HMD Global toont veel besproken Nokia 7 Plus tijdens MWC in Barcelona

26-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


De Fins-Chinese fabrikant van telefoons en smartphones, HMD Global, toont op het Mobile World Congress in Barcelona haar gloednieuwe Nokia 7 Plus. De Nokia 7 Plus is een uiterst complete middenklasse smarpthone.

HMD Global is bezig om succesvolle haar smartphone portfolio van vorig jaar opvolging te geven. Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona toont HMD Global vier nieuwe smartphones en één nieuwe featurephone. Een toestel dat veel aandacht krijgt is de nieuwe Nokia 7 Plus, een uitgebreide middenklasse smartphone met een opvallend vriendelijk prijskaartje van 399 euro.

Nokia 7 Plus

De Nokia 7 Plus is een hoogwaardig vormgegeven toestel dat uit een massief blok aluminum is geslepen. Vervolgens is de behuizing voorzien van zes lagen verf die het materiaal van het toestel een keramische uitstraling geven. Dankzij de verflagen biedt het toestel een soft-touch gevoel en zorgt voor een goede grip in de hand. Daarnaast zijn de antennelijnen onzichtbaar. 

6 inch 18:9 beeldscherm

De Nokia 7 Plus is de eerste smartphone van Nokia met een 18:9 beeldscherm. Het beeldscherm is maar liefst 6 inch groot en kent een Full HD+ (1.080 x 2.160 pixels) beeldschermresolutie. HMD Global gebruikt in de Nokia 7 Plus een IPS LCD beeldscherm met een zeer hoge helderheid van 500 nits.

De Nokia 7 Plus is het eerste toestel van HMD Global dat wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 660 processor. Dit is een octa-core processor die is opgebouwd uit een 2,2 GHz quad-core en een 1,8 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt het toestel over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Uiteraard is ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit middels geheugenkaarten.

Dubbele 12-megapixelcamera

Op cameragebied is de Nokia 7 Plus uitgevoerd met een geheel nieuw camerasysteem opgebouwd uit een dubbele 12-megapixelcamera. Eén van de twee lenzen heeft een diafragma van f/1.75, de tweede camera een diafgragma van f/2.6 en is voorzien van een telelens zodat de camera tot 2x optisch kan inzoomen. De dubbele camera aan de achterzijde is voorzien van Carl Zeiss lenzen. De frontcamera heeft een resolutie van 5-megapixel.

De Nokia 7 Plus is verder voorzien van een ongekend krachtige accu met een capaciteit van 3.800 mAh. Het toestel draait direct uit de doos op Android 8.0 Oreo en zal ook de komende tijd up-to-date gehouden blijven worden middels zowel Android- als beveiligingsupdates.

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia 7 Plus zal vanaf april in de eerste landen in de winkels komen te gaan liggen en verschijnt in de kleuren Zwart en Wit met koperen accenten. De verkoopadviesprijs voor de Nokia 7 Plus bedraagt 399 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie