HMD Global presenteert luxe Nokia 8 Sirocco

25-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


HMD Global, de Fins-Chinese smartphone fabrikant die het exclusieve recht heeft om onder de merknaam Nokia nieuwe telefoons en smartphones uit te mogen brengen, heeft op het Mobile World Congress de luxe Nokia 8 Sirocco gepresenteerd.

HMD Global heeft vandaag voorafgaand aan het Mobile World Congress vijf nieuwe Nokia toestellen gepresenteerd, waaronder vier smartphones en één featurephone. Het meest uitgebreide toestel uit de nieuwe collectie is de luxe Nokia 8 Sirocco en is een opvolger voor de Nokia 8 van vorig jaar.

Nokia 8 Sirocco
Nokia 8 Sirocco

De Nokia 8 Sirocco is uitgevoerd met een 5,5 inch groot OLED beeldscherm met een hoge 2K / QHD (1.440 x 2.560 pixels) beeldschermresolutie. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 835 processor, één van de snelste smartphone processor van dit moment. De processor wordt begeleid door 6 GB werkgeheugen en het toestel beschikt over 128 GB aan interne opslagcapaciteit en een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 250 GB. Verder draait het toestel op de (momenteel) allernieuwste Android versie, Android 8.1 Oreo.

Carl Zeiss lenzen zijn terug

De Nokia 8 is uitgerust met een dubbele camera aan de achterzijde opgebouwd uit een 13-megapixelcamera en een 12-megapixelcamera met telelens. Aan de voorzijde is het toestel voorzien van een 5-megapixel frontcamera. Beide camera's aan de achterzijde van de Nokia 8 Sirocco zijn uitgerust met lenzen van Carl Zeiss, zoals Nokia dat zelf jaren geleden ook deed.

Tot slot is de Nokia 8 uitgevoerd met een USB Type C aansluiting. Het toestel is uitgerust met een 3.260 mAh accu en kan dankzij Quick Charge 3.0 in ongeveer een uur volledig opgeladen worden.

Prijs en beschikbaarheid

HMD Global is van plan om de Nokia 8 Sirocco vanaf medio mei wereldwijd uit te gaan brengen voor een verkoopadviesprijs van 749 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie