteit en snelheid van haar 4G netwerk vergroten. Ook kan VodafoneZiggo ervoor zorgen dat aan de uitrolverplichting voldaan wordt die de vergunningen voor de frequenties voorschrijven.

Uitrolverplichting

Het voldoen aan de uitrolverplichting zal niet zo'n groot probleem zijn voor VodafoneZiggo. Voor het voormalige spectrum van Vodafone was een uitrolverplichting van 400 km2 van toepassing. Ziggo had een uitrolverplichting van 800 km2. Bij elkaar opgeteld komt dit ongeveer overeen met de grootte van de provincie Utrecht.

Vooral voor stedelijke gebieden

Omdat Vodafone al een landelijk dekkend 4G netwerk heeft, kan het spectrum van Vodafone en Ziggo door het hele land ingezet gaan worden. De 2.600 MHz band wordt bij VodafoneZiggo overigens vooral in stedelijke gebieden gebruikt voor extra verdichting van het netwerk en het verhogen van de capaciteit en de snelheid. Vanwege de relatief hoge frequentie leent de 2.600 MHz band zich minder goed voor het dekken van landelijke gebieden.

 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie