HMD Global presenteert Nokia 3310 met Android in China

31-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Fins-Chinese telefoon- en smartphone fabrikant HMD Global heeft in China een nieuwe uitvoering van de Nokia 3310 gepresenteerd die draait op een op Android gebaseerd besturingssysteem. Het toestel kan daarbij ook overweg met 4G netwerken.

Zoals eerder al was uitgelekt, brengt HMD Global in China een nieuwe versie van de Nokia 3310 uit. Vorig jaar februari verraste HMD Global vriend en vijand met de introductie van een Nokia 3310 remake. Dit eerste toestel kon enkel overweg met GSM (2G) netwerken. Later verscheen er ook een uitvoering met 3G (UMTS) netwerken. Het nieuwste model dat nu in China is gepresenteerd kan daarnaast nu ook overweg met 4G netwerken. Het meest bijzondere detail is echter dat het toestel draait op een afgeleide van het Android besturingssysteem.

HMD Global presenteert nieuwe uitvoering van Nokia 3310 met 4G en Android
HMD Global presenteert nieuwe uitvoering van Nokia 3310 met 4G en Android

De nieuwe uitvoering van de Nokia 3310 komt qua vormgeving geheel overeen met de Nokia 3310 die vorig jaar werd gepresenteerd. Wel is het toestel qua formaat iets veranderd omdat er meer hardware in het toestel zit. Het toestel draait op het zogenaamde 'YunOS'. Dit is een op Android gebaseerd besturingssysteem. Dit zou het bijvoorbeeld mogelijk kunnen maken om op de Nokia 3310 Facebook, WhatsApp, Instagram en Snapchat te kunnen gebruiken.

Een andere belangrijke vooruitgang is het werkgeheugen en de interne opslagcapaciteit. Het toestel heeft 256 MB werkgeheugen en 512 MB aan interne opslagcapaciteit, uiteraard uitbreidbaar middels geheugenkaarten. De 'normale' Nokia 3310 van vorig jaar beschikt over slechts 16 MB aan interne opslagcapaciteit. Net als de 'normale' 3310 van vorig jaar heeft ook dit nieuwe model een 2-megapixelcamera.

Vooralsnog lijkt het er niet op dat deze op Android gebaseerde Nokia 3310 een oversteek zal gaan maken naar Europa.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie