Harry Potter: Wizards Unite - game verschijnt pas tweede helft dit jaar

Harry Potter: Wizards Unite - game verschijnt pas tweede helft dit jaar

03-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Games


Niantic heeft bekend gemaakt dat de nieuwe smartphone game 'Harry Potter: Wizards Unite' in de tweede helft van dit jaar moet gaan verschijnen. De game werd begin november al aangekondigd, echter werden er geen details gegeven over wanneer de game zou moeten gaan verschijnen.

Niantic heeft aangekondigd dat de game-ontwikkelaar in de tweede helft van 2018 de smartphonegame 'Harry Potter: Wizards Unite' gaat uitbrengen. Dat heeft Niantic CEO John Hanke gemeld tegenover de Financial Times. Voor Niantic is de nieuwe game de nieuwe stap in de wereld van Augmented Reality.

Niantic is pionier op het gebied van augmented reality gaming. Vijf jaar geleden bracht Niantic de game 'Ingress', waarbij een smartphonegame gespeeld moest worden in de 'echte wereld' op basis van het GPS signaal van een smartphone. Pokémon Go was hier de volgende stap in, waarbij het mogelijk is om virtuele Pokémons via de camera van een smartphone te vangen in de 'echte wereld'.

De nieuwe game 'Harry Potter: Wizards Unite' zal weer een stap verder gaan, zo belooft Niantic. Met deze game kunnen spelers zich zelf in de wereld van Harry Potter begeven, spreuken leren, magische objecten en wezens vinden in de echte wereld en deze bevechten en uiteraard zelf ook magische dingen laten gebeuren.

De game wordt door Niantic ontwikkeld in samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment. Warner Bros. heeft de exclusieve rechten op alles wat met Harry Potter te maken heeft.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie