T-Mobile komt ook met 'Unlimited 4G voor Thuis'

T-Mobile komt ook met 'Unlimited 4G voor Thuis'

17-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Connectiviteit , Diensten , Netwerk


T-Mobile biedt sinds 2016 '4G voor thuis' voor huishoudens waar geen vaste breedband internetverbinding beschikbaar is. Zojuist heeft T-Mobile bekend gemaakt dat de datalimiet gaat vervallen en klanten voortaan voor 35 euro per maand onbeperkt thuis kunnen internetten via het 4G netwerk van T-Mobile.

Glasvezel is een nieuwe technologie die nog maar in bepaalde delen van Nederland is uitgerold. Een coax (oftewel kabel) verbinding is ook niet overal aanwezig. Telefoonlijnen (koper) liggen eigenlijk overal wel, maar wanneer de afstand tussen de wijkcentrale en het aansluitpunt in huis te groot is, zijn stabiele verbindingen met een hoge snelheid helaas niet mogelijk. Voor klanten die dan toch graag een snelle internetverbinding willen hebben, biedt T-Mobile sinds 2016 '4G voor Thuis'.

4G voor Thuis kan een alternatief zijn voor de traditionele vaste internetverbinding en maakt hiervoor gebruik van het 4G netwerk van T-Mobile. Sinds 2016 kende het aanbod drie bundels van 25GB, 50GB en 100GB. T-Mobile heeft vandaag bekend gemaakt dat deze bundels gaan verdwijnen en klanten vanaf 28 januari voor 35 euro per maand voortaan onbeperkt thuis kunnen internetten.

Snelheid

De maximale snelheid ligt op 25 Mbps. Invloeden van buitenaf kunnen er voor zorgen dat die snelheid niet helemaal wordt gehaald. Zo is ook de afstand tot de antenne en de drukte op het netwerk van invloed op de maximaal haalbare snelheid.

Omdat de limiet op het verbruik verdwijnt, voert T-Mobile wel een 'fair use policy' in om zo écht extensief gebruik aan te kunnen pakken. Om alle klanten een naadloze, mobiele internetervaring te kunnen bieden en een goed functionerend netwerk te garanderen, starten klanten iedere maand met 100GB per maand tegen een snelheid van 25Mbps. Daarna heeft de klant 5GB per dag, gratis aan te vullen met GB-aanvullers.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie