MediaTek onthult Helio P60 processor voor middenklasse smartphones

MediaTek onthult Helio P60 processor voor middenklasse smartphones

26-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Chip- en processorfabrikant MediaTek heeft op het Mobile World Congress in Barcelona haar nieuwe Helio P60 smartphone processor gepresenteerd. De processor is bedoeld voor middenklasse smartphones en is de eerste processor van MediaTek die is gebakken op het 12nm-procedé.

De Helio P60 processor is een octa-core processor die is opgebouwd uit acht rekenkernen van 2 GHz. Vier van de acht kernen zijn gebaseerd op ARM A73 kernen, de vier andere kernen zijn gebaseerd op ARM A53 kernen. Dit resulteert erin dat de processor zowel snel als energiezuinig kan functioneren.

De Helio P60 processor van MediaTek is de eerste processor van het bedrijf dat is gebakken op het 12nm-procedé. Voorgaande processoren waren allemaal op de 16nm schaal geproduceerd. Alleen al deze stap zorgt ervoor dat de processor efficiënter en energiezuiniger is. Qua energieverbruik is de processor 12 procent efficiënter, terwijl gelijktijdig 70 procent betere prestaties geleverd worden.

Smartphones die uitgerust wroden met de Helio P60 processor kunnen voorzien worden van camera's met een maximale resolutie van 32 megapixel of van een dubbele camera met een 20- en een 16-megapixel camerasensor. Het gekoppelde modem biedt ondersteuning voor downloadsnelheden tot 300 Mbps en uploadsnelheden tot 150 Mbps over 4G netwerken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie