General Mobile presenteert Android Go smartphone op MWC

27-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Naast Alcatel en Nokia fabrikant HMD Global, heeft ook het Turkse General Mobile op het Mobile World Congress in Barcelona een Android Go smartphone gepresenteerd. De General Mobile GM8 Go is een toestel met goedkope hardware dat dankzij Android Go toch een volwaardige gebruikservaring biedt.

Google had vooruitlopend op het Mobile World Congress al aangegeven dat één of meerdere fabrikanten zouden gaan komen met een smartphone die draait op Android Go. Deze afgeleide van het Android besturingssysteem is door Google ontwikkeld voor toestellen met goedkopere hardware. Dit soort toestellen worden veelal in opkomende markten verkocht omdat daar het bestedingsniveau lager ligt dan in westerse landen.

General Mobile GM 8 Go
General Mobile GM 8 Go

Nadeel van toestellen met goedkopere hardware is over het algemeen dat de toestellen niet over voldoende processorkracht en werkgeheugen beschikken om het normale Android besturingssysteem goed te kunnen draaien. Dit is nadelig voor de gebruikservaring van dit soort budget toestellen. Android Go ondervangt dit, doordat Android Go een uitgeklede versie van Android is en is geoptimaliseerd om goed te kunnen draaien op toestellen met goedkopere hardware.

Android Go smartphones op het MWC

In navolging van Alcatel (Alcatel 1X red.) en HMD Global (Nokia 1 red.) heeft ook de Turkse smartphone fabrikant General Mobile op het Mobile World Congress een smartphone met Android Go gepresenteerd. De General Mobile GM 8 Go is een toestel dat waarschijnlijk voor minder dan 100 euro op de markt zal gaan komen, al heeft General Mobile zelf nog geen prijzen gecommuniceerd.

De General Mobile GM 8 Go is uitgevoerd met een 5,5 inch groot beeldscherm met een HD+ (720 x 1.440 pixels) beeldschermresolutie en een beeldverhouding van 18:9. Daarmee is het toestel ondanks het grote formaat beeldscherm toch relatief compact van formaat.

Goede gebruikservaring ondanks beperkte hardware

De smartphone wordt aangedreven door een 1,5 GHz quad-core processor van MediaTek, bijgestaan door 1 GB werkgeheugen. Verder beschikt het toestel over 16 GB aan interne opslagcapaciteit. Ondanks de beperkte hoeveelheid werkgeheugen biedt de General Mobile GM 8 Go toch een goede, stabiele en snelle gebruikservaring dankzij het Android Go besturingssysteem.

Op cameragebied is de General Mobile GM 8 Go uitgevoerd met een 13-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. Verder is het toestel voorzien van een 3.500 mAh accu.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is nog niet bekend wanneer General Mobile de GM 8 Go op de markt wil gaan brengen. Vermoedelijk zal het toestel nog voor de zomer in de winkels komen te liggen. De kans is daarbij aanwezig dat het toestel ook in Nederland uitgebracht wordt. De Nederlandse distributeur Dividino Group importeert namelijk toestellen van General Mobile voor de Nederlandse markt en in het verleden zijn nagenoeg alle toestellen van General Mobile in Nederland uitgebracht. General Mobile heeft nog geen prijzen gecommuniceerd voor de General Mobile GM 8 Go, maar vermoedelijk zal de verkoopprijs onder de 100 euro komen te liggen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie