Wiko presenteert Wiki View 2 en View 2 Pro

26-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Wiko gebruikt het Mobile World Congress dit jaar voor de introductie van de Wiko View 2 en Wiko View 2 Pro, de twee meest uitgebreide smartphones van Wiko dit dit voor jaar zullen gaan verschijnen van het Franse smartphonemerk. Bijzonder detail is dat beide toestellen een randloos beeldscherm hebben met een opvallende uitsparing voor de front-camera.

Wiko is het eerste smartphone merk dat een echt randloos beeldscherm, zoals dat nu bijvoorbeeld te vinden is in de Apple iPhone X, naar het segment voor betaalbare smartphones brengt. Op het Mobile World Congress presenteert Wiko namelijk vandaag de Wiko View 2 en Wiko View 2 Pro, beide uitgevoerd met een randloos 19:9 beeldscherm met een opvallende uitsparing voor de front-camera.

Wiko View 2 Pro
Wiko View 2 Pro

Het uiterlijk van de Wiko View 2 en Wiko View 2 Pro verschilt niet heel erg van elkaar. Alleen de dubbele camera aan de achterzijde van de Wiko View 2 Pro verraad dat dit toch een ander toestel is. Onder de motorkap zijn de verschillen tussen beide toestellen wat groter, wat ook het prijsverschil van 100 euro verklaart.

De Wiko View 2 en View 2 Pro hebben een bijzonder randloos beeldscherm met uitsparing voor de frontcamera
De Wiko View 2 en View 2 Pro hebben een bijzonder randloos beeldscherm met uitsparing voor de frontcamera

De Wiko View 2 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 435 processor, een 1,4 GHz octa-core processor. De Wiko View 2 Pro heeft een nieuwere generatie Qualcomm Snapdragon 450 processor, een 1,8 GHz octa-core processor. Ook qua werkgeheugen en opslagcapaciteit verschillen beide toestellen van elkaar. De View 2 heeft 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit, de View 2 Pro beschikt over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit. Beide toestellen zijn daarnaast voorzien van een MicroSD geheugenkaartslot.

Ook op cameragebied zijn er de nodige verschillen tussen de Wiko View 2 en View 2 Pro. De Wiko View 2 heeft aan de achterzijde een 13-megapixelcamera, terwijl de Wiko View 2 Pro een dubbele 16-megapixelcamera aan de achterzijde heeft gekregen. Aan de voorzijde hebben beide toestellen een 16-megapixelcamera.

Wiko View 2
Wiko View 2

Beide toestellen zijn uitgerust met dezelfde 3.000 mAh accu en draaien direct uit de doos op Android 8.0 Oreo, momenteel één van de nieuwste versies van Android. Beide toestellen beschikken over dual-sim ondersteuning. In het geval de dual-sim optie wordt gebruikt, kan een simkaart geplaatst worden in het Micro SD geheugenkaartslot.

Prijs en beschikbaarheid

De Wiko View 2 wordt midden april in Nederland in de winkels verwacht en gaat 199 euro kosten. De Wiko View 2 Pro komt medio mei op de markt voor 299 euro.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie