250 Android Games luisteren wat speler op TV kijkt

250 Android Games luisteren wat speler op TV kijkt

05-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Games


Uit een onderzoek van de Amerikaanse zakenkrant The New York Times is naar voren gekomen dat tenminste 250 games voor Android smartphones de microfoon van de smartphone gebruiken om geluiden in de omgeving op te vangen en te analyseren.

Diverse games voor Android smartphones zetten de microfoon van het toestel open om geluiden in de omgeving te kunnen registreren en analyseren, zo ontdekte The New York Times. De meeste games die dit doen zijn op zoek naar geluid van televisies in de omgeving om zo te bepalen waar de speler van het spel naar kijkt op televisie.

Televisie kijkgedrag zegt veel over een persoon. Diverse games blijken het televisie kijkgedrag te gebruiken om te profileren. Aan de hand van het kijkgedrag wordt bepaald waar de speler van het spel potentieel in geïnteresseerd is om op basis daarvan gerichte advertenties te kunnen tonen in de game.

Alle games die deze manier van informatieverzameling in zich hebben, vragen tijdens installatie permissie om de microfoon te gebruiken. Ook staat in de algemene voorwaarden van de game dat omgevingsgeluid geanalyseerd mag worden. Voor spelers is het echter lang niet altijd duidelijk dat games het omgevingsgeluid analyseren omdat dit vaak 'verstopt' zit in de algemene voorwaarden en niet opvalt. Er zijn slechts enkele games die heel specifiek een machtiging vragen voor het gebruik van de microfoon en hierbij uitleggen waar het voor gebruikt wordt.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie