HMD Global geeft The New Nokia 6 wereldwijde release

26-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Nokia telefoon- en smartphone fabrikant HMD Global heeft vooruitlopend op het Mobile World Congress in Barcelona bekend gemaakt dat de Nokia 6 (2018) onder de naam 'The New Nokia 6' wereldwijd uitgebracht zal gaan worden. Het toestel werd begin dit jaar al voor de Chinese markt gepresenteerd en zal vanaf medio mei wereldwijd beschikbaar komen.

Geheel volgens verwachting heeft HMD Global voorafgaand aan het Mobile World Congress de the New Nokia 6 gepresenteerd. The New Nokia 6 is de opvolger voor de succesvolle Nokia 6 uit 2017 die vorig jaar tijdens het Mobile World Congress werd onthuld. Het toestel heeft een nieuwe processor en het design is enigszins aangepast. Het beeldschermformaat en de accu blijven onveranderd.

The New Nokia 6
The New Nokia 6

Kleine verschillen en verbeteringen

The New Nokia 6 aka 'Nokia 6 (2018)' heeft een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm dat wordt beschermd middels Gorilla Glass 3, gelijk aan het beeldscherm van de Nokia 6 van vorig jaar. Het toestel wordt aangedreven door de nieuwe mid-end processor van Qualcomm, de 2,2 GHz octa-core Snapdragon 630 processor. Daarbij beschikt de tweede generatie Nokia 6 over 3 GB en beschikt over 32 GB aan opslagcapaciteit. Verder is een Micro SD geheugenkaartslot voor geheugenkaarten tot 128 GB aanwezig.

Op cameragebied wijzigt in de tweede generatie Nokia 6 niets ten opzichte van haar voorganger. De tweede generatie Nokia 6 is net als haar voorganger uitgerust met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Verder is de vingerafdruksensor naar de achterzijde verplaatst en is nu onder de camera aan de achterzijde van het toestel te vinden.

The New Nokia 6 verschijnt in de kleuren Black Copper, White Iron en Blue Gold  De verkoopadviesprijs bedraagt 279 euro.  Het toestel komt medio mei in Europa op de markt. Meer informatie en alle specificaties van de tweede generatie Nokia 6 zijn verzameld op onze Nokia 6 (2018) overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie